AccueilNederlandGebedshuizen: Saint Patrick's...

Gebedshuizen: Saint Patrick’s Cathedral

In 1853 is de aartsbisschop van New York van plan “een kathedraal te bouwen in de stad New York die onze toenemende aantallen, intelligentie en rijkdom als religieuze gemeenschap waardig kan zijn, en in ieder geval waardig, als openbaar architectonisch monument, de huidige en toekomstige kronen van deze metropool van het Amerikaanse continent.” Tegen die tijd strekte Manhattan zich eigenlijk alleen uit tot 42nd Street. Pas in de jaren 1850 kopen stadscommissarissen het land dat Central Park zou worden. Dus wanneer de hoeksteen in 1858 wordt gelegd, wordt aangenomen dat deze zich in de wildernis bevindt, zo ver buiten de stad gelegen dat sommigen de plannen voor deze kathedraal « Hughe’s Folly » noemden. Tegenwoordig staat het in het bruisende hart van Manhattan als de meest vooraanstaande katholieke kerk in Amerika: Saint Patrick’s Cathedral.

James Renwick, een architect die in heel New England wordt vereerd, ontwierp de kathedraal in 1953, maar het zou pas in 1858 duren voordat de eerste hoeksteen zou worden gelegd tussen 5th en Madison en 50th en 51st, op de plaats van de oude Saint John’s Church. De bouw werd alleen onderbroken vanwege de burgeroorlog en het verkrijgen van aanvullende financiering. Het werd officieel geopend in 1879 en geprezen als « de edelste tempel die ooit in welk land dan ook is opgericht ter nagedachtenis aan Saint Patrick, en als de glorie van het katholieke Amerika. »

De kerk beslaat een heel stadsblok, is 100 meter hoog en biedt plaats aan 2.400 gemeenteleden tegelijk. Het is ontworpen in neogotische stijl en gemaakt met wit marmer, duizenden glas-in-loodpanelen en meer dan 9.000 pijpen in het orgel. Het eeuwenoude ontwerp contrasteert met de aangrenzende neorenaissancistische architectuur van Saks 5th Avenue en het art-decomotief van het Rockefeller Center.

De kerk wordt geleid door Zijne Eminentie, Timothy kardinaal Dolan, die in 2009 door paus Benedictus XVI tot aartsbisschop van New York werd benoemd en in 2012 tot lid van het College van Kardinalen werd gekozen. Hij zit de diensten in de kerk voor en houdt toezicht op de kerken van de Bisdom van New York dat bijna 300 parochies en 2,8 miljoen katholieken bedient in Manhattan, Staten Island en de Bronx in New York City en nabijgelegen provincies. Hun missie is om het evangelie van Jezus Christus te leven en te verkondigen, bewust van de lokale omgeving en de wereld, het spirituele en het materiële, het heden en de toekomst.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Asiel en migratie: verblijfsrecht voor bepaalde categorieën staatlozen

Deze categorie staatlozen moet nu humanitaire regularisatie aanvragen. De instelling van dit verblijfsrecht biedt rechtszekerheid en vormt bescherming voor een groep mensen die door geen enkele staat als onderdaan wordt erkend en daardoor vaak tussen wal en schip...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.