AccueilNederlandDe EU bereikt...

De EU bereikt een overeenkomst om de cyberbeveiliging van digitale producten te vergroten

Brussel – Wetgevers van de Europese Unie hebben deze week vooruitgang geboekt bij het verplicht stellen van strengere cyberbeveiligingsmaatregelen voor op internet aangesloten apparaten die worden gebruikt door miljoenen Europeanen dagelijks.

Donderdagavond hebben het Europees Parlement en de Europese Raad een informeel akkoord bereikt over de Cyber ​​Resilience Act, een wetsvoorstel dat tot doel heeft digitale producten te beveiligen tegen cyberaanvallen. Het wetsvoorstel vereist dat makers van producten met digitale functies ervoor zorgen dat ze bestand zijn tegen hackers, transparantie bieden over hun beveiliging en regelmatig software-updates uitbrengen.

“De Cyber ​​Resilience Act zal de cyberbeveiliging van verbonden producten versterken, kwetsbaarheden in zowel hardware als software aanpakken, waardoor de EU een veiliger en veerkrachtiger continent wordt”, zegt Nicola Danti, het leidende EP-lid dat over het wetsvoorstel onderhandelt.

De wet zou bepaalde productcategorieën aanwijzen op basis van hun kriticiteit en cyberrisico. Artikelen als biometrische lezers, slimme huisassistenten en particuliere beveiligingscamera’s zouden onder de amendementen van het parlement op de lijst komen.

Voor apparaten die onder de dekking vallen, zouden beveiligingspatches automatisch moeten worden geïnstalleerd zonder actie van de gebruiker “wanneer dit technisch mogelijk is”, aldus onderhandelaars. Het Agentschap van de Europese Unie voor Cybersecurity (ENISA) zou ook een grotere rol gaan spelen bij het informeren van de lidstaten over wijdverbreide kwetsbaarheden.

Danti zei dat het wetsvoorstel veiligheid en innovatie in evenwicht brengt door kleine bedrijven en open source-ontwikkelaars te ondersteunen. “Alleen samen zullen we de cyberveiligheidscrisis die ons de komende jaren te wachten staat met succes kunnen aanpakken”, waarschuwde hij.

De voorlopige Cyber ​​Resilience Act-overeenkomst vereist nog steeds formele goedkeuring. Maar de architecten hopen dat stevigere digitale productmandaten de Europeanen kunnen helpen cyberproblemen te vermijden, aangezien verbonden apparaten zich in het dagelijks leven blijven verspreiden.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die deze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie in The European Times betekent niet automatisch de goedkeuring van de zienswijze, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn gepubliceerd in het Engels. De vertaalde versies worden uitgevoerd via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Oorspronkelijk gepubliceerd in

The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Minstens één op de acht mensen heeft overgewicht, waarschuwt de WHO europahoy.news

Dit komt overeen met één miljard mensen die in 2022 met de ziekte leven, een cijfer dat sinds 1990 onder volwassenen is verdubbeld en onder jongeren van vijf tot negentien jaar is verviervoudigd, volgens gegevens uit het onderzoek, gepubliceerd...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.