AccueilNederland'Schokkende' aanslagen in...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn.

“Mijn gedachten zijn bij de families die dierbaren hebben verloren als gevolg van de aanslagen”, zei hij, eraan toevoegend dat als gevolg van de “gruwelijke” aanslagen duizenden burgers, waaronder enkele ouderen en mensen met een handicap, gedwongen zijn om te vluchten. vluchten ‘hun hele leven achterlatend’.

Steun voor ontheemden

De VN en haar humanitaire partners ondersteunen evacués uit de afgelegen dorpen van Charkov, vlakbij de Russische grens, de tweede stad van Oekraïne.

Verenigde Naties Kinder Fonds UNICEFzei een hoge functionaris in Oekraïne, Munir Mammadzade VN-nieuws Woensdag zei hij dat “elke verhuizing of ontheemding een levenslang trauma is voor deze kinderen.

“Ze zijn al getraumatiseerd sinds de escalatie van de oorlog. Frontliniegebieden worden periodiek aangevallen en gebombardeerd. “Ze hadden al psychische problemen.”

Internationale actie ‘cruciaal’ om duizenden Rohingya-levens te redden in de deelstaat Rakhine in Myanmar

Duizenden onschuldige levens zullen verloren gaan als de internationale gemeenschap niet reageert op “onheilspellende tekenen” van een nieuw bloedbad van de overwegend islamitische Rohingya-minderheid in de deelstaat Rakhine in Myanmar, aldus een onafhankelijke VN-mensenrechtendeskundige. zei donderdag.

de ONU Raad voor de MensenrechtenDe speciale rapporteur die is aangesteld om Myanmar te monitoren, Tom Andrews, zei dat de wereld “een wanhopig volk in de steek lijkt te laten in hun uur van gevaar, terwijl zich in realtime een door haat aangewakkerde onnatuurlijke ramp ontvouwt.”

Honderdduizenden Rohingya ontvluchtten in 2017 de systematische aanvallen van Birmese veiligheidstroepen en staken de grens met Bangladesh over, in wat de toenmalige VN-mensenrechtenchef omschreef als een ‘schoolvoorbeeld van etnische zuivering’.

Geloofwaardige bronnen

Andrews zei dat er de afgelopen dagen alarmerende en geloofwaardige berichten zijn geweest over wijdverbreide moordpartijen, gedwongen verdwijningen en brandstichting in het noorden van Rakhine, die een “onmiddellijke noodreactie” van de internationale gemeenschap rechtvaardigen.

Omdat er meerdere gewapende groepen actief zijn in Rakhine terwijl opstandelingen strijden tegen militaire junta-troepen om controle, riep hij alle strijders op om het internationaal humanitair recht te respecteren.

“Mechanismen om humanitaire noodhulp te verlenen moeten onmiddellijk worden opgezet en alle partijen moeten een krachtige hulpinjectie in Rakhine steunen”, aldus de deskundige.

Een maritieme rechtbank vaardigt een ‘ongekende’ uitspraak uit die landen dwingt de uitstoot te verminderen

Dat heeft een groep onafhankelijke VN-rechtenexperts donderdag gezegd applaudisseerde hij “Ongekende” uitspraak van het Internationaal Tribunaal voor het Recht van de Zee eerder deze week dat landen de verplichting hebben om de CO2-uitstoot te verminderen.

Volgens de uitspraak worden emissies die de opwarming van de aarde voeden, aangemerkt als zeevervuiling. Het is de eerste uitspraak in drie zaken waarin advies wordt gevraagd aan internationale rechtbanken over maatregelen op het gebied van klimaatverandering.

VN-experts zeiden dat de uitspraak “tijdige begeleiding biedt” en expliciet verwijst naar mensenrechtenkwesties.

Het Hof oordeelde dat landen de plicht hebben om het mariene milieu te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering en verzuring van de oceanen.

Kleine overwinning, grote gevolgen

Het wordt gezien als een grote overwinning voor kleine eilandstaten in de frontlinie van de klimaatverandering, die volgende week in Antigua en Barbuda bijeen zullen komen op een grote conferentie om de weg voorwaarts voor duurzame ontwikkeling in kaart te brengen.

De deskundigen zeiden dat de verplichtingen die op grond van de maritieme wetgeving aan landen worden opgelegd “essentieel zijn voor de mitigatie van en aanpassing aan de klimaatverandering, evenals voor gezonde ecosystemen om effectief en rechtvaardig de drievoudige planetaire crisis aan te pakken die het effectieve genot van de mensenrechten ondermijnt”.

Speciale VN-rapporteurs en andere rechtendeskundigen zijn geen VN-personeel en zijn onafhankelijk van welke regering of organisatie dan ook.

Bescherming van burgers moet voorrang krijgen op ‘beperkte belangen’

Ter gelegenheid van de Protection of Civilians Week heeft VN-hulpchef Martin Griffiths de wereldleiders opgeroepen “een weg te banen weg van bekrompen belangen” naar een toekomst van bescherming voor iedereen.

Hij zei dat het « van cruciaal belang is om verder te gaan dan naleving [with international humanitarian and human rights law]: strijd voor de volledige bescherming van burgers tegen alle soorten schade.”

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Veiligheidsraadde behandeling van de bescherming van burgers als agendapunt en de 75e verjaardag van het Verdrag van Genève.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Aanvallen gaan door in Oekraïne, onderwijs in Afrika, update over albinisme europahoy.news

In een dichtbevolkte woonwijk van de stad kwamen veel onschuldige burgers om, waaronder kinderen. Het had ook gevolgen voor onderwijsfaciliteiten en verschillende appartementsgebouwen. “Aanvallen door de strijdkrachten van de Russische Federatie op Oekraïense steden blijven verwoestende menselijke verliezen...

Un Bulgare a transporté les cercueils jusqu’à la Tour Eiffel pour 120 euros

Un citoyen bulgare et deux autres hommes ont déposé des cercueils étiquetés « Soldats français d'Ukraine » au pied de la Tour Eiffel. Les trois hommes ont été traduits devant un tribunal français afin d'établir "une éventuelle ingérence étrangère", a...

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.