AccueilNederlandDe jeugd van...

De jeugd van Haïti blijft optimistisch te midden van de verslechterende instabiliteit europahoy.news

Het bureau heeft begin juni ruim 3.500 jongeren ondervraagd, van wie de meesten denken dat hun rechten zelden of nooit worden gerespecteerd.

“Als ik kinderen vraag of hun rechten in Haïti worden gerespecteerd, is het antwoord meestal volmondig: “nee”, zegt Samarre Tercier Marcellin, UNICEF Haïti Youth Advocate.

“Kinderen worden mishandeld, sterven aan ziekten en ondervoeding die genezen of voorkomen kunnen worden, en hebben geen toegang tot kwaliteitsonderwijs. Dit moet veranderen« hij voegde toe.

Ondanks deze harde realiteit gelooft een verrassende meerderheid van de jongeren die hebben gereageerd op de UNICEF-enquête nog steeds dat de toekomst voor kinderen beter is dan het heden.

Haïti kampt nog steeds met een reeks politieke, sociaal-economische en veiligheidscrises. Rivaliserende bendes vechten om controle over het grondgebied in de hoofdstad Port-au-Prince, waardoor duizenden mensen hun huizen moeten ontvluchten. Dit heeft de armoede en ernstige honger in het hele land verder verergerd.

Ondanks aanhoudend bendegeweld en een diepe humanitaire crisis blijven de Haïtiaanse jongeren optimistisch.

Verergerende crisis

De Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) en het Wereldvoedselprogramma (WFP) hebben Haïti in hun meest recente rapport voor de maanden juni toegevoegd aan de lijst van landen die “het meest zorgen baren vanwege de escalatie van geweld door gewapende groepen”. tot oktober 2024.

De FAO en het WFP hebben Haïti ook aangemerkt als een ‘hotspot van hongersnood of het risico op hongersnood’, waarbij meer dan vijf miljoen mensen nu lijden onder acute voedselonzekerheid, het hoogste aantal sinds de aardbeving van 2010.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is het aantal ontheemden in Haïti de afgelopen maanden ook aanzienlijk toegenomen, van 362.000 in maart naar 580.000 nu.

Ruim 100.000 mensen verlieten Port-au-Prince vanwege de verslechterende veiligheidssituatie.

Deze situatie heeft ernstige gevolgen gehad voor de kinderen van Haïti. Van de 2.500 mensen die tussen januari en maart zijn gedood of gewond, waren velen van hen kinderen, aldus UNICEF.

‘Elke dag raken er kinderen gewond of gedood’, zei Catherine Russell, directeur van UNICEF, in april tegen de VN-Veiligheidsraad. “Sommigen worden uit pure wanhoop gerekruteerd of sluiten zich aan bij gewapende groepen.”

Ongeveer 600.000 van de 1,6 miljoen mensen die te maken krijgen met acute voedselonzekerheid zijn kinderen, en veel scholen zijn gesloten vanwege aanvallen, waardoor duizenden kinderen zijn beroofd van hun recht op onderwijs.

Nog steeds optimistisch

Ondanks de verwoestende omstandigheden blijven veel jongeren hoopvol. Volgens het UNICEF-onderzoek is 24 procent zeer hoopvol en 41 procent op zijn minst enigszins hoopvol. Veertien procent zei dat ze niet veel hoop hadden en slechts 10 procent gaf aan helemaal geen hoop te hebben.

Op de vraag wat het land in staat zou stellen het meest te veranderen, noemde 40 procent verbeterde toegang tot onderwijs, 24 procent noemde economische ontwikkeling en armoedebestrijding, 19 procent noemde veiligheid in het hele land en zeven procent betere gezondheidszorg.

Jonge Haïtianen noemden onderwijs een sleutelfactor bij het bereiken van blijvende verandering in hun land.

Jonge Haïtianen noemden onderwijs een sleutelfactor bij het bereiken van blijvende verandering in hun land.

Meer humanitaire actie

De humanitaire inspanningen zijn geïntensiveerd als gevolg van de verslechterende omstandigheden. Het WFP heeft sinds 1 juni 43.600 warme maaltijden bezorgd aan bijna 13.500 ontheemden in Port-au-Prince. Het heeft ook $ 1 miljoen toegewezen als onderdeel van zijn activiteiten op het gebied van sociale bescherming en veerkracht aan ongeveer 65.000 mensen in het hele land.

Er zijn ook gezamenlijke inspanningen geleverd door de Haïtiaanse autoriteiten en nationale en internationale organisaties om Haïtiaanse burgers voor te bereiden op het orkaanseizoen dat op 1 juni begon.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

La Norvège restreint l’accès aux touristes russes

La Norvège limitera encore davantage l'accès des touristes russes en raison de la guerre en cours en Ukraine, a annoncé fin mai le ministère norvégien de la Justice, cité par Reuters. La Norvège, membre de l'OTAN, partage une frontière avec...

Mondiale inspanningen om een ​​einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking worden ondermijnd door ‘vakantiekorting’ europahoy.new

Hoewel veel staten hun uitroeiingsinspanningen hebben opgevoerd, blijft de praktijk over de hele wereld bestaan, deels als gevolg van “het clandestiene karakter van grensoverschrijdende en transnationale vrouwelijke genitale verminking”, zei hij. “Vrouwenbesnijdenis is dat wel maakt deel uit van een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.