AccueilNederlandBLEU: forfaitaire compensatie...

BLEU: forfaitaire compensatie voor de Belgische gemeenten

In het bijzonder kader van het stelsel van de gemeenschappelijke ontvangsten van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie (BLEU) wijst het Groothertogdom Luxemburg jaarlijks een forfaitair bedrag toe aan België. Dit bedrag is bedoeld als compensatie voor de door de Belgische gemeenten gederfde inkomsten ten gevolge van de onmogelijkheid om aanvullende belastingen op de personenbelasting te heffen op een groot deel van de Luxemburgse beroepsinkomsten.

Het voorontwerp van wet voorziet erin dat het forfaitair bedrag wordt verdeeld in verhouding tot de aanvullende gemeentebelasting die berekend wordt op de belasting die verschuldigd zou zijn door de inwoners van België indien hun Luxemburgse beroepsinkomsten uit Belgische bronnen afkomstig waren.

Het voorontwerp wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Voorontwerp van wet houdende de toewijzing en de verdeling van het bedrag dat is vastgelegd in artikel 2 van de Beslissing van het Comité van Ministers van de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie (BLEU) van 14 december 2001, zoals gewijzigd bij de beslissing van het Comité van Ministers van de BLEU van 31 augustus 2021

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Twintigste wedersamenstelling van werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie

Op 25 november2022 keurde de ministerraad de deelname van België aan de twintigste wedersamenstelling van de werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie (IDA20) voor een totaalbedrag van 446,56 miljoen euro goed. Om dit akkoord te concretiseren heeft de ministerraad toen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.