AccueilNederlandAlexander De Croo...

Alexander De Croo spreekt jongeren toe tijdens zijn toespraak op COP27: “Be part of the solution with us”

Alexander De Croo riep dinsdag op COP27 in Sharm el-Sheikh de jongere generatie op om « deel uit te maken van de oplossing » in de strijd tegen de opwarming van de aarde, nu de acties van klimaatactivisten zich over de hele wereld vermenigvuldigen. of kunstwerken.

Alexander De Croo spreekt jongeren toe tijdens zijn toespraak op COP27: “Be part of the solution with us”

afbeelding

Op 8-11-2022 om 15:31 uur Bijgewerkt op 08/11/2022 om 22:05 uur

In zijn toespraak, dinsdagnamiddag, ter gelegenheid van de top van staatshoofden en regeringsleiders op COP27, richtte dhr. De Croo zich in het bijzonder op jongeren: “Be part of the solution with us. We hebben u nodig. Ga wetenschap studeren en vooral: bouw coalities, bouw partnerschappen. Kom in contact met mensen met andere ideeën, want dan vindt de echte verandering plaats”, suggereerde de Belgische premier.

Sluit de zwevende video om het afspelen hier te hervatten.

Bruggen bouwen tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld

Alexander de Croo ontmoette maandag op COP27 jonge Belgische activisten “die weten dat ze verder moeten kijken dan slogans”, legde hij uit. Jongeren die begrijpen dat de overheid niet alleen kan. “Die vooruitgang wordt niet van boven naar beneden opgelegd, maar co-creëerd tussen partners. Tussen overheden en de private sector. Tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. »

Bovendien kwam België naar deze COP « met een grote delegatie uit de privésector » omdat bedrijven « mooie oplossingen op tafel leggen », op vlak van offshore windenergie, groene energie, « om ons te beschermen tegen zeespiegelstijging » en zelfs « om van de droogste woestijn weer een oase te maken », vervolgde de premier.

“Vechten voor ons voortbestaan”

Volgens dhr. De Croo is de strijd tegen de klimaatverandering “een strijd om te overleven maar ook om de sociale cohesie te vrijwaren”. « Het laatste wat we nodig hebben in de strijd tegen klimaatverandering is meer polarisatie », zei hij, die het nodig achtte om ambitieus te zijn, maar ook om « iedereen aan boord te houden », aangezien de gevolgen van de klimaatverandering en het beleid om ermee om te gaan van invloed zijn op bepaalde categorieën van de bevolking meer, zoals boeren, minder geïsoleerde appartementshuurders of kleine familiebedrijven.

“Hij is altijd en gemakkelijk te vernietigen. Bouwen en koesteren is veel moeilijker”, concludeerde de Belgische premier, daarbij wijlen koningin Elizabeth II citerend.

BronBelga

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Wat is de VN-Mensenrechtenraad? europahoy.nieuws

Is nieuwe sessie De bijeenkomst, die maandag begint, is de langste tot nu toe, tot april, en belooft een volle agenda, met aanhoudende oorlogen in Gaza, Soedan en Oekraïne, de situatie van mensenrechtenverdedigers over de hele wereld en meer...

UNHCR helpt duizenden mensen op de vlucht voor geweld door gewapende groepen in het noorden van Mozambique europahoy.new

Sinds het begin van de laatste uitbraak begin februari zijn ruim 70.000 mensen hun huizen ontvlucht naar zuidelijke districten, aldus het agentschap vrijdag. Alleen al in één district, Chiure, zijn ruim 56.000 mensen getroffen, terwijl ruim 33.000 mensen zijn...

Studenten gastronomie plannen een recept voor de toekomst van Madagaskar europahoy.new

Op de Beabo Primary School in Ambovombe, in het zuiden van Madagaskar, strijden teams van studenten om het lekkerste en meest voedzame voedsel te bereiden met behulp van lokaal beschikbare producten die hopelijk hun ouders en anderen zullen aanmoedigen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.