AccueilNederlandMondiale agrifoodsystemen zijn...

Mondiale agrifoodsystemen zijn de klimaatoplossing, benadrukt een nieuw FAO-rapport europahoy.news

De huidige klimaatcrisis heeft gevolgen voor het vermogen van de wereld om voldoende voedsel te produceren. De vele gevolgen ervan voor het water, de bodem, de biodiversiteit en de frequentie van extreme weersomstandigheden veroorzaken een grotere voedselonzekerheid.

Volgens het rapport verminderen deze effecten de gewasopbrengsten, de productiviteit van de veehouderij en het potentieel van de visserij en de aquacultuur als voedselproducenten.

In de context van deze bevindingen benadrukte de directeur-generaal van de FAO dat landen ervoor moeten zorgen dat het verlies- en schadefonds, “historisch gezien” gelanceerd op de eerste dag van de VN-conferentie over klimaatverandering in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, de landbouwsector bereikt. gemeenschappen in de frontlinie van de klimaatcrisis.

Hij sprak op het eerste COP28-voorzitterschapsleidersevenement dat specifiek gericht was op voedsel en landbouw, dat vrijdag werd gehouden in Expo City, de conferentielocatie in Dubai.

Meer ondersteuning nodig

Het rapport zegt dat het van cruciaal belang is om verlies en schade in het agrovoedingssysteem aan te pakken, gezien het belang ervan voor het levensonderhoud en duurzame ontwikkeling.

Ondanks een toename van de mondiale klimaatfinancieringsstromen blijft de steun voor agrovoedingssystemen echter achter bij andere sectoren en zal in 2021 minder dan 20 procent van de klimaatgerelateerde ontwikkelingsfinanciering uitmaken.

De directeur-generaal benadrukte dat er al oplossingen bestaan ​​om landen te helpen veerkracht, aanpassing, mitigatie te ontwikkelen en voedselzekerheid te bereiken.

“Maar we hebben beleid nodig dat de investeringskloof kan dichten en ervoor kan zorgen dat de klimaatfinanciering toeneemt en degenen bereikt die deze het meest nodig hebben, vooral kleine boeren”, zei hij.

“We moeten meer produceren met minder. Agrifoodsystemen moeten worden getransformeerd om efficiënter, inclusiever, veerkrachtiger en duurzamer te zijn, om effectief bij te dragen aan de beschikbaarheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van voedsel, en om alle SDGs te verwezenlijken”, benadrukt Qu.

Een nieuwe verklaring

Qu sprak ook de steun van de FAO uit voor de onlangs gelanceerde Emirates Declaration on Sustainable Agriculture, Resilient Food Systems and Climate Action, die door 134 landen wordt onderschreven.

De Emirates Declaration, officieel gelanceerd tijdens de Global Climate Action Summit, benadrukt de sleutelrol van landbouw- en voedselsystemen bij het aanpakken van de klimaatverandering.

“De nieuwe 1,5°C-routekaart van de FAO en de verklaring van de Emiraten zullen een sleutelrol spelen bij het bevorderen van klimaatactie en het bereiken van alle duurzame ontwikkelingsdoelstellingen”, zei hij tegen de staatshoofden en regeringsleiders die tijdens de top bijeenkwamen.

Een dergelijke routekaart zal later op de COP28 worden gepresenteerd en geeft de bijdragen weer die landen kunnen leveren om klimaatbestendigheid op te bouwen, de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en de voedselzekerheid te vergroten.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Gaza : Les pires craintes de famine se sont concrétisées alors qu’un dixième enfant serait « mort de faim »

« Les rapports officiels d'hier ou de ce matin indiquaient qu'il y avait un dixième enfant officiellement enregistré dans un hôpital comme ayant mort de faim", a déclaré le porte-parole de l'agence de santé des Nations Unies, Christian Lindmeier....

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.