AccueilNederlandCOMECE nodigt u...

COMECE nodigt u uit voor de presentatie van “Beginning with Many. Horizonten van broederlijk denken”

Kardinaal Jean-Claude Hollerich van Luxemburg, relator-generaal van de Bisschoppensynode, arriveert voor een persconferentie om een ​​update te geven over het synodeproces in het Vaticaan op 26 augustus 2022. (CNS-foto/Paul Haring)

De Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE) nodigt u uit voor de presentatie van het boek Te beginnen met de velen. Horizonten van broederlijk denken, zal plaatsvinden op maandag 27 maart 2023 in Rome, met deelname van kardinaal Hollerich, Mgr. Paglia en Mgr. Vervolg.

Het boek bevat theologische bijdragen over enkele van de meest cruciale uitdagingen van onze tijd, met een focus op het synodale proces, « een ruimte die vreemd is aan elke claimlogica: waar broederlijk gebruik wantrouwende angst verdrijft en niemand de rol op zich neemt van exclusieve bewaker van de gemeenschappelijke zaak », schrijft HE Mgr. Vincenzo Paglia, voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven, in de inleiding van het boek.

Het boek, uitgegeven door Libreria Editrice Vaticana, maakt deel uit van het project « Broederschap redden – Samen » begon in 2021 met de oproep Samen Fraterniteit redden door de Pauselijke Academie voor het Leven.

Samen met mgr. Paglia, het evenement zal ook de deelname van H.Em. Kardinaal Jean-Claude Hollerich SJ, General Relator van de synode over synodaliteit 2021-2024, en ZE Mgr. Pierangelo Sequeri, die het boek heeft geredigeerd. De presentatie wordt gemodereerd door journalist Andrea Monda, directeur van L’Osservatore Romano.

Het evenement is openbaar en vindt plaats op maandag 27 maart 2023 om 16.45 uur (CET) in Palazzo Pio, Piazza Pia 3, Rome. De organisatoren zijn: Pauselijke Academie voor het Leven, COMECE, Libreria Editrice Vaticana, L’Osservatore Romano, Pontificio Instituto Teologico ‘Giovanni Paolo II’. Klik hier voor meer info

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Mobiele machines die op de openbare weg rijden, moeten voldoen aan de verkeersveiligheidsnormen, zijn de leden van het Europees Parlement het erover eens

De Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming heeft het ontwerp van onderhandelingsstandpunt van het Parlement over een nieuwe verordening ter verbetering van de verkeersveiligheid van mobiele arbeidsmiddelen goedgekeurd. Auto's, vrachtwagens en bussen zijn niet de enige voertuigen op de openbare weg....

« Een tiental verschillende tijdschriften » europahoy.news

Najat Rochdi, plaatsvervangend speciaal gezant van de VN voor Syrië, vertelde de ambassadeurs op de bijeenkomst Veiligheidsraad dat Israëlische luchtaanvallen dit weekend de luchthaven van Damascus hebben getroffen, na verschillende andere luchtaanvallen en artillerievuur op locaties in het hele...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.