AccueilNederlandChristine Lagarde spreekt...

Christine Lagarde spreekt het Europees Parlement toe over het jaarverslag van de ECB en de veerkracht van de eurozone

Op een cruciaal moment toespraak gehouden voor het Europees Parlement Tijdens de plenaire zitting in Straatsburg op 26 februari 2024 sprak Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), haar dankbaarheid uit aan het Parlement voor zijn gezamenlijke inspanningen om Europa door economische uitdagingen en geopolitieke onzekerheden te loodsen. De bewaker onderstreepte het gemeenschappelijke doel van het vergroten van de welvaart en het opbouwen van veerkracht tegen veranderende economische landschappen.

De toespraak concentreerde zich op de verantwoordelijkheid van de ECB en het belang van de voortdurende dialoog tussen de ECB en het Europees Parlement, vooral in de context van het jaarverslag van de ECB. Lagarde gaf een overzicht van de huidige toestand van de economie van de eurozone, waarbij hij de impact van recente schokken op de inflatie en de economische activiteit benadrukte.

Belangrijkste punten die in de toespraak aan bod komen:

  1. Economisch overzicht: Lagarde benadrukte de uitdagingen waarmee de economie van de eurozone wordt geconfronteerd, waaronder fluctuerende inflatiecijfers en gematigde economische groei in 2023. Ondanks zwakheden in de wereldhandel en het concurrentievermogen zijn er tekenen van een economisch herstelpotentieel in de nabije toekomst.
  2. Monetair beleid: In de toespraak werd de richting van het monetaire beleid van de ECB besproken, waarbij het belang werd benadrukt van het handhaven van de basisrentetarieven om de terugkeer van de inflatie naar de doelstelling van 2% op de middellange termijn te ondersteunen. Lagarde benadrukte de noodzaak van een datagestuurde aanpak om het juiste beperkingsniveau te bepalen.
  3. Veerkracht van de eurozone: Lagarde benadrukte de noodzaak om de veerkracht van de eurozone te versterken in het licht van hoge energieprijzen, geopolitieke instabiliteit en structurele uitdagingen zoals vergrijzing en digitalisering. Ze onderstreepte het belang van energieonafhankelijkheid, investeringen in schone energie en groene technologieën, evenals de verdieping van de Economische en Monetaire Unie.
  4. Integratie en concurrentievermogen: In de toespraak werd het belang benadrukt van een meer geïntegreerde interne markt om het concurrentievermogen en de veerkracht van Europa te versterken. Lagarde benadrukte de noodzaak om regelgevende belemmeringen weg te nemen, innovatie te bevorderen en initiatieven zoals de Kapitaalmarktenunie en de Bankenunie uit te voeren om groei en investeringen te ondersteunen.
  5. Conclusie: Lagarde sloot af met een oproep tot gedurfde Europese actie om de integratie en solidariteit te bevorderen. Ze onderstreepte het belang van het versterken van de eenheid en veerkracht van Europa in het licht van de huidige uitdagingen, en herbevestigde de inzet van de ECB voor prijsstabiliteit en voortdurende dialoog met EU-vertegenwoordigers.

In haar slottoespraak herhaalde Lagarde de gevoelens van Simone Veil en benadrukte ze het belang van solidariteit, onafhankelijkheid en samenwerking om de uitdagingen van Europa aan te pakken. Ze sprak haar vertrouwen uit in de rol van het Parlement bij het leiden van beslissende Europese actie om de kracht van de eurozone te versterken.

In de toespraak van Lagarde werd de nadruk gelegd op de inzet van de ECB om de economische onzekerheden het hoofd te bieden en tegelijkertijd de samenwerking met Europese instellingen te bevorderen om de stabiliteit en welvaart in de regio te bevorderen. Het bevat een routekaart voor het aanpakken van de belangrijkste economische en politieke uitdagingen waarmee de eurozone wordt geconfronteerd, waarbij het belang van eenheid en veerkracht bij het vormgeven van de toekomst van Europa wordt benadrukt.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.