AccueilNederlandAI-model heeft potentieel...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van de deelnemers die waarschijnlijk de aandoening hebben, en met verdere verbeteringen (zoals details van medische dossiers en geboorte-ervaringsgegevens van diverse populaties) zou het model mogelijk een groot percentage van degenen die risico lopen kunnen identificeren. De studie, gefinancierd door de National Institutes of Health, verschijnt in Wetenschappelijke rapporten.

Wereldwijd heeft CB-PTSD gevolgen ongeveer 8 miljoen mensen die elk jaar bevallen, en de huidige praktijk voor het diagnosticeren van CB-PTSD vereist een medische evaluatie, die tijdrovend en duur is. Een effectieve screeningsmethode heeft het potentieel om snel en goedkoop grote aantallen postpartumpatiënten te identificeren die baat zouden kunnen hebben bij diagnose en behandeling. Onbehandelde CB-PTSD kan de borstvoeding, de band met de baby en het verlangen naar een toekomstige zwangerschap verstoren. Het kan ook de depressie van de moeder verergeren, wat kan leiden tot zelfmoordgedachten en -gedrag.

De onderzoekers hebben de CB-PTSD-checklist, een vragenlijst die is ontworpen om de stoornis op te sporen, aan 1.295 postpartummensen. Deelnemers gaven ook korte verhalen van ongeveer 30 woorden over hun geboorte-ervaring. De onderzoekers trainden vervolgens een AI-model om een ​​subset van patiëntenverhalen te analyseren die ook hoog scoorden op CB-PTSD-symptomen op de vragenlijst. Het model werd vervolgens gebruikt om een ​​andere subset van verhalen te analyseren op bewijs van CB-PTSD. Over het geheel genomen identificeerde het model de verhalen van deelnemers die waarschijnlijk CB-PTSD zouden hebben, correct omdat ze hoge scores op de vragenlijst behaalden.

De auteurs geloven dat hun werk uiteindelijk de diagnose van posttraumatische stressstoornis bij de bevalling toegankelijker zou kunnen maken, waardoor een middel zou worden geboden om sociaal-economische, raciale en etnische verschillen uit het verleden te compenseren.

De studie werd uitgevoerd door Alon Bartal, Ph.D., van de Bar Ilan Universiteit in Israël, en geleid door hoofdauteur Sharon Dekel, Ph.D., van het Massachusetts General Hospital en de Harvard Medical School, Boston. De financiering werd verstrekt door de NIH Eunice Kennedy Shriver Nationaal Instituut voor Kindergezondheid en Menselijke Ontwikkeling (NICHD).

Fontein: NIH

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,argumenten):n.queue.push(argumenten)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(venster,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘1254095111342376’);
fbq(‘track’, ‘Paginaweergave’);

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.