AccueilNederlandNight of Religions...

Night of Religions keert terug naar volledige live-aanwezigheid in Barcelona – europeantimes.news

Op 17 en 18 september vindt de zevende editie van de Barcelona Night of Religions (Nit de les Religions) plaats. In deze zevende editie, onder de ondertitel « Geloven en overtuigingen in dialoog », zullen er ongeveer vijftig activiteiten zijn verspreid over heel Barcelona en georganiseerd door gebedshuizen en organisaties van verschillende religies, die lezingen, workshops, concerten, uitvoeringen zullen bieden en rondleidingen, onder andere activiteiten.

Het belangrijkste doel van de Nacht van Religies is het genereren en promoten van een ruimte voor ontmoeting, wederzijdse kennis en dialoog tussen de burgers en de religies en religieuze gemeenschappen en entiteiten van Barcelona. Er zullen twee dagen open deuren en dialoog zijn met deelname van zo’n vijftig gemeenschappen en entiteiten van verschillende religieuze tradities en overtuigingen: christenen van verschillende denominaties, moslims, joden, boeddhisten, bahá’ís, hindoes, hindoes, sikhs, scientologen, andere overtuigingen en niet-religieus.

Net als voorgaande edities wordt het een dag om kennis te maken met en interactie te hebben met de veelheid aan overtuigingen, spirituele tradities en denominaties van de inwoners van de stad. De twee vorige edities waren aangepast aan de realiteit die wordt gekenmerkt door een context van een gezondheidscrisis als gevolg van covid-19, maar deze keer is het weer volledig face-to-face (slechts één activiteit zal virtueel zijn).

Het initiatief, dat wordt ondersteund door de gemeenteraad van Barcelona en de Stichting « La Caixa », wordt georganiseerd door de UNESCO Vereniging voor Interreligieuze en Interconvitionele Dialoog (AUDIR), onder leiding van haar jongerengroep.

Door middel van een interreligieuze, interconvictionele en interculturele dialoog benadrukt de Nacht van Religies het feit dat religieuze pluraliteit de identiteit van Barcelona verrijkt en er een rol in speelt. Het voorstel heeft tot doel een ontmoetings- en dialoogpunt tot stand te brengen tussen de inwoners van Barcelona en religieuze gemeenschappen en organisaties met verschillende geloofsovertuigingen. De Nacht van de Religies probeert ook vooroordelen en stereotypen die de bron zijn van verschillende vormen van discriminatie te doorbreken en de waarden van de cultuur van vrede te promoten.

« De diversiteit aan overtuigingen en overtuigingen is een erfenis van onze samenleving en, wanneer deze gepaard gaat met respect en dialoog, is het een pijler waarop een eerlijkere en meer egalitaire samenleving kan worden gebouwd », zegt Arnau Oliveres, mededirecteur van AUDIR. Hij voegt eraan toe dat “’The Night of Religions, Faiths and Beliefs in Dialogue’ een evenement is dat de ontmoeting en inclusieve dialoog promoot, dat tot doel heeft een ruimte te zijn die ons in staat stelt de diversiteit van ons land te leren kennen en vooroordelen te bestrijden, stereotypen en discoursen die haat bevorderen en de bijdragen van tradities aan gedeelde menselijkheid laten zien”.

Khalid Ghali, commissaris voor Interculturele Dialoog en Religieus Pluralisme van de gemeenteraad van Barcelona, ​​benadrukte op zijn beurt “het belang van een pluriforme en diverse stad als Barcelona met een evenement als La Nit de les Religions, een jaarlijks terugkerend evenement dat nu aan zijn zesde jaar, verstevigt zijn positie als een voorstel om het bewustzijn te vergroten en de diversiteit aan overtuigingen en overtuigingen in de stad dichter bij de burgers te brengen”. Hij benadrukt dat dit initiatief « ruimtes en mogelijkheden creëert voor ontmoeting en dialoog, stereotypen en vooroordelen doorbreekt en het hele burgerschap verrijkt ».

Het openingsevenement vindt plaats op 17 september om 12.00 uur in de Sala d’Actes van het Centre Cívic Cotxeres de Sants (Carrer de Sants, 79). Onder andere de heer Khalid Ghali Bada, commissaris voor interculturele dialoog en religieus pluralisme van de gemeenteraad van Barcelona, ​​en mevrouw Montse Castellà, voorzitter van AUDIR, zullen spreken. Daarna zal de groep “Rumba Nois” een Catalaans rumbaconcert geven, met uitleg over de oorsprong van de zigeunerbevolking en de Catalaanse rumba, en een workshop handgeklap.

