AccueilNederlandAlbares heeft een...

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar.

Albares legde uit dat de standpunten over de overeenkomst dichter bij elkaar komen te liggen, zoals bleek uit de bijeenkomst die op 12 april in Brussel werd gehouden door de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken; de Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Cameron; en de vice-president van de Europese Commissie, Maros Sefcovic, verantwoordelijk voor de onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. Tijdens die bijeenkomst, op het hoogste niveau van de tot nu toe gehouden bijeenkomsten, zijn punten van overeenstemming bereikt over algemene politieke lijnen, waaronder het gebruik van de luchthaven, het goederenverkeer en de mobiliteit. De minister heeft de voorzitter van de Raad ook laten weten dat de overeenkomst het Spaanse standpunt over de soevereiniteit zal vrijwaren.

In zijn gesprek met de president van de Junta, José Manuel Albares, vroeg hij de steun van de Junta de Andalucía voor deze overeenkomst die gedeelde welvaart zal brengen in de regio Campo de Gibraltar en de 300.000 Andalusiërs die daar wonen. Hij heeft ook zijn volledige beschikbaarheid aangeboden om elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Dit contact loopt voorafgaand aan de bijeenkomst die de minister maandag op het hoofdkantoor van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking zal houden met de burgemeesters van Campo de Gibraltar en de Junta de Andalucía. Het wordt de derde bijeenkomst in ruim twee jaar waarbij het College aanwezig zal zijn, vruchtbare contacten waarin zowel de burgemeesters als het College hebben kunnen luisteren naar de verschillende onderhandelingsstandpunten van de minister en hun opmerkingen hebben kunnen overbrengen aan hem. .

De minister heeft aan de voorzitter van de Raad zijn persoonlijke inzet voor de overeenkomst, voor Campo de Gibraltar en voor het welzijn en de externe projectie van Andalusië overgebracht.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De paus vraagt ​​CEO’s en managers om « de armen in bedrijven te betrekken » europahoy.news

Francisco ontvangt zakenlieden, bedrijfsleiders en bankiers van over de hele wereld, verenigd in een netwerk dat de principes van Laudato si' naleeft. Hij herinnert hen aan het belang van hun eigen functies: "Grote bedrijven bepalen het lot van...

La Norvège restreint l’accès aux touristes russes

La Norvège limitera encore davantage l'accès des touristes russes en raison de la guerre en cours en Ukraine, a annoncé fin mai le ministère norvégien de la Justice, cité par Reuters. La Norvège, membre de l'OTAN, partage une frontière avec...

Mondiale inspanningen om een ​​einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking worden ondermijnd door ‘vakantiekorting’ europahoy.new

Hoewel veel staten hun uitroeiingsinspanningen hebben opgevoerd, blijft de praktijk over de hele wereld bestaan, deels als gevolg van “het clandestiene karakter van grensoverschrijdende en transnationale vrouwelijke genitale verminking”, zei hij. “Vrouwenbesnijdenis is dat wel maakt deel uit van een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.