AccueilNederlandRecordniveaus van ontheemding...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde rampen.”

In tegenstelling tot vluchtelingen hebben intern ontheemden (IDP’s) de internationale grenzen niet overschreden. Terwijl sommigen relatief snel naar huis terugkeren, zitten tientallen miljoenen mensen gevangen in langdurige ontheemding van vijf tot tien jaar of langer.

Oorlog en ramp

Deze langdurige verplaatsing is meestal het resultaat van conflicten en oorlogen. Intussen zijn nog eens miljoenen ontheemd geraakt natuurrampen terwijl overstromingen, stormen, aardbevingen en bosbranden landen over de hele wereld teisteren.

Uit de meest recente cijfers van de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) blijkt dat 68,3 miljoen mensen intern ontheemd zijn gebleven als gevolg van conflicten en geweld. Naar schatting 9,1 miljoen mensen raakten ontheemd in Soedan, de grootste intern ontheemdenpopulatie ooit geregistreerd.

Zij werden gevolgd door Syrië (7,2 miljoen) en de Democratische Republiek Congo (6,7 miljoen).

In het door oorlog verscheurde Gaza zijn ruim acht op de tien mensen ontheemd geraakt, wat overeenkomt met 1,9 miljoen burgers. Haïti heeft ook te kampen gehad met een recordaantal ontheemden: 600.000 mensen moesten hun huizen verlaten, het dubbele van vorig jaar.

Ondertussen heeft het burgerconflict in Myanmar ervoor gezorgd dat de overgrote meerderheid van de drie miljoen intern ontheemden geen adequate onderdak en toegang tot voedsel en water heeft, aldus de onafhankelijke VN-expert Paula Betancur.

Schendingen van rechten leiden tot ontheemding

In zijn toespraak tot de Mensenrechtenraad in Genève op vrijdag noemde Betancur ook een gebrek aan verantwoordelijkheid voor mensenrechtenschendingen als een belangrijke oorzaak van ontheemding, terwijl hij de lidstaten van de Mensenrechtenraad opriep om de “individuele verhalen van verlies, veerkracht en hoop” achter de mensenrechten te erkennen. het recordaantal ontheemden.

Er zijn langetermijnoplossingen nodig

Terwijl humanitaire teams van de VN vorig jaar zo’n 50 miljoen ontheemden hielpen, heeft Piper opgeroepen tot meer inspanningen om duurzame oplossingen te creëren.

De Actieagenda inzake interne ontheemding van de secretaris-generaal heeft tot doel dit langetermijnpatroon van ontheemding te doorbreken en duurzame oplossingen te creëren, om beter te voorkomen dat nieuwe ontheemdingscrises ontstaan ​​en om ervoor te zorgen dat degenen die met ontheemding worden geconfronteerd, effectieve bescherming en hulp krijgen.

De Agenda bevat 31 concrete toezeggingen en 22 verschillende VN-agentschappen hebben zich hieraan gehouden.

Piper riep de lidstaten ook op om een ​​intergouvernementeel forum te creëren om de kwestie op een meer transversale manier aan te pakken, in plaats van te veel te vertrouwen op het werk van de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) en de Internationale Organisatie voor Vluchtelingen (IOM). ). .

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Escalatie van het conflict gekoppeld aan de dodelijke dreiging van Mpox europahoy.news

Decennia lang heeft het conflict in het mineraalrijke oosten van de Democratische Republiek Congo geleid tot alarmerende niveaus van geweld, massale ontheemding, wijdverbreide ziekten, gendergerelateerd geweld en ernstige mentale trauma’s, aldus senior veiligheidsfunctionaris Dr. Adelheid Marschang Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'Chronische en...

Herstel uw schuldenadvocaten annuleren € 30.000 in Inca (Balearen) met de tweedekanswet europahoy.news

/COMMUNICATIE/ De schuldenaar, die momenteel haar ouderdomspensioen aan het ontvangen is, verloor haar baan en moest leningen aanvragen Herstel uw schuldhet toonaangevende advocatenkantoor in Spanje op het gebied van de Tweede Kanswet, is erin geslaagd een schuld van 30.000 euro...

« Buddha Boy » a été reconnu coupable d’agression sexuelle -europeantis.news-

Au Népal, un chef spirituel connu sous le nom de « Buddha Boy » a été condamné le 1St de juillet à 10 ans de prison pour agression sexuelle sur mineure, a rapporté l'Associated Press, citant un communiqué du...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.