Van alle activiteiten die in deze editie worden georganiseerd, springen de rondleidingen door verschillende delen van de stad eruit, evenals de themarondleidingen, die in de afgelopen zes edities zeer succesvol waren en in aantal consolideren en toenemen. Sommige ervan worden, net als de vorige edities, georganiseerd door Interreligieuze Dialooggroepen in Barcelona*. Ze vinden allemaal plaats op zaterdag 17 september en vereisen voorafgaande registratie. In deze uitgave vinden we:

  • Rondleiding door de begraafplaatsen van Barcelona: rondleiding door de begraafplaats van Montjuïc, een weerspiegeling van de stad.
  • Route van het zigeunergeheugen en de Catalaanse rumba in het Ecomuseu Urbà Gitano in Barcelona.
  • Rondleiding door de Groep Interreligieuze Dialoog van Gràcia: bezoek aan de Parochie van de Maagd van Gràcia en Sant Josep, de Dojo Zen Ryokan en de Evangelische Baptistenkerk van Gràcia.
  • Rondleiding door de Interreligieuze Dialooggroep van Nou Barris: bezoek aan de Jamaat Ahmadia-moskee, de Sant Sebastià-parochie en de Verenigde Evangelische Kerk van Barcelona.
  • Rondleiding door de Eixample: bezoek de Scientology Kerk van Barcelona en het Brahma Kumaris-centrum, beide met een workshop.
  • Rondleiding door de Grup Interreligiós del Raval: bezoek aan de Tarek Ibn Ziad Moskee en het Centre Filipí Tuluyán-San Benito.

Vrijheid van geweten en aanbidding en de erkenning ervan in de stad is fundamenteel. En om vrijheid van overtuiging en geweten echt mogelijk te maken, is het noodzakelijk om binnen het kader van het laïcisme te werken, zodat alle wereldbeelden en gewetensopties (religieus en niet-religieus) elkaar ontmoeten en op voet van gelijkheid samenwerken. Maar afgezien van het recht om iemands geloof uit te drukken, brengen religieuze en gewetensvolle lichamen en tradities onschatbare rijkdom en waarde naar een stad als Barcelona. Ze maken deel uit van een gemeenschappelijk goed, een historisch goed, een cultureel en menselijk goed dat moet worden gewaarborgd en behouden.

Op 17 en 18 september zijn er dus twee dagen om de verschillende religies, culturen en overtuigingen van Barcelona te ontdekken. Een dag voor gelovigen en niet-gelovigen, voor samenleven en genieten.

U kunt het PROGRAMMA van alle activiteiten raadplegen HIER (het zal worden bijgewerkt).
Je kunt al het nieuws op sociale netwerken volgen via #nitreligies2022.

*Interreligieuze Dialooggroepen (IDG’s) zijn ontmoetingsplaatsen waar mensen met verschillende overtuigingen en overtuigingen in een specifiek territorium samenkomen met als doel de waarde en zichtbaarheid van religieus pluralisme in de stad te vergroten, het recht op godsdienstvrijheid, vrijheid van denken en geweten, het doorbreken van vooroordelen tussen tradities en het verbeteren van de sociale cohesie op het grondgebied. De doelstellingen van de GDI zijn: wederzijds begrip en dialoog tussen bekentenissen en overtuigingen bevorderen, allianties en gemeenschappelijke projecten op het grondgebied tot stand brengen en zichzelf bekend maken bij de rest van de bevolking. Het GDI-programma wordt gepromoot door de gemeenteraad van Barcelona en beheerd door AUDIR.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Douane neemt 2.757 kg cocaïne in beslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief E-mail ...

Start van de haalbaarheidsstudie voor de interieurrestauratie van het Justitiepaleis in Brussel

Om deze ingrijpende restauratie en renovatie voor te bereiden, zal een voorbereidende haalbaarheidsstudie worden opgestart. Dit onderzoek zal een overzicht geven van de algemene staat van het gebouw. Het zal zich vooral richten op de technische aspecten...

18 ‘Ontmoetingen’

السودانو بوركينا فاسو van و مالي Dit is het geval أعلى مستوى تنبيه, انضمام Hoe u uw geld kunt verdienen و اليمن. النينيو المحتملة – وهي ظاهرة تح في وسط تثير أيضًا المخاوف من التق Het is mogelijk om het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.