AccueilNederlandNieuw-Zeeland stelt belasting...

Nieuw-Zeeland stelt belasting voor op ‘vervuilende gassen’ van koeien en schapen

Nieuw-Zeeland stelt een belasting voor op vervuilende gassen die worden uitgestoten door de 36 miljoen koeien en schapen in het land, meldt msn.

Het dinsdag aangekondigde beleid zal het eerste ter wereld zijn dat koeienboeren en winderigheid belast, evenals schapenurine.

De verhuizing werd onmiddellijk veroordeeld door de invloedrijke landbouwsector in Nieuw-Zeeland.

Boeren waarschuwden dat het de voedselproductie van het land zou kunnen schaden, en de Farmers’ Federation, de belangrijkste lobbygroep van de industrie, zei dat het plan « het lef uit de kleine steden van Nieuw-Zeeland zou rukken » en boerderijen zou vervangen door bomen.

Andrew Hoggard, voorzitter van de groep, zei dat boeren al meer dan twee jaar probeerden samen te werken met de regering aan een plan om de uitstoot te verminderen waardoor « boeren konden blijven boeren ».

Hij zei dat de voorgestelde belasting ervoor zou zorgen dat boeren hun boerderijen « zo snel verkopen dat je de honden niet eens hoort blaffen achter in de pick-up als ze wegrijden ».

Oppositiepolitici voerden aan dat het plan de uitstoot wereldwijd zou verhogen omdat het de landbouw zou verplaatsen naar andere landen die minder efficiënt zijn in het produceren van voedsel.

Foto: iStock door Getty Images/Gulliver Photos

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.