AccueilNederlandNieuwe raad van...

Nieuwe raad van burgemeesters geïnstalleerd

Met dit adviesorgaan laten burgemeesters, als regisseurs van het lokale veiligheidsbeleid, hun stem horen over het beleid rond de werking en de organisatie van lokale politiezones.

De vergadering begon met een minuut stilte voor de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanval op twee agenten van politiezone Brussel Noord afgelopen donderdag in Schaarbeek. Hierna werden Luiks burgemeester Willy Demeyer als voorzitter en Oostends burgemeester Bart Tommelein als vice-voorzitter aangeduid.

De raad van burgemeesters is een adviesorgaan dat in het leven werd geroepen naar aanleiding van de politiehervorming van 2001 en had bij de oprichting als doel om de stem van de burgemeesters te laten horen binnen deze hervorming. Het veiligheidslandschap is sindsdien sterk geëvolueerd. Minister Verlinden roept de leden van dit adviesorgaan dan ook op om te moderniseren en na te denken over de toekomstige rol en werking van dit adviesorgaan. “Innoveren is belangrijk. De raad van burgemeesters moet meegaan met de tijd als dit adviesorgaan relevant en efficiënt wil blijven.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.