AccueilNederlandDe 61e Algemene...

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog eens 166 emeritus bisschoppen zijn.

Silvonei José – Vaticaannieuws – Aparecida

De grootste bisschoppenconferentie ter wereld kwam tien dagen lang bijeen in de Mariahoofdstad van het geloof om te bidden, na te denken en te debatteren rond het centrale thema – De realiteit van de Kerk in Brazilië en de actualisering van haar Algemene Richtlijnen voor Evangeliserende Actie – en andere kwesties in 27 sessies, tijdens de 61e Algemene Vergadering van de Nationale Bisschoppenconferentie van Brazilië.

Drie prioritaire thema’s: Bisschoppensynode 2021-2024; Jubileum 2025 en Jeugd. Ook de statuten van de Conferentie (Geloofsleer, Liturgie, Jaarverslag van het Voorzitterschap, Economisch Rapport, Liturgische Teksten – CETEL) werden besproken.

Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog eens 166 emeritus bisschoppen zijn.

Elke bisschop bracht zijn pastorale ervaringen, zijn prestaties en zijn moeilijkheden in om deze met anderen te delen. Tussen de plenaire zittingen, bijeenkomsten en debatten over onderwerpen die belangrijk zijn voor de katholieke Kerk en de samenleving, namen de bisschoppen ook deel aan een retraite en een oecumenische viering.

De Vergadering begon met de deelname van de Vaticaanse staatssecretaris, kardinaal Pietro Parolin, die de retraite van de bisschoppen van Brazilië leidde rond het thema: « Het synodale pad » en de meditaties over « Gemeenschap, participatie en missie ». Ook aanwezig was de voorzitter van de bisschoppenconferentie van Burkina Faso en Niger, bisschop Laurent Dabiré, die sprak over de tragedie van het terrorisme in zijn land.

Tijdens deze dagen van werken hebben de Braziliaanse bisschoppen de methodologie van ‘Gesprekken in de Geest’ ervaren, die aan synodetafels wordt uitgevoerd om de beslissingen van de Kerk in Brazilië te onderscheiden, in lijn met de Bisschoppensynode die in oktober 2023 zal worden gehouden. zal volgend jaar oktober doorgaan in het Vaticaan. De prelaten gaven vier boodschappen vrij (aan de paus, aan de prefect van het dicasterie voor de bisschoppen, aan het Braziliaanse volk en aan het katholieke volk). Elke dag ontmoetten ze journalisten op persconferenties over de kwesties die in de Algemene Vergadering werden besproken.

Al 13 jaar lang is het Nationale Heiligdom gastheer van de belangrijkste bijeenkomst van de grootste bisschoppenconferentie ter wereld, met een volledige structuur en sessies in het Padre Vítor Coelho Evenementencentrum.

Verschillende sectoren van het Moederhuis en de CNBB hebben tijdens de dagen van de Algemene Vergadering met groot geloof en toewijding gewerkt, waaruit blijkt dat de Koningin en Beschermvrouwe van Brazilië voor ieder van ons en ook voor de 486 bisschoppen en toegewijden van Aparecida bemiddelt, om ervoor te zorgen dat belangrijke beslissingen voor de kerk in het land.

In verklaringen aan A12 zei Don Jaime Spengler, voorzitter van de Nationale Conferentie van Braziliaanse Bisschoppen:

«In het Huis van de Moeder is er genegenheid, er is tederheid! Dit is een bron van vreugde en voldoening, maar de Moeder herhaalt ook tegen ons: ‘Doe wat mijn Zoon je zegt.’ « De Moeder is een Voorbidder, en dat resoneert op een heel bijzondere manier en inspireert ons tegenwoordig hier bij het Nationale Heiligdom van Aparecida. »

Nu keren de bisschoppen terug naar hun bisdommen en brengen de warmte en hoop van deze bijeenkomst in het Huis van de Moeder, een bijeenkomst die volgend jaar richtlijnen zal geven voor het toekomstige pad van onze katholieke Kerk in Brazilië.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.