AccueilNederlandNieuwe raad van...

Nieuwe raad van burgemeesters geïnstalleerd

Met dit adviesorgaan laten burgemeesters, als regisseurs van het lokale veiligheidsbeleid, hun stem horen over het beleid rond de werking en de organisatie van lokale politiezones.

De vergadering begon met een minuut stilte voor de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanval op twee agenten van politiezone Brussel Noord afgelopen donderdag in Schaarbeek. Hierna werden Luiks burgemeester Willy Demeyer als voorzitter en Oostends burgemeester Bart Tommelein als vice-voorzitter aangeduid.

De raad van burgemeesters is een adviesorgaan dat in het leven werd geroepen naar aanleiding van de politiehervorming van 2001 en had bij de oprichting als doel om de stem van de burgemeesters te laten horen binnen deze hervorming. Het veiligheidslandschap is sindsdien sterk geëvolueerd. Minister Verlinden roept de leden van dit adviesorgaan dan ook op om te moderniseren en na te denken over de toekomstige rol en werking van dit adviesorgaan. “Innoveren is belangrijk. De raad van burgemeesters moet meegaan met de tijd als dit adviesorgaan relevant en efficiënt wil blijven.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.