AccueilNederlandEU-bisschoppen feliciteren de...

EU-bisschoppen feliciteren de nieuwe speciale EU-gezant voor VGV en roepen de EC op om voldoende middelen ter beschikking te stellen

De bisschoppen van de Europese Unie verwelkomen de benoeming van Frans van Daele tot speciale gezant van de EU voor de bevordering van de vrijheid van religie of levensovertuiging buiten de EU, die op woensdag 7 december 2022 openbaar is gemaakt door EC-vicevoorzitter Margaritis Schinas. Kardinaal Hollerich: “We feliciteren meneer van Daele en we zijn klaar om met hem samen te werken. We roepen de Europese Commissie op om te zorgen voor voldoende middelen en een duidelijk omschreven mandaat.”

New EU Special Envoy on FoRB, Frans van Daele. (Credit: Davy Coghe)

De benoeming van de heer van Daele was openbaar gemaakt op woensdag 7 december 2022 door de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Margaritis Schinas.

De voorzitter van COMECE, H.Em. Kardinaal Jean-Claude Hollerich, SJ, reageert op dit nieuws vanuit Praag, waar hij premier Petr Fiala ontmoet in het kader van de Tsjechische EU voorzitterschap. “Namens de COMECE Vergadering van EU-bisschoppen – stelt kardinaal Hollerich – Ik feliciteer de heer van Daele met zijn benoeming. We zijn bereid om met hem samen te werken. We maken van deze gelegenheid gebruik om onze oproep aan de Europese Commissie te herhalen om de nieuwe speciale gezant van de EU te voorzien van voldoende middelen en een duidelijk omschreven mandaat, zodat de heer Van Daele zijn belangrijke verantwoordelijkheid kan blijven uitoefenen om de vrijheid van Geloofeen grondrecht dat in veel delen van de wereld wordt bedreigd”.

De speciale gezant van de EU voor vrijheid van religie of levensovertuiging heeft een belangrijke functie die de schendingen van de godsdienstvrijheid in verschillende regio’s over de hele wereld zichtbaar heeft gemaakt, en heeft bijgedragen aan de verbetering van de situatie van religieuze minderheden die lijden onder discriminatie, onverdraagzaamheid en, in sommige gevallen, , zelfs vervolging.

De eerste speciale gezant van de EU werd in mei 2016 aangesteld en leverde een opmerkelijk werk om de belangrijkste gevallen van schendingen van de godsdienstvrijheid aan te pakken, waaronder onder andere beledigende godslasteringwetgeving, gedwongen bekering, moord op leiders en leden van religieuze minderheden.

Sinds de oprichting van dit bureau, ondanks een duidelijk gebrek aan voldoende middelen – zowel financiële als personele middelen, en het vage mandaat – werd de speciale EU-gezant voor VGV een internationale referentie in de bescherming en bevordering van godsdienstvrijheid wereldwijd. Deze belangrijke rol is erkend door het Europees Parlement in zijn resolutie van 15 januari 2019.

//platform.twitter.com/widgets.js

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.