AccueilACTUALITEEmpowerment van reacties...

Empowerment van reacties op religieuze haat: een oproep tot actie op 8 maart

In een wereld waar de vijandigheid jegens religieuze minderheden voortduurt, is de behoefte aan krachtige reacties op religieuze haat nog nooit zo urgent geweest. De plicht van staten om gewelddaden en discriminatie op grond van religie te voorkomen en erop te reageren, is stevig verankerd in de internationale mensenrechtenwetgeving. Recente incidenten van ontheiliging en discriminatie hebben echter het debat over de beste aanpak en preventie van dergelijke daden opnieuw aangewakkerd.

Op de 8 maart 2024een cruciale gebeurtenis met de titel “Empowerment van reacties op religieuze haat” zal plaatsvinden op Zaal XXV, Palais des Nations, Genève.

Dit evenement, georganiseerd door ADF Internationaal en mede gesponsord door Jubilee Campaign, CAP Liberté de Conscience, Fundación para la Mejora de la Vida, la Cultura y la Sociedad, heeft tot doel het belang te benadrukken van het versterken van benaderingen die geworteld zijn in de internationale mensenrechtenwetgeving om religieuze haat te bestrijden.

Onderscheidende sprekers waaronder Mevrouw Fiona BruceMP, speciale gezant voor de vrijheid van godsdienst en overtuiging, Verenigd Koninkrijk; HE Aartsbisschop Ettore BalestreroApostolisch Nuntius, Permanent Waarnemer van de Heilige Stoel bij het Bureau van de Verenigde Naties; Mevrouw Tehmina Aroradirecteur Azië Advocacy, ADF International; De heer Jozef Janssen, Advocacy Officer, jubileumcampagne; En De heer Jonas Fiebrantzzal Advocacy Officer, ADF International, een paneldiscussie leiden over belangrijke vragen rond religieuze haat.

Het panel zal zich verdiepen in cruciale onderwerpen zoals trends in schendingen van religieuze gemeenschappen, het internationale mensenrechtenkader voor reacties op religieuze haat, tekortkomingen van restrictieve benaderingen en voorbeelden van empowermentpraktijken. Het evenement wordt afgesloten met een vraag- en antwoordsessie, waarbij deelnemers de kans krijgen om met de sprekers in gesprek te gaan en dieper in de discussie te duiken.

In een tijd waarin de rechten en vrijheden van religieuze minderheden worden bedreigd, is het van essentieel belang dat mondiale belanghebbenden samenkomen en zich inzetten voor de implementatie van empowerende strategieën om religieuze haat te bestrijden. Staten, de VN, het maatschappelijk middenveld en religieuze actoren hebben allemaal een rol te spelen bij het bevorderen van sociale veerkracht en het handhaven van de mensenrechten in het licht van religieuze onverdraagzaamheid.

Ik kan dergelijke inclusieve initiatieven alleen maar toejuichen. Laten we samen streven naar een wereld waarin alle individuen hun geloofsovertuigingen vrij kunnen praktiseren, zonder de dreiging van discriminatie of geweld. Het is van essentieel belang dat mondiale belanghebbenden zich inzetten voor de implementatie van empowerende strategieën om religieuze haat te bestrijden. Al hun steun, inzet en belangenbehartiging zijn van cruciaal belang voor het bevorderen van de sociale veerkracht en het hooghouden van de mensenrechten in het licht van religieuze onverdraagzaamheid.

De conceptnota van het evenement, samen met de volledige lijst van medesponsors, is hier beschikbaar koppeling.

Bevestig uw aanwezigheid per e-mail op [email protected] uiterlijk op maandag 4 maart 2024.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.