AccueilNederlandDepenalisatie van hulpverleners...

Depenalisatie van hulpverleners werkzaam in risicobeperkende gebruiksruimtes voor drugsgebruikers

Risicobeperkende gebruiksruimtes bevorderen de toegang tot zorg, de levenskwaliteit en de gezondheid van drugsgebruikers en verminderen het risico op overdosering en risicogedrag. 

Op federaal niveau maakt de wet van 1921 degenen die het gebruik van bepaalde slaapmiddelen, verdovende middelen of psychotrope stoffen door anderen faciliteren, ongeacht de omgeving waarin zij worden gebruikt, echter strafbaar. In dergelijke omstandigheden kunnen degenen die werkzaam zijn in de risicobeperkende gebruiksruimtes, worden beschuldigd van het faciliteren van dergelijk gebruik en dus van het overtreden van de wet van 1921.

Om ervoor te zorgen dat hulpverleners en andere personeelsleden kunnen werken in deze ruimtes zonder een dergelijk risico te lopen, beoogt dit voorontwerp van wet een uitzondering te maken op de strafrechtelijke sancties, bedoeld in de wet van 1921, in specifieke risicobeperkende gebruiksruimtes.

Het voorontwerp van wet wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Lien de la source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.