AccueilNederlandHet verwelkomen van...

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de « Cattedra dell’accoglienza » (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan de meest kwetsbaren te reduceren tot een ‘politiek correcte’ kwestie of tot een ‘loutere organisatie van praktijken, hoe goed die ook mogen zijn’. We moeten stevig verankerd blijven in het Evangelie en de kwetsbaren beschouwen als hoofdrolspelers en niet als objecten van Gods aankondiging

Antonella Palermo – Vaticaanstad

Laat de host kwetsbaar reageren. Dit is wat de initiatiefnemers van de tweede editie van de Cattedra dell’accoglienza, in de Fraterna Domus van Sacrofano, in de provincie Rome, op 27 februari wilden bereiken, door dieper in te gaan op het onderwerp van de relatie tussen kwetsbaarheid en gemeenschap met het oog op het bevorderen van een stijl van inclusie. De paus ontving de deelnemers aan de audiëntie, tegen wie hij zei dat hij nog steeds verkouden was, dus vertrouwde hij de voorlezing van de voorbereide toespraak toe aan monseigneur Filippo Ciampanelli van het staatssecretariaat.

Voel je kwetsbaar

Het initiatief van de president wordt onmiddellijk geprezen als ‘typisch evangelisch’. Blijf in God, zoals de ranken van de wijnstok, om vrucht te dragen. Francisco benadrukte het als zijn eerste suggestie om beter op te treden op het brede terrein van de opvang.

Om kwetsbare broeders en zusters te verwelkomen, moet ik mij kwetsbaar voelen en als zodanig verwelkomd worden door Christus. Hij gaat ons altijd voor: hij werd kwetsbaar, tot aan de Passie; Hij verwelkomde onze kwetsbaarheid, zodat wij dankzij Hem hetzelfde kunnen doen.

Anker in het Evangelie

Zichzelf verankeren in het Evangelie, in Jezus, is de manier om een ​​operationalisme te vermijden dat niet de christelijke matrix laat zien van dicht bij de armen staan. Jezus ‘leerde zijn discipelen niet hoe ze de zorg voor de zieken en de armen moesten plannen. “Jezus wilde de discipelen vormen in een levensstijl waarin ze in contact staan ​​met de kwetsbaren, in hun midden”, herinnerde de paus zich.

Voor ons kan kwetsbaarheid geen ‘politiek correcte’ kwestie zijn, noch louter een organisatie van praktijken, hoe goed die ook zijn. Ik zeg dit omdat het risico helaas bestaat, het ligt altijd op de loer, ondanks alle goede wil. Vooral in grotere en meer gestructureerde realiteiten, maar ook in kleinere, kan kwetsbaarheid een categorie worden, mensen in gezichtsloze individuen, dienst in een ‘dienst’, enz.

Kijk naar de verborgen getuigen

“In het Evangelie – zo herinnerde Franciscus zich – zijn de armen en de kwetsbaren geen objecten, ze zijn subjecten, ze zijn samen met Jezus protagonisten in de aankondiging van het Koninkrijk van God.” Om deze reden benadrukte de paus het belang van het delen in de gemeenschap, “met eenvoud en dankbaarheid”, van de verhalen van de verborgen getuigen van het Evangelie. En hij geeft het voorbeeld van Bartimeüs, de blinde man van Jericho, maar ook dat van Maria Magdalena. Dit zijn slechts enkele bijbelse voorbeelden uit de vele die kunnen worden aangehaald om te benadrukken hoe iemand deelneemt aan de vreugde van de opstanding.

Kwetsbare mensen, ontmoet en verwelkomd met de genade en stijl van Christus, kunnen een evangelische aanwezigheid zijn in de geloofsgemeenschap en in de samenleving.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.