AccueilNederlandDepenalisatie van hulpverleners...

Depenalisatie van hulpverleners werkzaam in risicobeperkende gebruiksruimtes voor drugsgebruikers

Risicobeperkende gebruiksruimtes bevorderen de toegang tot zorg, de levenskwaliteit en de gezondheid van drugsgebruikers en verminderen het risico op overdosering en risicogedrag. 

Op federaal niveau maakt de wet van 1921 degenen die het gebruik van bepaalde slaapmiddelen, verdovende middelen of psychotrope stoffen door anderen faciliteren, ongeacht de omgeving waarin zij worden gebruikt, echter strafbaar. In dergelijke omstandigheden kunnen degenen die werkzaam zijn in de risicobeperkende gebruiksruimtes, worden beschuldigd van het faciliteren van dergelijk gebruik en dus van het overtreden van de wet van 1921.

Om ervoor te zorgen dat hulpverleners en andere personeelsleden kunnen werken in deze ruimtes zonder een dergelijk risico te lopen, beoogt dit voorontwerp van wet een uitzondering te maken op de strafrechtelijke sancties, bedoeld in de wet van 1921, in specifieke risicobeperkende gebruiksruimtes.

Het voorontwerp van wet wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Lien de la source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De beste manier om geld uit te geven

Het is mogelijk om het apparaat in te schakelen. Werkingswijze: Gebruik van het apparaat. op 20-24 december 2023 – Hoe u uw geld kunt verdienen علي عويري ndi anthu”. Zoek naar "het programma van de klant" أومونثو...

Hoe staan jongeren tegenover de klimaatuitdaging? Een studie van de UCL

Via een uitgebreid praktijk onderzoek bij jongeren uit het hele land werd dit alles onderzocht. Daarbij werd ook bekeken of er verschillen zijn in onder meer de perceptie van de klimaatuitdaging op basis van sociaal-economische categorieën of leeftijdsgroepen. Om de...

PERSBERICHT van de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid

Zelfs als de sterkste virale circulatie nu achter ons ligt, circuleren de verschillende luchtweginfecties nog steeds aanzienlijk in onze samenleving. Waakzaamheid blijft dus geboden om het risico op infectie te verkleinen, zeker voor kwetsbare mensen zoals ouderen of...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.