AccueilNederlandHet dichten van...

Het dichten van de kloof om de uitrol van malariavaccinatie in Afrika te versnellen door ervaringen te delen.

Afrika boekt geleidelijk vooruitgang in de strijd tegen malaria op het hele continent via het initiatief Accelerating Malaria Vaccine Introduction and Distribution in Africa (AMVIRA).

Terwijl Burundi, Tsjaad, de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), de Democratische Republiek Congo (DRC) en Niger zich voorbereiden op de introductie en distributie van malariavaccins, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met financiering van PATH en haar partners, ontmoet Belanghebbenden in deze landen zullen leren van de ervaringen met malariavaccinatie in Benin, Ghana, Kameroen, Burkina Faso, Liberia en Sierra Leone en zorgen voor een adequate voorbereiding op nieuwe introducties en de implementatie ervan in deze landen.

Bovendien bouwt cross-country peer learning capaciteit op voor de RTS-, S-, R21-vaccins en hun monitoringinstrumenten om de paraatheid voor een succesvolle uitrol van het vaccin te verbeteren, na sterke belangstelling en voorbereiding voor de introductie ervan in ongeveer twintig andere Afrikaanse landen.

“Vaccins zijn belangrijk bij het terugdringen van malaria bij jonge kinderen en vormen een belangrijk nieuw instrument om malaria te bestrijden. “Zoals we hebben gezien is de belangstelling groot en wordt de tijdige steun van PATH enorm gewaardeerd.” Dr. Konan Kouame Jean, vertegenwoordiger van de WHO in Benin onderstreept.

Deelnemers verwierven onder meer kennis over de introductie van vaccins, de digitalisering van gegevensbeheer, de communicatie over vaccinrisico’s, het monitoren en monitoren van paraatheid. Daarnaast werd een veldbezoek aan malariavaccinatiecentra georganiseerd om de deelnemers uit de eerste hand ervaring te laten opdoen met vaccinatie in Benin. proces.

Het overbruggen van de kloof om de uitrol van malariavaccinatie in Afrika te versnellen door ervaringen te delen.

“PATH zet zich in voor gelijkheid in de gezondheidszorg en het cross-country leerplatform creëert een netwerk van experts om de malariavaccinatie in landen te versnellen.”NAAR Aldus de heer John Bawa, directeur van Malaria Vaccine Implementation, PATH.

Terwijl Afrika 94% van de mondiale malarialast blijft dragen, versterken de WHO en haar partners, waaronder UNICEF en Gavi, de inspanningen op het gebied van malariabestrijding, waarbij vaccins het nieuwste in de controletoolkit zijn. In januari 2024 heeft het WHO Regional Office for Africa het Malaria Vaccine Introduction and Rollout Acceleration Program in Africa (AMVIRA) opgericht.

Dit initiatief heeft tot doel de verlening van technische ondersteuning aan de lidstaten te versterken bij hun inspanningen om malariavaccins te introduceren en te distribueren en tegelijkertijd de coördinatie van partners op nationaal, regionaal en mondiaal niveau op een effectieve en efficiënte manier te versterken.

Tot nu toe nemen Afrikaanse landen, waaronder Benin, Burkina Faso, Kameroen, Liberia en Sierra Leone, het malariavaccin op in de routinematige immunisatie. Sinds 2019 rollen Ghana, Malawi en Kenia het malariavaccin uit als onderdeel van een proefprogramma, waarmee in december 2023 2,5 miljoen kinderen bereikt zullen worden.

De WHO en haar partners hebben de workshop ook gebruikt om informatielacunes aan te pakken en lessen en beste praktijken uit te wisselen om een ​​succesvolle opschaling van de introductie en distributie van vaccins in landen te garanderen. De deelnemers spraken hun oprechte dankbaarheid uit voor de workshop en benadrukten het belang en de opgedane kennis die hun strategieën voor een effectieve uitrol van malariavaccins zullen helpen vormgeven.

“Een van de belangrijkste lessen die we in Benin hebben geleerd, is het effectieve gebruik van risicocommunicatie en de constante uitwisseling van informatie tijdens de lancering. “We hebben ook andere lessen geleerd uit de implementatie in Ghana en Sierra Leone, waaronder het gebruik van datamanagement.” en trackingtools om de uitrol van vaccins te versnellen.” Dit werd verklaard door Jean Crispin Mukendi, adjunct-directeur van het uitgebreide programma voor vaccinatie in de Democratische Republiek Congo.

Het overbruggen van de kloof om de uitrol van malariavaccinatie in Afrika te versnellen door ervaringen te delen.

Naast het faciliteren van cross-learning heeft de WHO via AMVIRA deskundigen op het gebied van immunisatie, gegevensbeheer, risicocommunicatie en externe communicatie ingezet om vijf landen te helpen bij het efficiënt plannen en toedienen van vaccins.

Dr. Joseph Biey, leider van de AMVIRA-pijler Operations en Country SupportNAAR gemarkeerd: “Met meer investeringen kunnen we samen malaria in Afrika verslaan.†.

Het dichten van de kloof om de uitrol van malariavaccinatie in Afrika te versnellen door ervaringen te delen.
¨ ¨

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

La Norvège restreint l’accès aux touristes russes

La Norvège limitera encore davantage l'accès des touristes russes en raison de la guerre en cours en Ukraine, a annoncé fin mai le ministère norvégien de la Justice, cité par Reuters. La Norvège, membre de l'OTAN, partage une frontière avec...

Mondiale inspanningen om een ​​einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking worden ondermijnd door ‘vakantiekorting’ europahoy.new

Hoewel veel staten hun uitroeiingsinspanningen hebben opgevoerd, blijft de praktijk over de hele wereld bestaan, deels als gevolg van “het clandestiene karakter van grensoverschrijdende en transnationale vrouwelijke genitale verminking”, zei hij. “Vrouwenbesnijdenis is dat wel maakt deel uit van een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.