AccueilNederlandDe WHO en...

De WHO en de Katyavala Bwila Universiteit werken samen om gezondheidsinitiatieven in Angola te verbeteren

Benguela, Angola, 9 juli 2024 – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Katyavala Bwila University (UKB) in Benguela vierden vandaag een belangrijke mijlpaal met de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) gericht op het verbeteren van gezondheidsonderzoek. activiteiten voor capaciteitsopbouw op het gebied van de gezondheidszorg organiseren en de strategische besluitvorming verbeteren door een betere uitwisseling van informatie. Deze samenwerking markeert een engagement om de regering te ondersteunen door het bevorderen van innovatieve gezondheidszorgoplossingen en op bewijs gebaseerde interventies die de gezondheidsresultaten in Benguela en Angola zullen verbeteren om universele gezondheidszorgdekking te bereiken.

De ondertekeningsceremonie, gehouden in de UKB, werd bijgewoond door prominente persoonlijkheden, waaronder de vice-gouverneur van Benguela, Adilson Dellany Martins Gonçalves, en de beheerder van Catumbela, José Ferreira. Het evenement werd voorgezeten door de rector van de UKB, professor Albano Vicente Lopes Ferreira, en de WHO-vertegenwoordiger, dr. Zabulon Yoti, wat de hoge mate van betrokkenheid van beide instellingen aantoonde.

Dr. Yoti benadrukte in zijn toespraak na de ondertekening het strategische karakter van het partnerschap: “Deze samenwerking tussen de WHO en de Katyavala Bwila Universiteit gaat niet alleen over het bevorderen van gezondheidsonderzoek; Het gaat om het creëren van een duurzaam raamwerk dat uitmuntend onderwijs integreert om praktische oplossingen te ontwikkelen. aangepast aan de behoeften van de Angolese gezondheidszorgsector.”

Rector Albano Ferreira verklaarde dat het MoU een fundamentele strategische doelstelling vertegenwoordigt voor UKB van 2022 tot 2027, die tot doel heeft een academische omgeving te creëren die bevorderlijk is voor praktisch leren en de universiteit te betrekken bij het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Deze samenwerking geeft prioriteit aan de vooruitgang van gezondheidsonderzoek met innovatieve, op bewijs gebaseerde interventies, het stimuleren van de vaardigheden van gezondheidswerkers, studenten en leden van de gemeenschap door middel van activiteiten voor capaciteitsontwikkeling in overeenstemming met het sectorontwikkelingsplan van de Angolese gezondheidszorg en het nationale ontwikkelingsplan, en het verbeteren van de gegevensstroom. tussen UKB en WHO voor betere besluitvorming en planning.

Dit partnerschap is opmerkelijk omdat het de eerste formele samenwerking van de WHO met een universiteit buiten Luanda vertegenwoordigt en het derde Memorandum of Understanding is dat de WHO heeft ondertekend met academische instellingen in Angola. Dit initiatief benadrukt de inzet van de WHO om gezondheidseducatie en -onderzoek te verbeteren, en om multisectorale samenwerking te bevorderen om betere en duurzamere wetenschappelijke interventies in specifieke contexten te bereiken.

De ondertekening van het MoU valt samen met de selectie van UKB als landenconnector voor Research4Life, waarmee Angola kennis maakt met een exclusieve groep van 11 landenconnectoren wereldwijd. Deze status zal Angola voor het eerst toegang geven tot een breed spectrum aan peer-reviewed academische en professionele inhoud, wat aanzienlijk ten goede zal komen aan gezondheidsonderzoek en -onderwijs.

Dr. Zabulon Yoti schudt de hand van een traditionele leider

Na de ondertekening toerden vertegenwoordigers van de WHO door de UKB-faciliteiten en bezochten ze het lopende “Jango Comunitário”-project nabij de universiteit, dat in april 2024 werd gelanceerd met de steun van de WHO. Dit initiatief benadrukt de praktische toepassing van de doelstellingen van het MoU, waarbij de nadruk ligt op gezondheidsbevordering en betrokkenheid van de gemeenschap in samenwerking met lokale en provinciale overheidsinstanties.

De ondertekening van het MoU vandaag laat zien dat er sprake is van sterke partnerschappen die de inspanningen van de regering ondersteunen om de gezondheidszorgsector in Angola te verbeteren, zodat we voor de kwetsbaren kunnen zorgen en niemand achter kunnen laten.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Escalatie van het conflict gekoppeld aan de dodelijke dreiging van Mpox europahoy.news

Decennia lang heeft het conflict in het mineraalrijke oosten van de Democratische Republiek Congo geleid tot alarmerende niveaus van geweld, massale ontheemding, wijdverbreide ziekten, gendergerelateerd geweld en ernstige mentale trauma’s, aldus senior veiligheidsfunctionaris Dr. Adelheid Marschang Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'Chronische en...

Herstel uw schuldenadvocaten annuleren € 30.000 in Inca (Balearen) met de tweedekanswet europahoy.news

/COMMUNICATIE/ De schuldenaar, die momenteel haar ouderdomspensioen aan het ontvangen is, verloor haar baan en moest leningen aanvragen Herstel uw schuldhet toonaangevende advocatenkantoor in Spanje op het gebied van de Tweede Kanswet, is erin geslaagd een schuld van 30.000 euro...

« Buddha Boy » a été reconnu coupable d’agression sexuelle -europeantis.news-

Au Népal, un chef spirituel connu sous le nom de « Buddha Boy » a été condamné le 1St de juillet à 10 ans de prison pour agression sexuelle sur mineure, a rapporté l'Associated Press, citant un communiqué du...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.