AccueilNederlandDoor de gemeenschap...

Door de gemeenschap geleide reacties ‘essentieel voor het beëindigen van pandemieën’ – UNAIDS

15 december 2022 Gezondheid

Gemeenschappen moeten de middelen en middelen krijgen om de strijd tegen HIV/AIDS en andere pandemieën te leiden, benadrukte UNAIDS, het VN-agentschap dat zich toelegt op de bestrijding van HIV/AIDS, tijdens een internationale bijeenkomst in Thailand.

« Om effectief te zijn, moeten pandemische reacties verder gaan dan eenrichtingscommunicatie om gemeenschappen op alle niveaus bij de besluitvorming te betrekken », gezegd Matthew Kavanagh, UNAIDS Plaatsvervangend uitvoerend ai voor beleid, belangenbehartiging en kennis.
“Gemeenschapsleiderschap is niet alleen leuk om te hebben. Het is essentieel voor het beëindigen van pandemieën”.

Stap in de goede richting

In een positieve stap voorwaarts, de eersteinternationale definitie van « community-led response »werd – samen met andere resultaten van een UNAIDS-taakteam – gepresenteerd aan de51e vergadering programmacoördinatieraadvan het gezamenlijk programma van de VN voor hiv en aids.

De ontwikkeling heeft potentiële betekenis, aangezien humanitaire hulpverleners en gezondheidsdeskundigen geloven dat de beste manier om met ziekte-uitbraken om te gaan, is door samen te werken met gemeenschappen. De nieuwe definitie van door de gemeenschap geleide respons zal helpen om capaciteit op lokaal niveau op te bouwen en te monitoren.

« We kunnen alleen een einde maken aan aids en andere pandemieën stoppen door ervoor te zorgen dat deze gemeenschapsinfrastructuur opzettelijk wordt ingeschakeld, versterkt, gecontroleerd en voorzien van middelen », betoogde de heer Kavanagh.

Pandemie sjabloon

Afgevaardigden van het UNAIDS-taakteam over door de gemeenschap geleide reacties – gezamenlijk bijeengeroepen in Chiang Mai, Thailand, door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het VN-ontwikkelingsprogramma (UNDP) – hield vol dat de aanpak van VN-agentschappen, regeringen en anderen van cruciaal belang zou zijn bij zowel de aanpak van andere pandemieën als de voorbereiding op toekomstige pandemieën.

“COVID-19 stoppen, mpox [monkeypox]en Ebolaen de voorbereiding op de volgende pandemie vereisen allemaal dat partnerschap van overheid en gemeenschap samen”, vervolgde de UNAIDS-functionaris.

Bescherm verwaarloosde elementen

Met behulp van de nieuwe definities en aanbevelingen publiceerden UNAIDS-chef Winnie Byanyima en de Duitse federale minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach een artikel in De Lancetwaarin wordt opgeroepen tot het opnemen van een alomvattende « community pandemische infrastructuur » in nieuwe planning, internationale overeenkomsten en financiering.

De leiders hielden vol dat een sterke gemeenschapsinfrastructuur en synergetische samenwerking met regeringen een noodzakelijk maar verwaarloosd onderdeel is van pandemische preventie, paraatheid en reactie.

Gebruikmakend van bewijsmateriaal van aids, mpox, COVID-19en Ebola beschreven de auteurs hoe door de gemeenschap geleide organisaties vertrouwen, communicatiekanalen en bereik brengen bij gemarginaliseerde groepen, overheidsrollen aanvullen en gelijkheid verbeteren.

Vooruitgang ontketenen

De UNAIDS-bestuursvergadering hield ook dialogen tussen lidstaten en niet-overheidsdeelnemers over het ontwikkelen van wetten en beleid om door de gemeenschap geleide respons te vergemakkelijken – inclusief betere systemen voor het financieren van door de gemeenschap geleide organisaties en het integreren van door de gemeenschap gegenereerde gegevens in responsbeheer.

« Het nieuw overeengekomen kader voor het definiëren en meten van door de gemeenschap geleide reacties stelt ons beter in staat om de ongelijkheden aan te pakken die de voortgang bij het beëindigen van aids in de weg staan », benadrukte dhr. Kavanagh.

De afgevaardigden zagen uit de eerste hand hoe door sleutelpopulaties geleide gezondheidsdiensten mensen hebben bereikt die het risico lopen op hiv, waardoor ze een van de meest rechtvaardige hiv-responsen in de regio hebben bereikt.

Bijvoorbeeld tijdens de oorlog in Oekraïneeen netwerk van mensen met hiv genaamd100 procent levenheeft peer-links gebruikt om te communiceren met de ontheemden, medicijnen, voedsel en noodhulp te leveren.

© UNICEF/Albert Gonzalez Farran

Een vrouw wordt getest op hiv in een ziekenhuis in Wau, Zuid-Soedan.

Integreer reacties

Om een ​​einde te maken aan de aids-pandemie, moeten de reacties van de gemeenschap worden geïntegreerd in alle niveaus van landenstrategieën, van planning tot budgettering en uitvoering, en monitoring en evaluatie.

“Hoewel wat meestal wordt begrepen als infrastructuur – zoals laboratoria en ziekenhuizen – belangrijk is, is ook essentieel voor een effectieve pandemische respons de gemeenschapsinfrastructuur, waaronder mensen om outreach te doen, vertrouwde stemmen die kunnen spreken met uitgesloten gemeenschappen, onafhankelijke verantwoordingsmechanismen en participatie bij de besluitvorming”, zei dhr. Kavanagh.

« Internationale pandemische overeenkomsten en financiering moeten specifieke doelen bevatten voor door de gemeenschap geleide capaciteit ».

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.