AccueilNederlandDe WHO meldt...

De WHO meldt een aanzienlijke toename van seksueel overdraagbare infecties europahoy.new

HIV, virale hepatitis en seksueel overdraagbare infecties blijven wereldwijd grote uitdagingen voor de volksgezondheid en veroorzaken jaarlijks 2,5 miljoen sterfgevallen:

Het aantal nieuwe syfilisgevallen onder volwassenen van 15 tot 49 jaar is in 2022 met ruim een ​​miljoen toegenomen tot acht miljoen, en er waren 230.000 aan syfilis gerelateerde sterfgevallen.

De grootste stijgingen vonden plaats in Amerika en Afrika.

Gezondheidsdoelen in gevaar

Hij rapport Het waarschuwde dat de stijging van het aantal soa’s, gecombineerd met een onvoldoende afname van het aantal nieuwe hiv-infecties en virale hepatitis wereldwijd, een bedreiging vormt voor de gezondheidsdoelstellingen die deel uitmaken van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus gezegde De toenemende incidentie van syfilis baart grote zorgen..

“Gelukkig zijn er op verschillende andere fronten belangrijke vorderingen gemaakt, waaronder het versnellen van de toegang tot cruciale gezondheidsproducten, inclusief diagnose en behandeling”, voegde hij eraan toe.

Multiresistente gonorroe

Syfilis is een van de vier geneesbare soa’s die samen meer dan een miljoen dagelijkse infecties vertegenwoordigen. De andere zijn gonorroe, chlamydia en trichomoniasis.

Tijdens de COVID-19-pandemie hebben landen te maken gehad met een toename van syfilis bij moeders en volwassenen (1,1 miljoen gevallen) en daarmee samenhangende congenitale syfilis, met 523 gevallen per 100.000 levendgeborenen per jaar.

Nieuwe gegevens laten ook een toename zien van multiresistente gonorroe. De WHO meldde dat in 2023 van de 87 landen waar een verscherpt toezicht op de antimicrobiële resistentie tegen gonorroe werd uitgevoerd, negen een hoge mate van resistentie rapporteerden tegen het medicijn ceftriaxon, beschreven als de ‘laatste behandelingslijn’.

De WHO houdt de situatie in de gaten en heeft de aanbevolen behandeling bijgewerkt in een poging de verspreiding te verminderen.

Hepatitis en HIV

In 2022 werden ongeveer 1,2 miljoen nieuwe gevallen van hepatitis B en bijna een miljoen nieuwe gevallen van hepatitis C gemeld. Het geschatte aantal sterfgevallen als gevolg van virale hepatitis is gestegen van 1,1 miljoen in 2019 naar 1,3 miljoen in 2022, ondanks effectieve preventie-, diagnose- en behandelingsinstrumenten .

Ondertussen daalde het aantal nieuwe hiv-infecties slechts van 1,5 miljoen in 2020 naar 1,3 miljoen in 2022.

De WHO zei dat vijf belangrijke groepen – mannen die seks hebben met mannen, mensen die drugs injecteren, sekswerkers, transgenders en mensen in gevangenissen en andere gesloten omgevingen – nog steeds aanzienlijk hogere hiv-prevalentiecijfers ervaren dan de algemene bevolking.

Het aantal hiv-gerelateerde sterfgevallen blijft hoog: 630.000 vonden plaats in 2022, waarvan 13 procent onder kinderen van 15 jaar of jonger.

Zilveren omlijning

Het rapport benadrukt ook de vooruitgang bij het uitbreiden van de diensten voor soa’s, hiv en hepatitis.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

La Norvège restreint l’accès aux touristes russes

La Norvège limitera encore davantage l'accès des touristes russes en raison de la guerre en cours en Ukraine, a annoncé fin mai le ministère norvégien de la Justice, cité par Reuters. La Norvège, membre de l'OTAN, partage une frontière avec...

Mondiale inspanningen om een ​​einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking worden ondermijnd door ‘vakantiekorting’ europahoy.new

Hoewel veel staten hun uitroeiingsinspanningen hebben opgevoerd, blijft de praktijk over de hele wereld bestaan, deels als gevolg van “het clandestiene karakter van grensoverschrijdende en transnationale vrouwelijke genitale verminking”, zei hij. “Vrouwenbesnijdenis is dat wel maakt deel uit van een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.