AccueilNederlandWFP roept op...

WFP roept op tot dringend uitgebreide toegang tot Gaza, aangezien de voedselvoorraden ‘gevaarlijk laag’ zijn europahoy.new

“Op dit moment weten ouders in Gaza niet of ze hun kinderen vandaag zullen kunnen voeden en of ze het morgen zullen overleven. “Het lijden op slechts een paar meter afstand is ondoorgrondelijk aan deze kant van de grens”, gezegde Cindy McCain, uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (PMA).

“Vandaag doe ik een dringende oproep aan de miljoenen mensen wier levens door deze crisis worden verwoest”, voegde hij eraan toe.

Hulp ‘is niet genoeg’

De afgelopen weken zijn de toegangspunten tot Gaza vrijwel gesloten geweest, behalve via de grensovergang bij Rafah. Hoewel er sprake is van een gestage toename van de hulp die Gaza binnenkomt, is dit volgens het VN-agentschap niet voldoende om aan de exponentieel groeiende behoeften te voldoen.

De WFP-chef sluit een tweedaags bezoek aan Egypte af, waarbij ze hoge regeringsfunctionarissen ontmoette, waaronder president Abdel Fattah El-Sisi, en een bezoek bracht aan het humanitaire paraatheidscentrum van de Egyptische Rode Halve Maan in Al Arish.

“Wij waarderen alle inspanningen om een ​​gestage stroom humanitaire goederen over de grens met Gaza te faciliteren, en het werk van de Egyptische Rode Halve Maan is opmerkelijk. We moeten blijven samenwerken om een ​​veilige en duurzame toegang tot Gaza te bereiken op een schaal die aansluit bij de catastrofale omstandigheden waarmee gezinnen daar worden geconfronteerd”, aldus mevrouw McCain.

‘Het is niet alleen een lokale tragedie’

Mevrouw McCain benadrukte verder dat de crisis in Gaza “niet alleen een lokale tragedie is, maar een duidelijke herinnering is aan het feit dat onze mondiale voedselcrisis steeds erger wordt.”

‘Deze crisis bedreigt niet alleen de regionale vrede en stabiliteit, maar ondermijnt ook onze collectieve inspanningen om de honger over de hele wereld te bestrijden’, zei hij.

Het WFP breidt zijn inspanningen uit om de komende weken dringende voedselhulp te bieden aan meer dan een miljoen mensen en heeft sinds 7 oktober voedsel- en geldhulp verleend aan meer dan 650.000 mensen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

Het deelt ook dagelijks vers brood, dadelrepen en ingeblikt voedsel uit aan gezinnen in VN-opvangcentra, en voedselpakketten aan ontheemde gezinnen in gastgemeenschappen. Het biedt ook geldoverdrachten aan mensen die in de gemeenschappen wonen, zodat zij het voedsel kunnen kopen dat beschikbaar is in winkels die nog open zijn.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.