AccueilNederlandCOMECE nodigt u...

COMECE nodigt u uit voor de presentatie van “Beginning with Many. Horizonten van broederlijk denken”

Kardinaal Jean-Claude Hollerich van Luxemburg, relator-generaal van de Bisschoppensynode, arriveert voor een persconferentie om een ​​update te geven over het synodeproces in het Vaticaan op 26 augustus 2022. (CNS-foto/Paul Haring)

De Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE) nodigt u uit voor de presentatie van het boek Te beginnen met de velen. Horizonten van broederlijk denken, zal plaatsvinden op maandag 27 maart 2023 in Rome, met deelname van kardinaal Hollerich, Mgr. Paglia en Mgr. Vervolg.

Het boek bevat theologische bijdragen over enkele van de meest cruciale uitdagingen van onze tijd, met een focus op het synodale proces, « een ruimte die vreemd is aan elke claimlogica: waar broederlijk gebruik wantrouwende angst verdrijft en niemand de rol op zich neemt van exclusieve bewaker van de gemeenschappelijke zaak », schrijft HE Mgr. Vincenzo Paglia, voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven, in de inleiding van het boek.

Het boek, uitgegeven door Libreria Editrice Vaticana, maakt deel uit van het project « Broederschap redden – Samen » begon in 2021 met de oproep Samen Fraterniteit redden door de Pauselijke Academie voor het Leven.

Samen met mgr. Paglia, het evenement zal ook de deelname van H.Em. Kardinaal Jean-Claude Hollerich SJ, General Relator van de synode over synodaliteit 2021-2024, en ZE Mgr. Pierangelo Sequeri, die het boek heeft geredigeerd. De presentatie wordt gemodereerd door journalist Andrea Monda, directeur van L’Osservatore Romano.

Het evenement is openbaar en vindt plaats op maandag 27 maart 2023 om 16.45 uur (CET) in Palazzo Pio, Piazza Pia 3, Rome. De organisatoren zijn: Pauselijke Academie voor het Leven, COMECE, Libreria Editrice Vaticana, L’Osservatore Romano, Pontificio Instituto Teologico ‘Giovanni Paolo II’. Klik hier voor meer info

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.