AccueilNederlandInternationale eenheden IU...

Internationale eenheden IU omrekenen naar milligram en microgram – europeantimes.news

Het menselijk lichaam heeft verschillende vitamines nodig om te kunnen functioneren. Een gezond voedingspatroon levert de meeste vitamines die mensen nodig hebben. Wanneer het dieet alleen niet voldoende voedingsstoffen bevat, helpt het nemen van vitaminesupplementen om voedingstekorten op te vullen. Omdat supplementen niet zo strikt gestandaardiseerd en gereguleerd zijn als geneesmiddelen, kan het moeilijk zijn om de hoeveelheid van een stof in een bepaald preparaat te bepalen en een aanvaardbare dosis te kennen. Vitaminesupplementen kunnen worden gemeten in milligram, microgram of internationale eenheden. Het omzetten tussen deze eenheden kan helpen om de benodigde hoeveelheid vitamine te verduidelijken.

Wat zijn Internationale Eenheden (IU) en waarvoor worden ze gebruikt?

Een van de meest voorkomende eenheidsconversies in medicatie is van internationale eenheden (IE) naar milligram (mg) en microgram (μg). Dit komt omdat mensen gewend zijn om milligrammen te zien in de dosering van medicatie, en het noteren in andere meeteenheden hen in de war brengt.

Internationale eenheid (ME, in het Engels: Internationale eenheid, IU) in de farmacologie is een eenheid voor het meten van doses van een stof op basis van zijn biologische activiteit. Het wordt gebruikt met vitamines, hormonen, sommige medicijnen, vaccins, bloedbestanddelen en soortgelijke biologisch actieve stoffen.

Ondanks zijn naam maakt de IU geen deel uit van het International System of Measurement. De hoeveelheid stof in 1 IE voor verschillende klassen (soorten) stoffen is totaal verschillend.

De exacte definitie van één IE verschilt voor verschillende stoffen en is vastgelegd in internationale overeenkomst. Het Comité voor Biologische Standaardisatie van de Wereldgezondheidsorganisatie verstrekt referentieblanco’s (monsters) van bepaalde stoffen, kwantificeert (willekeurig) de IU-eenheden die ze bevatten en definieert biologische procedures voor de vergelijking van andere blanco’s met de referentieblanco’s. Het doel van dergelijke procedures is om te bereiken dat verschillende preparaten met dezelfde biologische activiteit dezelfde hoeveelheid IE-eenheden bevatten.

In het metrieke stelsel is 1000 milligram (mg) een eenheid van massa gelijk aan 1 gram en 1000 microgram (mcg) is gelijk aan 1 milligram (mg) en zal hetzelfde zijn, wat je ook meet. De IU (International Unit) probeert het « biologische effect » te meten, niet de massa. De internationale eenheden zelf worden het meest gebruikt voor het doseren van vitamines, vaccins, enzymen, hormonen of medicijnen, waarbij rekening moet worden gehouden met de biologische werking van een eenheid werkzame stof.

Met andere woorden, internationale eenheden (IE) zijn verantwoordelijk voor de werking en het effect van de werkzame stof in het lichaam, niet alleen voor de hoeveelheid in de medicatie. Dit levert echter problemen op bij het omzetten van IU in milligram en microgram, omdat elke stof een andere activiteit in het lichaam heeft en er specifiek voor moet worden berekend.

Dus als u de aanbevolen dosis in microgram (μg) weet en het product internationale eenheden (IE) krijgt, moet u de waarden voor de specifieke stof omrekenen. Zo is 1 IE vitamine A het biologische equivalent van 0,3 mcg retinol maar 0,6 mcg bètacaroteen.

Als u moet omrekenen van mg naar μg of omgekeerd, kunt u de converter gebruiken om gram, milligram en microgram om te rekenen voor vaste doseringsvormen.

Het Comité voor Biologische Standaardisatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt zich bezig met op hoeveel IU’s verschillende geneesmiddelen reageren en op hun standaardisatie.

1 IE insuline = 45,5 g zuivere kristallijne insuline

1 IE Vitamine A = 0,3 g retinol, of 0,6 μg bètacaroteen

1 IE Vitamine C = 50 μg L-ascorbinezuur

1 IE Vitamine D = 0,025 μg cholecalciferol/ergocalciferol

1 IE Vitamine E = 0,67 mg D-alfa-tocoferol, 0,9 mg DL-alfa-tocoferol en 0,74 mg D-alfa-tocoferylacetaat

Foto door Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/photo/different-medicines-placed-on-white-surface-5998499/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.