AccueilNederlandCOP15 / Zakia...

COP15 / Zakia Khattabi pleit voor een strenger kader inzake Biodiversiteit !

Federale minister van Leefmilieu en hoofd van de Belgische delegatie, Zakia Khattabi, is vanochtend vertrokken naar Montreal (Canada), waar de 15e Internationale Conferentie over Biologische Diversiteit doorgaat. De groene minister pleit voor een ambitieus en doeltreffend akkoord dat rekening houdt met de essentiële rol die biodiversiteit speelt voor onze samenleving, ons welzijn en onze economie.

In Montreal bespreken 196 landen een nieuw mondiaal kader voor biodiversiteit. Dat kader zal transformerende acties bundelen die nodig zijn om het dramatische verlies aan biodiversiteit en de afbraak van ecosystemen te stoppen. De overeenkomst, die mondiaal moet zijn om doeltreffend te zijn, beoogt de integratie van biodiversiteit in alle sectoren en in alle domeinen van de samenleving. Zakia Khattabi dringt aan op het aannemen van een nieuw kader : “De knipperlichten van onze aarde staan op rood. Ondanks de verschillende internationale verdragen en protocollen die in het verleden zijn ondertekend, gaat de algehele staat van biodiversiteit en ecosystemen dramatisch achteruit. De directe en indirecte effecten van onze huidige productie- en consumptiepatronen vormen een groot risico voor het voortbestaan ​​van onze planeet en haar bewoners. Biodiversiteit is de ruggengraat van duurzame ontwikkeling en is daarom van fundamenteel belang. De toestand van onze biodiversiteit gaat op een alarmerende manier achteruit. Er moet dringend worden gehandeld! Daarom zal ik me inzetten voor een ambitieus mondiaal kader voor biodiversiteit met concrete doelstellingen, methodologie en financiering.”

De Europese Unie is initiatiefnemer van een groot deel van de voorstellen die in Montreal worden besproken. België trekt aan de Europese kar. De ambities van ons land gaan verder dan de 30×30-doelstelling, die erop gericht is tegen 2030 30% van de oceanen en 30% van het landoppervlak van de wereld te beschermen. “Het is zeer belangrijk om ook overige 70% duurzaam te beheren, want elke vierkante meter voor de biodiversiteit telt! Ook de voordelen die voortvloeien uit het gebruik van biodiversiteit moeten universeel en eerlijk verdeeld worden, overeenkomstig de Visie 2050 opdat iedereen, waar ook ter wereld, in harmonie kan samenleven met de natuur. We hebben slechts 1 gezondheid en 1 planeet, laten we deze samen beschermen!”, vervolgt Zakia Khattabi.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.