AccueilNederlandVN-mensenrechtenchef roept op...

VN-mensenrechtenchef roept op tot beëindiging van de oorlog in Oekraïne na de laatste luchtaanvallen europahoy.news

Türk zei dat deze “meedogenloze” aanvallen de humanitaire crisis in het land verergerden, de infrastructuur vernietigden en een reeks sociaal-economische uitdagingen creëerden.

Tussen maart en mei werden 436 burgers gedood en 1.760 gewond, zei Hoge Commissaris Türk.

“Deze hoge aantallen burgerslachtoffers zijn grotendeels te wijten aan het grondoffensief en de luchtaanvallen, waaronder krachtige luchtbommen, die plaatsvonden in de regio Charkov”, zei het hoofd van de mensenrechten.

Deze aanvallen moeten onmiddellijk stoppen.”

Een aanval op energie

Het hoofd van OHCHR Hij zei dat Russische troepen energieopwekkings- en distributiesystemen hebben aangevallen die de elektriciteitscapaciteit van Oekraïne hebben beperkt.

Miljoenen burgers hebben last van stroomstoringen, vaak urenlang, waardoor de toegang tot water, internet en openbaar vervoer wordt beperkt, zei hij. Dit had gevolgen voor de werkgelegenheid, de belastinginkomsten en een verzwakking van de sociale bescherming.

Maar het ergste moet mogelijk nog komen.“Türk zei: “terwijl energiebedrijven en de Oekraïense autoriteiten waarschuwen dat herhaalde stakingen het vermogen hebben verminderd om reparaties uit te voeren die nodig zijn om huizen tijdens de winter te verwarmen.”

Russisch staatsburgerschap

Türk zei dat OHCHR de toegenomen druk heeft gedocumenteerd om Russische paspoorten te verkrijgen in de bezette gebieden van Oekraïne.

Zonder Russisch staatsburgerschap hebben veel ouderen moeite met toegang tot gezondheidszorg. Ouders vinden het moeilijk om hun kinderen naar school te sturen zonder dat ze een Russisch paspoort hebben.

Dit is volgens de mensenrechtenchef in strijd met het internationaal humanitair recht.

Roep op tot een staakt-het-vuren

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten verklaarde dat de escalatie van de oorlog in Oekraïne “kan niet het nieuwe normaal worden.”

De heer Türk roept de Russische Federatie op om onmiddellijk een einde te maken aan het gebruik van geweld tegen Oekraïne en troepen terug te trekken uit de bezette gebieden van het land.

Het roept de federatie ook op om een ​​einde te maken aan het gebruik van explosieve wapens met wijdverbreide gevolgen in bevolkte gebieden.

Oorlog is de ergste vijand van de mensenrechten« , hij zei. “We moeten het vermijden en vrede vinden in overeenstemming met de VN-Handvest en internationaal recht.

Dit is de meest vurige wens van de Oekraïners.«

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Escalatie van het conflict gekoppeld aan de dodelijke dreiging van Mpox europahoy.news

Decennia lang heeft het conflict in het mineraalrijke oosten van de Democratische Republiek Congo geleid tot alarmerende niveaus van geweld, massale ontheemding, wijdverbreide ziekten, gendergerelateerd geweld en ernstige mentale trauma’s, aldus senior veiligheidsfunctionaris Dr. Adelheid Marschang Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'Chronische en...

Herstel uw schuldenadvocaten annuleren € 30.000 in Inca (Balearen) met de tweedekanswet europahoy.news

/COMMUNICATIE/ De schuldenaar, die momenteel haar ouderdomspensioen aan het ontvangen is, verloor haar baan en moest leningen aanvragen Herstel uw schuldhet toonaangevende advocatenkantoor in Spanje op het gebied van de Tweede Kanswet, is erin geslaagd een schuld van 30.000 euro...

« Buddha Boy » a été reconnu coupable d’agression sexuelle -europeantis.news-

Au Népal, un chef spirituel connu sous le nom de « Buddha Boy » a été condamné le 1St de juillet à 10 ans de prison pour agression sexuelle sur mineure, a rapporté l'Associated Press, citant un communiqué du...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.