AccueilNederlandde toekomst 'hangt...

de toekomst ‘hangt van hen af’ europahoy.news

Gepubliceerd door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) op woensdag, Luister naar vrouwelijke ondernemers in Afghanistan, hun strijd en veerkrachtanalyseert gegevens die de afgelopen drie jaar zijn verzameld en biedt een van de meest gedetailleerde inzichten in de veranderende omstandigheden van vrouwelijke ondernemers in het land.

“Vrouwelijke ondernemers hebben ongelooflijke moed, lef en vindingrijkheid getoond in de meest erbarmelijke omstandigheden”aldus Kanni Wignaraja, regionaal directeur van UNDP voor Azië en de Stille Oceaan.

Diepere discriminatie

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwelijke ondernemers in Afghanistan bij het zakendoen met een aantal obstakels en hoge kosten worden geconfronteerd.

Een diepere discriminatie en operationele beperkingen, gekoppeld aan een ernstig verzwakt financieel systeem, 41 procent van de ruim 3.000 ondervraagde vrouwen heeft schulden gemaakt.

Bijna driekwart van de respondenten meldde ook ernstige bewegingsbeperkingen, zoals het niet kunnen reizen, zelfs niet naar lokale markten, zonder een mahram (een mannelijke metgezel).

Slechts vijf procent gaf aan leningen te hebben ontvangen via banken of microfinancieringsinstellingen.

Vind manieren om uitdagingen te overwinnen

Volgens de UNDP zijn er in Afghanistan, waar in totaal 15,8 miljoen mensen voedselonzeker zijn De arbeidsparticipatie van vrouwen in de werkende leeftijd is gehalveerd tot zes procent. Sinds vorig jaar vinden vrouwen manieren om de uitdagingen het hoofd te bieden.

Ondernemerschap is uitgegroeid tot een levensader voor vrouwen en hun gezinnen, zei ze, en merkte op dat 80 procent van de door vrouwen geleide bedrijven afhankelijk is van hun bedrijfsinkomen als hun primaire bron van inkomsten.

Door vrouwen geleide bedrijven creëren ook de broodnodige werkgelegenheid voor andere vrouwen.

UNDP steunde samen met zijn partners 75.000 micro- en kleine bedrijven, die samen werkgelegenheidskansen hebben gecreëerd voor meer dan 900.000 mensen, die op hun beurt steun bieden aan hun gezinnen.

Verhaal van kracht en hoop.

“Vrouwen zijn lange tijd de drijvende kracht geweest achter het welzijn van huishoudens in Afghanistan en spelen een cruciale rol bij het in stand houden van lokale economieën”, zegt Stephen Rodriques, residentieel vertegenwoordiger van de UNDP in Afghanistan.

Ze voegde eraan toe dat het bureau hun stem blijft versterken en de voordelen van investeren in vrouwen benadrukt.

“Hun moed en veerkracht bij het overwinnen van tegenslagen vertellen een meeslepend verhaal van kracht en hoop. Zij hebben internationale steun nodig en dit rapport geeft aanvullende informatie over hoe wij hen kunnen ondersteunen. De toekomst van Afghanistan hangt van hen af”, benadrukte hij.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.