AccueilNederlandTerwijl “het lot...

Terwijl “het lot van de mensheid op het spel staat”, roept de VN-chef op tot dringende maatregelen om de ineenstorting van de planeet te voorkomen

De VN-chef deed zijn hartstochtelijke oproep tijdens de opening op hoog niveau van de Global Summit on Climate Action, waar wereldleiders en staatshoofden en regeringsleiders de komende twee dagen centraal zullen staan ​​in het Al Waha Theater in de iconische Expo City van Dubai. .

De secretaris-generaal waarschuwde dat “het lot van de mensheid op het spel staat” en zei dat de wereldleiders nu moeten handelen om een ​​einde te maken aan de klimaatcatastrofe.

‘Dit is een ziekte die alleen jullie, wereldleiders, kunnen genezen’, zei hij. een beroep doen op de leiders om een ​​einde te maken aan de afhankelijkheid van de wereld van fossiele brandstoffen en de langverwachte belofte van klimaatrechtvaardigheid waar te maken.

Guterres verwelkomde ook de vooruitgang die donderdag op de openingsdag van COP28 werd geboekt, nadat afgevaardigden overeenstemming bereikten over de lancering van een verlies- en schadefonds om de meest kwetsbare landen ter wereld te helpen betalen voor de verwoestende gevolgen van een klimaatramp.

Buzz rond de plaats

Expo City, gastheer van de klimaatbesprekingen, bruist van activiteit te midden van strenge beveiliging op de tweede dag van COP28, toen de wereldleiders arriveerden voor de Action Summit.

De komende twee dagen zullen leiders uit meer dan 160 landen naar verwachting hun visie schetsen op het aanpakken van de klimaatcrisis, waaronder Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Turkiye en India.

Dubai, de grootste stad in de Verenigde Arabische Emiraten, staat bekend om zijn extreem warme weer. Hoewel december normaal gesproken een relatief aangename maand is, hebben honderden verslaggevers, fotografen en afgevaardigden uit het maatschappelijk middenveld gevochten voor ruimte op de schaduwrijke plekjes van Expo City om even te ontsnappen aan de brandende zon.

Inheemse volkeren staan ​​in de frontlinie van de gevolgen van de klimaatverandering en hun vertegenwoordigers zijn zeer actief – en luidruchtig – op de COP28. Eerder op vrijdag VN-nieuws Ik sprak Jacob Johns, die zegt dat hij werkt aan het informeren van het klimaatbeleid met inheemse kennis.

“We zijn hier om de harten en geesten van de deelnemers aan de conferentie en de onderhandelingsteams te veranderen, zodat we solidair kunnen leven met een gezonde en leefbare toekomst”, aldus de heer Johns, Hopi en Akimel O’odham, en lid van de delegatie van Guardians of Indigenous Wisdom gevestigd in de Verenigde Staten.

“We willen echte klimaatactie zien… We willen dat de fondsen naar klimaatrechtvaardigheid en het verlies- en schadefonds gaan. “We willen dat al deze fondsen beschikbaar komen voor inheemse volkeren die lijden onder de dreigende ineenstorting van het klimaat, met landverlies en extreme weersomstandigheden,” vertelde hij ons.

VN-secretaris-generaal António Guterres bij de opening van de COP28 Global Climate Action Summit in Expo City in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

VN-secretaris-generaal António Guterres bij de opening van de COP28 Global Climate Action Summit in Expo City in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

Verenigd in crisis

In zijn opmerkingen voor de Action Summit herinnerde de secretaris-generaal aan zijn recente reizen naar Antarctica en Nepal, waarbij hij opmerkte hoe hij uit de eerste hand getuige was van de omvang en omvang van smeltend ijs en gletsjers.

“Deze twee punten liggen heel ver uit elkaar, maar zijn verenigd in de crisis”, zei Guterres.

Hij waarschuwde echter dat dit slechts een symptoom is van de ziekte die ons klimaat op de knieën brengt.

De VN-chef schetst een zorgwekkend beeld van de huidige klimaatchaos en zei dat de opwarming van de aarde de begrotingen verwoest, de voedselprijzen omhoog schiet, de energiemarkten ontwricht en een crisis in de kosten van levensonderhoud aanwakkert.

“We zijn mijlenver verwijderd van de doelstellingen van het Akkoord van Parijs en minuten van middernacht tot de grens van 1,5 graad.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Gaza : Les pires craintes de famine se sont concrétisées alors qu’un dixième enfant serait « mort de faim »

« Les rapports officiels d'hier ou de ce matin indiquaient qu'il y avait un dixième enfant officiellement enregistré dans un hôpital comme ayant mort de faim", a déclaré le porte-parole de l'agence de santé des Nations Unies, Christian Lindmeier....

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.