AccueilNederlandHet Vaticaan hekelt...

Het Vaticaan hekelt het “recht” om mensenlevens te nemen europahoy.new

De Pauselijke Academie voor het Leven heeft een verklaring uitgegeven waarin zij het standpunt van de Franse Bisschoppelijke Conferentie (CEF) met betrekking tot de opname van abortus in de Franse grondwet ondersteunt. De Academie gelooft dat “de bescherming van het menselijk leven het primaire doel van de mensheid is” en roept alle regeringen en religieuze tradities op zich in te zetten voor de bescherming van het leven.

Jean-Benoît Harel – Vaticaanstad

“De verdediging van het leven is geen ideologie, het is een realiteit, een menselijke realiteit die alle christenen raakt, juist omdat ze christenen zijn en omdat ze menselijk zijn.” Herinnerend aan de woorden van paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie op 25 maart 2020, heeft de Pauselijke Academie voor het Leven publiekelijk haar steun uitgesproken voor de Franse Bisschoppenconferentie in een verklaring die op maandag 4 maart werd gepubliceerd. Op 29 februari verklaarden de Franse bisschoppen dat ze “bedroefd” waren door de stemming van de Franse senatoren ten gunste van de inwijding van abortus in de grondwet van de Vijfde Republiek en herinnerden ze eraan dat “abortus, die een aanval blijft op het leven in zijn oorsprong, niet kan worden uitsluitend vanuit het perspectief van de vrouwenrechten bekeken.

Op maandag 4 maart, wanneer het Franse Congres bijeenkomt voor de laatste fase van de hervorming van de Grondwet, met als doel abortus in artikel 34 te verankeren, herinnert de Pauselijke Academie voor het Leven eraan dat “in het tijdperk van de mensenrechten universele mensen er kan geen ‘recht’ zijn om een ​​mensenleven te nemen.

Bescherming van het leven als absolute prioriteit

De Pauselijke Academie voor het Leven roept “alle regeringen en religieuze tradities op om al het mogelijke te doen, zodat in deze fase van de geschiedenis de bescherming van het leven een absolute prioriteit wordt, met concrete maatregelen ten gunste van vrede en sociale rechtvaardigheid. Het vergeet de bijzondere situaties en dramatische contexten niet, die “het hoofd moeten worden geboden op basis van een recht dat vooral de zwaksten en meest kwetsbaren probeert te beschermen.”

Ten slotte is voor de Pauselijke Academie “de bescherming van het menselijk leven het voornaamste doel van de mensheid”, een doel dat alleen kan worden bereikt “als wetenschap, technologie en industrie ten dienste staan ​​van de menselijke persoon en broederschap.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.