AccueilNederlandBulgarije gaat een...

Bulgarije gaat een Turkse kolonel uitleveren die ervan wordt verdacht twintig jaar geleden een beroemde schrijver te hebben vermoord

Goktash blijft in hechtenis totdat hij wordt overgedragen aan de Turkse zijde

Hof van Beroep – Plovdiv vernietigde de beslissing van de districtsrechtbank van Haskovo, die weigerde de moordverdachte, de Turkse kolonel Mustafa Levent Göktash, uit te leveren. In plaats daarvan oordeelden de magistraten van Plovdiv dat ze de uitlevering van de gezochte persoon toestaan. Göktash zit vast totdat hij wordt overgedragen aan Turkse zijde.

We herinneren je eraan dat de Turkse kolonel gezocht werd met een rode waarschuwing door Interpol voor de moord op de intellectueel en schrijver Necip Hablemitoglu. Göktaş is de hoofdverdachte van de dood van de schrijver, die in december 2002 voor zijn huis in Çankaya werd neergeschoten. De 63-jarige beklaagde had bij de Bulgaarse autoriteiten documenten ingediend voor het verlenen van asiel om politieke redenen en voor het statuut van vluchteling. Op 1 september werd hij echter in Svilengrad vastgehouden tijdens een routinecontrole door een politiepatrouille terwijl hij een auto bestuurde, aangezien tijdens de controle bleek dat hij de vorige dag gezocht was verklaard. Göktash is een gepensioneerde kolonel en lid van het Special Forces Command, en oefent momenteel als advocaat in Kalkoen.

De moord op de schrijver bleef jarenlang onopgelost, waarbij de autoriteiten dachten dat het was uitgevoerd door leden van de FETO-groep van prediker Fethullah Gülen, die volgens Ankara achter de poging tot staatsgreep tegen de Turkse president Erdogan in juli 2016 zat. Er wordt ook aangenomen dat Mustafa Levent Göktash erbij betrokken is. als lid van de terroristische organisatie.

Göktash was in een eerdere ontmoeting categorisch dat hij nooit iets met Fethullah Gülen te maken had.

Na kennis te hebben genomen van de stukken in de zaak en de partijen vandaag te hebben gehoord, oordeelde het Hof van Beroep – Plovdiv dat er voorwaarden zijn om de uitlevering van Mustafa Levent Göktash toe te staan. De verzoekende partij heeft voldaan aan alle vereisten voor het indienen van een formeel verzoek om uitlevering en heeft alle benodigde documenten verstrekt.

De argumenten van de districtsrechtbank van Haskovo stellen dat als de persoon wordt uitgeleverd aan Turkije, schendingen, wrede, onmenselijke en vernederende behandeling tegen hem kunnen worden gepleegd en de mogelijkheid bestaat dat hij zal worden onderworpen aan politieke vervolging. Volgens het Hof van Beroep van Plovdiv heeft de Republiek Turkije voldoende garanties gegeven dat dit niet zal gebeuren. Volgens de rechters in hoger beroep is de handeling strafbaar en niet van politieke aard.

Het Hof van Beroep stond de uitlevering van de verdachte alleen toe op beschuldiging van moord, aangezien de verjaringstermijn voor strafrechtelijke vervolging volgens de Bulgaarse wet was verstreken met betrekking tot zijn beschuldiging van « lidmaatschap van een organisatie die is opgericht om een ​​misdaad te plegen ».

De beslissing van het Hof van Beroep – Plovdiv is definitief en er kan geen beroep tegen worden aangetekend.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.