AccueilNederlandAlexander De Croo...

Alexander De Croo spreekt jongeren toe tijdens zijn toespraak op COP27: “Be part of the solution with us”

Alexander De Croo riep dinsdag op COP27 in Sharm el-Sheikh de jongere generatie op om « deel uit te maken van de oplossing » in de strijd tegen de opwarming van de aarde, nu de acties van klimaatactivisten zich over de hele wereld vermenigvuldigen. of kunstwerken.

Alexander De Croo spreekt jongeren toe tijdens zijn toespraak op COP27: “Be part of the solution with us”

afbeelding

Op 8-11-2022 om 15:31 uur Bijgewerkt op 08/11/2022 om 22:05 uur

In zijn toespraak, dinsdagnamiddag, ter gelegenheid van de top van staatshoofden en regeringsleiders op COP27, richtte dhr. De Croo zich in het bijzonder op jongeren: “Be part of the solution with us. We hebben u nodig. Ga wetenschap studeren en vooral: bouw coalities, bouw partnerschappen. Kom in contact met mensen met andere ideeën, want dan vindt de echte verandering plaats”, suggereerde de Belgische premier.

Sluit de zwevende video om het afspelen hier te hervatten.

Bruggen bouwen tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld

Alexander de Croo ontmoette maandag op COP27 jonge Belgische activisten “die weten dat ze verder moeten kijken dan slogans”, legde hij uit. Jongeren die begrijpen dat de overheid niet alleen kan. “Die vooruitgang wordt niet van boven naar beneden opgelegd, maar co-creëerd tussen partners. Tussen overheden en de private sector. Tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. »

Bovendien kwam België naar deze COP « met een grote delegatie uit de privésector » omdat bedrijven « mooie oplossingen op tafel leggen », op vlak van offshore windenergie, groene energie, « om ons te beschermen tegen zeespiegelstijging » en zelfs « om van de droogste woestijn weer een oase te maken », vervolgde de premier.

“Vechten voor ons voortbestaan”

Volgens dhr. De Croo is de strijd tegen de klimaatverandering “een strijd om te overleven maar ook om de sociale cohesie te vrijwaren”. « Het laatste wat we nodig hebben in de strijd tegen klimaatverandering is meer polarisatie », zei hij, die het nodig achtte om ambitieus te zijn, maar ook om « iedereen aan boord te houden », aangezien de gevolgen van de klimaatverandering en het beleid om ermee om te gaan van invloed zijn op bepaalde categorieën van de bevolking meer, zoals boeren, minder geïsoleerde appartementshuurders of kleine familiebedrijven.

“Hij is altijd en gemakkelijk te vernietigen. Bouwen en koesteren is veel moeilijker”, concludeerde de Belgische premier, daarbij wijlen koningin Elizabeth II citerend.

BronBelga

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenning van sociale rechten aan de mantelzorger

In de huidige regelgeving is er een discrepantie tussen de federale en de Vlaamse regelgeving. Het decreet Vlaamse sociale bescherming spreekt over 5,5 punten op de som van de modules IADL (instrumentele algemene dagelijkse levensverrichtingen) en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) om...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.