AccueilNederlandDe Gaza-oorlog zou...

De Gaza-oorlog zou een veel bredere crisis in het Midden-Oosten kunnen aanwakkeren, waarschuwt VN-mensenrechtenchef europahoy.new

“Ik ben diep bezorgd dat elke vonk in dit kruitvat zou kunnen leiden tot een veel bredere brand.” Volker Türk vertelde de Raad voor de Mensenrechtenhet belangrijkste mensenrechtenforum van de VN.

Volgens een schema update Met betrekking tot de mondiale crises waarmee de 47 lidstaten van de Raad te kampen hebben, heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties erop aangedrongen dat de internationale gemeenschap “al het mogelijke” moet doen om een ​​verdere uitbreiding van het conflict in Gaza te voorkomen.

Zijn opmerkingen kwamen te midden van oproepen van de Amerikaanse vice-president Kamala Harris tot een “onmiddellijk staakt-het-vuren voor ten minste de komende zes weken” om de vrijlating van Israëlische gijzelaars te vergemakkelijken, terwijl de gevechten zondag in Egypte voortduurden. Staten nemen zogenaamd deel. , gezanten van Qatar en Hamas, maar pas nu Israëlische vertegenwoordigers.

De risico’s voor de regionale stabiliteit waren al duidelijk in Zuid-Libanon, zei Türk, en benadrukte dat militanten die sympathiseerden met de Palestijnse zaak nu betrokken waren bij een “uiterst zorgwekkende” toename van de vijandelijkheden en het vuurgevecht met Israël. onder toezicht van de VN Blauwe lijn die beide landen scheidt.

Bijna 200 mensen zijn in Libanon omgekomen sinds het uitbreken van de oorlog in Gaza¸ vervolgde de Hoge Commissaris, met onder de slachtoffers kinderen, paramedici en journalisten.

Ongeveer 90.000 mensen in Libanon waren door het geweld ontheemd geraakt, zei Türk, te midden van “grote schade aan gezondheidsfaciliteiten, scholen en vitale infrastructuur.” Israëlische gemeenschappen zagen ook dat 80.000 mensen uit de grensgebieden werden verdreven als gevolg van de gewelddadige escalatie, zei het hoofd van de mensenrechten van de VN.

In een daarmee samenhangende ontwikkeling maakten de gezondheidsautoriteiten in de enclave dat bekend Minstens vijftien kinderen zijn gestorven door ondervoeding en uitdroging in het Kamal Adwan-ziekenhuis in Gaza-stad..

Volgens het Kinderfonds van de Verenigde Naties zullen de komende dagen waarschijnlijk nog veel meer jonge mensen sterven, tenzij de hulp onverwijld wordt verhoogd.UNICEF) waarschuwde zondag.

« Hij De kindersterfte waar we bang voor waren, is er en zal waarschijnlijk snel toenemen tenzij de oorlog eindigt. en obstakels voor humanitaire hulp worden onmiddellijk opgelost”, gezegde Adele Khodr, regionaal directeur van UNICEF voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De gezondheidsautoriteiten in Gaza hebben gemeld dat meer dan 30.400 mensen – voornamelijk vrouwen en kinderen – in de Gazastrook zijn omgekomen als gevolg van hevige Israëlische bombardementen en een grondoperatie tegen Hamas-strijders.

VN-vrouwen Mijn liefste Vóór het weekend hebben Israëlische strijdkrachten naar verluidt zo’n 9.000 vrouwen gedood sinds het uitbreken van de oorlog, bijna vijf maanden geleden. Het cijfer ligt echter waarschijnlijk nog hoger, omdat er nog veel meer doden onder het puin liggen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.