AccueilNederlandHet gratis filmfestival...

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld « Faces and counter-faces of Hope », wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs en deskundigen in de zaal

Vaticaans nieuws

Er zijn verhalen van het grote scherm, actueel of onsterfelijk, die de innerlijke horizon kunnen openen, ons kunnen doen nadenken en ons vatbaar kunnen maken voor het hoofdthema van het volgende jubileum, waarin hoop centraal staat. En de filmrecensie die de eerste sectie van het Dicasterie voor Evangelisatie heeft bedacht voor de maanden voorafgaand aan het Heilig Jaar 2025 is getiteld ‘Gezichten en tegengezichten van de hoop’.

Debatten in de zaal

Vanaf gisteren, 14 april, en tot en met 21 april, de provinciale bioscoop Rome is gastheer voor de veertien geplande vertoningen, een route met onder meer cultfilms uit de Italiaanse cinema, actuele films en andere titels die de afgelopen jaren in de bioscoop zijn uitgebracht. Regisseurs, journalisten, critici en filmexperts zullen ideeën aandragen voor debat in de zaal. De toegang is gratis totdat de capaciteit is bereikt en er is geen ticket nodig om deel te nemen aan de verschillende evenementen.

De Sica, Scorsese en andere meesters

Het festival opende gisteren om 21.00 uur met de film uit 1945 de hemeldeurvan Vittorio De Sica en Cesare Zavattini. Dit is een gerestaureerde versie waarover de restauratiecommissaris, monseigneur Dario Viganò, vice-kanselier van de Pauselijke Academie van Wetenschappen, sprak.

Het programma omvat in sommige gevallen een dubbele dagelijkse vertoning, één in de middag om 17.00 uur en één in de avond om 21.00 uur. Uitgelichte titels zijn onder meer Stiltedoor Martin Scorsese, en perfecte dagenvan Wim Wenders, die nog steeds in de bioscoop draaien. Informatie over de vertoningen is te vinden op iubilaeum2024.va

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.