AccueilNederlandBLEU: forfaitaire compensatie...

BLEU: forfaitaire compensatie voor de Belgische gemeenten

In het bijzonder kader van het stelsel van de gemeenschappelijke ontvangsten van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie (BLEU) wijst het Groothertogdom Luxemburg jaarlijks een forfaitair bedrag toe aan België. Dit bedrag is bedoeld als compensatie voor de door de Belgische gemeenten gederfde inkomsten ten gevolge van de onmogelijkheid om aanvullende belastingen op de personenbelasting te heffen op een groot deel van de Luxemburgse beroepsinkomsten.

Het voorontwerp van wet voorziet erin dat het forfaitair bedrag wordt verdeeld in verhouding tot de aanvullende gemeentebelasting die berekend wordt op de belasting die verschuldigd zou zijn door de inwoners van België indien hun Luxemburgse beroepsinkomsten uit Belgische bronnen afkomstig waren.

Het voorontwerp wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Voorontwerp van wet houdende de toewijzing en de verdeling van het bedrag dat is vastgelegd in artikel 2 van de Beslissing van het Comité van Ministers van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie (BLEU) van 14 december 2001, zoals gewijzigd bij de beslissing van het Comité van Ministers van de BLEU van 31 augustus 2021

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.