AccueilNederlandKoopkrachtpremie voor werknemers...

Koopkrachtpremie voor werknemers van bedrijven die goed presteerden in 2022

Indien bedrijven in de loop van het jaar 2022 goede of uitzonderlijke resultaten hebben geboekt, krijgen zij de mogelijkheid om hun werknemers een eenmalige premie toe te kennen van maximaal 500 euro. In het geval van uitzonderlijke hoge winst, kan de premie tot 750 euro bedragen.

De koopkrachtpremie kan alleen worden uitgegeven tot en met 31 december 2023 en is geldig tot en met 31 december 2024. De premie is onderworpen aan een bijzondere werkgeversbijdrage van 16,5%. De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.

Op fiscaal gebied is bepaald dat de koopkrachtpremie vrijgesteld is van belasting. De koopkrachtpremie en de daarop verschuldigde bijzondere bijdrage vormen beroepskosten.

De ontwerpen worden ter advies voorgelegd aan de Nationale Arbeidsraad en de Raad van State. 

Voorontwerp van wet houdende maatregelen inzake het loonoverleg voor de periode 2023-2024

Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de koopkrachtpremie

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.