AccueilNederlandBIODIVERSITEIT HEEFT HAAR...

BIODIVERSITEIT HEEFT HAAR AKKOORD VAN PARIJS !

Op 19 december 2022 bereikte de internationale gemeenschap in Montreal een akkoord over een mondiaal kader voor de bescherming van de biodiversiteit. Voor federaal leefmilieu minister en delegatiehoofd voor België op COP15, Zakia Khattabi, moest Montreal zijn voor biodiversiteit wat Parijs was voor het klimaat: het begin van een ambitieuze en gecoördineerde samenwerking voor de bescherming en het herstel van de biodiversiteit. “Het akkoord van vannacht, voldoet aan die verwachting. De 30*30 doelstelling is aangenomen en vormt vanaf nu het kader voor de bescherming van onze biodiversiteit op internationaal niveau. Het is een game-changer”, verklaart minister Khattabi.

De 196 landen engageren zich onder meer om tegen 2030 samen 30% van het land en 30% van de oceanen te beschermen en samen de vervuiling aan te pakken, inclusief op het vlak van pesticiden. Landen moeten biodiversiteit integreren in alle sectoren en beleidsdomeinen en financiële stromen in lijn brengen met het nieuwe biodiversiteitskader. Het akkoord erkent ook de link tussen de klimaat- en de biodiversiteitscrisis, en hoe deze gelijktijdig aan te pakken.

“Naast ambitie, omvat het akkoord ook de noodzakelijke elementen over financiering, monitoring en ondersteuning om de gemaakte afspraken op te volgen en uit te voeren”, benadrukt federaal leefmilieu minister Khattabi.

“De context was moeilijk. Maar iedereen besefte dat we niet de tak kunnen afzagen waarop we zitten. Dit akkoord gaat immers over het voortbestaan van de mensheid. Er is een noodzakelijk evenwicht bereikt en hierop moeten we voortaan verder bouwen”, voegt federaal leefmilieu minister Khattabi toe.

Het is nu aan de landen om de gemaakte afspraken om te zetten in hun nationale biodiversiteitsplannen. Tijdens COP16 in 2024 zal de internationale gemeenschap terug samenkomen om een stand van zaken op te maken en waar nodig bijkomende acties te ondernemen.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het is belangrijk dat u uw geld kunt verdienen met het betalen van uw geld.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw ouders. وفقا لوسائل الإعلام المحلية ، قدرت شركة Crowd Solutions الإسرائيلية أن حوالي 175000 متظاهر كانوا حاضرين في التجمع الرئيسي في تل أبيب ، وحوالي 10،000 شخص في القدس...

Persuitnodiging Woensdag 22/03: Bilateraal onderhoud Ulf Kristersson, Eerste Minister van Zweden

Woensdag 22 maart 2022 ontvangt Eerste Minister Alexander De Croo zijn Zweedse ambtsgenoot Ulf Kristersson. De twee regeringsleiders zullen in aanloop naar de Europese Top van 23-24 maart van gedachten wisselen over actuele thema’s zoals migratie, economie en Oekraïne.Beide premiers...

Jehovah’s Getuigen massamoord in Hamburg, interview met Raffaella Di Marzio

Op 9 maart 2023 werden 7 Jehovah's Getuigen en een ongeboren kind gedood door een massale schutter tijdens een religieuze dienst in Hamburg. De moordenaar was een voormalig lid van de gemeente, die meer dan een jaar geleden...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.