AccueilNederlandFOSPA 2024. Bolivia...

FOSPA 2024. Bolivia presenteert communicatiediagnoses in de Amazon europahoy.news

Met het Cátedra Nazaria Ignacia “Querida Amazonía”-initiatief is de presentatie van nationale diagnoses van communicatie in het Amazonegebied uitgevoerd, een inventarisatie uitgevoerd die ons in staat zal stellen de situationele status van het recht op communicatie in genoemde regio te kennen, binnen de kader van het XI Sociaal Forum Pan-Amazone (FOSPA XI-2024).

Vaticaans nieuws

Deze maandag werd het “Dear Amazon”-initiatief van Cátedra Nazaria Ignacia gepresenteerd, nationale diagnoses van communicatie in het Amazonegebied, een inventaris om de situationele status van het recht op communicatie in de genoemde regio te kennen. Deze academische activiteit is een ruimte om meer te leren over de situationele context van het Boliviaanse Amazonegebied en drie nationale diagnoses van communicatie in het Amazonegebied uit landen als Brazilië, Ecuador en Colombia. Na deze academische en informatieve activiteit hebben de organisatoren een persconferentie gepland, waar geïnteresseerde media informatie kunnen verstrekken over de staat van de communicatie in het Amazonegebied.

Deze presentatie van vandaag wordt georganiseerd door de Radio- en Televisietrainingsdienst voor Ontwikkeling (Secrad), de Boliviaanse Katholieke Universiteit “San Pablo”, het hoofdkantoor van La Paz, in coördinatie met de World Association for Christian Communication (WACC) en de Latin American Association of Education. en populaire communicatie (ALER).

Stappen richting de XI Fospa-2024

Deze presentatie maakt deel uit van de voorbereidingen voor het XI Pan-Amazon Social Forum (FOSPA XI-2024), dat bestaat uit een ruimte voor coördinatie tussen civiele organisaties, sociale bewegingen en volkeren van negen landen die het Amazonebekken op het continent delen (Bolivia , Brazilië, Peru, Venezuela, Ecuador, Colombia, Suriname, Guyana en Guyane) en zullen tussen 12 en 15 juni 2024 bijeenkomen in Rurrenabaque (Bolivia). Het doel van deze versie is om de problemen aan te pakken waarmee de bevolking en de bioom Amazon om voorstellen voor actie ter verdediging te genereren.

Het Pan-Amazon Social Forum is sinds zijn oprichting in 2002 een sleutelruimte geweest voor de onderlinge afstemming van sociale actoren en de constructie van een gemeenschappelijke agenda ter verdediging van het Amazonegebied. FOSPA 2024 is georganiseerd in vier thematische assen: 1) Inheemse volkeren en bevolkingen uit het Amazonegebied; 2) Moeder Aarde; 3) Extractivisme en alternatieven; en 4) Vrouwenverzet.

Volgens de organisatoren omvat elk onderwerp werkgroepen die zich zullen bezighouden met specifieke aspecten, zoals inheemse autonomie, land en territoria, volkeren uit het Amazonegebied, water, klimaatcrisis, biodiversiteit en beschermde gebieden, bossen, natuurrechten, mijnbouw, energietransitie, uitbreiding van onder meer de landbouwgrens, voedselsoevereiniteit, ecotoerisme, geweld en mensenrechten. Daarnaast zal FOSPA bestaan ​​uit zelfbeheerde evenementen om specifieke onderwerpen aan te pakken, waaronder communicatie en spiritualiteit van de volkeren van het Amazonegebied.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Un Bulgare a transporté les cercueils jusqu’à la Tour Eiffel pour 120 euros

Un citoyen bulgare et deux autres hommes ont déposé des cercueils étiquetés « Soldats français d'Ukraine » au pied de la Tour Eiffel. Les trois hommes ont été traduits devant un tribunal français afin d'établir "une éventuelle ingérence étrangère", a...

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

La Norvège restreint l’accès aux touristes russes

La Norvège limitera encore davantage l'accès des touristes russes en raison de la guerre en cours en Ukraine, a annoncé fin mai le ministère norvégien de la Justice, cité par Reuters. La Norvège, membre de l'OTAN, partage une frontière avec...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.