AccueilNederlandJoodse leider veroordeelt...

Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven, roept op tot respect voor minderheidsgeloven in Europa

In een gepassioneerde toespraak in het Europees Parlement vorige week, vestigde rabbijn Avi Tawil dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van het Jodendom in Europa over duizenden jaren en riep op tot eenheid en begrip tussen verschillende religies om de belofte van een inclusieve Europese samenleving te realiseren.

In een gepassioneerde toespraak in het Europees Parlement vorige week, vestigde rabbijn Avi Tawil dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van het Jodendom in Europa over duizenden jaren en riep op tot eenheid en begrip tussen verschillende religies om de belofte van een inclusieve Europese samenleving te realiseren.

Europarlementariër Maxette Pirbakas, die de bijeenkomst organiseerde, sprak leiders van religieuze minderheden in Europa toe in het Europees Parlement.  2023
Europarlementariër Maxette Pirbakas, die de bijeenkomst organiseerde, sprak leiders van religieuze minderheden in Europa toe in het Europees Parlement. Fotocredit: 2023 www.bxl-media.com

Tawil benadrukte dat fundamentele rechten toebehoren aan alle gemeenschappen, maar waarschuwde dat Joodse Europeanen nog steeds vaak worden gezien als niet volledig Europees. « Joden in heel Europa hebben de volle prijs betaald, en een zeer dure prijs, om 2000 jaar of meer geschiedenis in deze landen te hebben, » merkte hij op, terwijl hij de Joodse bijdragen aan de vormgeving van de Europese beschaving sinds de oudheid nasloeg.

Toch vond Tawil reden voor optimisme in de bijeenkomst waar hij sprak. Het evenement in het Europees Parlement met de titel « Fundamentele rechten van religieuze en spirituele minderheden in de EU » werd georganiseerd door de Franse Europarlementariër Maxette Pirbakas en bracht katholieke, protestantse, islamitische Baha’is, scientologen, hindoes en andere religieuze leiders samen.

« We discussieerden en leerden samen en het maakte me erg hoopvol. Deze momenten van delen, deze momenten, deze speciale momenten dat we echt kunnen begrijpen dat we allemaal deel uitmaken van dit Europese project, » merkte Tawil op.

Volgens hem is het verdedigen van de rechten van alle geestelijke minderheden essentieel voor het realiseren van de eenwordingsbelofte van Europa. « Als we dezelfde vastberadenheid hebben, we weten wat onze waarden zijn, we weten hoe we sterk moeten staan voor elkaar, voor elkaars vrijheden, dan kunnen we zeker een impact hebben, » deed hij tot slot een oproep.

Tawil riep geloofsgemeenschappen op om samen te komen in solidariteit en Europa te zegenen met « de vastberadenheid om deze belangrijke grondrechten te verdedigen voor elke persoon, elke burger in dit prachtige Europa. »

Eerder gepubliceerd in The European Times. Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Minstens één op de acht mensen heeft overgewicht, waarschuwt de WHO europahoy.news

Dit komt overeen met één miljard mensen die in 2022 met de ziekte leven, een cijfer dat sinds 1990 onder volwassenen is verdubbeld en onder jongeren van vijf tot negentien jaar is verviervoudigd, volgens gegevens uit het onderzoek, gepubliceerd...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.