AccueilNederlandVoormalige Turkse kolonel...

Voormalige Turkse kolonel is in Bulgarije gearresteerd voor de moord op een schrijver – europeantimes.news

Reservekolonel Levent Göktash wordt verondersteld lid te zijn geweest van wat Ankara beschouwt als een terroristische organisatie FETO

Kolonel Levent Göktash uit de reserve van het Turkse leger werd gevangen genomen in Bulgarije, meldden vooraanstaande Turkse media.

De man werd door Interpol gezocht voor de moord op de intellectuele schrijver Necip Hablemitoglu. Göktaş is de hoofdverdachte van de dood van de schrijver, die in december 2002 in zijn huis werd doodgeschoten.

De moord bleef jarenlang onopgelost, maar de autoriteiten begonnen te vermoeden dat het was gepleegd door leden van de FETO-groep van prediker Fethullah Gülen, die volgens Ankara ook achter de couppoging van juli 2016 zat.

Het was na de mislukte staatsgreep dat de autoriteiten in Turkije het onderzoek naar de dood van de schrijver hernieuwden. Zo werd in 2021 de aanklacht tegen kolonel Göktash ingediend bij de rechtbank in Ankara wegens deelname aan het moordcomplot. Er is ook een aanklacht wegens lidmaatschap van FETO tegen hem ingediend.

Hij zou ook banden hebben gehad met de vermeende maffiabaas Sedat Peker.

Toen wist de militair te ontsnappen, maar de Turkse autoriteiten dienden bij Interpol documenten in voor zijn zoektocht met een rood bericht.

Volgens de Turkse media heeft het Turkse ministerie van Justitie al een verzoek ingediend bij de Bulgaarse autoriteiten voor de uitlevering van Levent Göktash aan Turkije, en zijn er al acties in die richting begonnen.

Necip Hablemitoglu was een van de eerste intellectuelen in Turkije die sprak over het gevaar van de acties van de organisatie van Fethullah Gülen als een netwerk dat onder het mom van religie machtsposities in de staat wil veroveren, evenals de uitbreiding van Gülens netwerk in het buitenland, voornamelijk in Duitsland.

Foto: Politie van de Republiek Turkije

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

De paus vraagt ​​om het leven in de Democratische Republiek Congo veilig te stellen europahoy.new

Na het Angelus gebeden te hebben, herinnerde de paus aan de ‘botsingen en bloedbaden’ in het oosten van de Democratische Republiek Congo, en riep hij de nationale autoriteiten en de internationale gemeenschap op om ‘de levens van burgers veilig...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.