AccueilNederlandwatercrisis voor kinderen,...

watercrisis voor kinderen, honger in Oost-Afrika, nieuw monument voor de Jezidi’s europahoy.new

De dubbele last van de afnemende beschikbaarheid (en onvoldoende drinkwater en sanitaire voorzieningen) maakt de uitdaging nog groter en brengt kinderen aan een nog groter risico.

De jongen veranderde door het weer – vrijgegeven voorafgaand aan de COP28 VN-top over klimaatverandering later deze maand in Dubai – werpt licht op de dreiging waarmee kwetsbare kinderen worden geconfronteerd.

Het biedt een analyse van de gevolgen van drie niveaus van waterveiligheid: waterschaarste, waterkwetsbaarheid en wat ‘waterstress’ wordt genoemd (waarbij de vraag groter is dan het aanbod van oppervlakte- en grondwater).

Het schetst ook de talloze manieren waarop kinderen de dupe worden van de gevolgen van de klimaatcrisis, waaronder ziekten, luchtvervuiling en extreme weersomstandigheden zoals overstromingen en droogtes.

Vanaf het moment van de conceptie wordt de ontwikkeling van het kind beïnvloed door omgevingsstressoren, aldus het agentschap.

‘Buitengewoon kwetsbaar’

Kinderen hebben bijvoorbeeld vaker last van luchtvervuiling dan volwassenen.

‘De gevolgen van de klimaatverandering zijn verwoestend voor kinderen’, zei hij. UNICEF CEO Catherine Russel. « Zijn Lichamen en geesten zijn bijzonder kwetsbaar voor vervuilde lucht, slechte voeding en extreme hitte..

“Niet alleen is jullie wereld aan het veranderen – waarbij de waterbronnen opdrogen en angstaanjagende weersomstandigheden sterker en frequenter worden – het verandert ook je welzijn, aangezien de klimaatverandering gevolgen heeft voor je fysieke en mentale gezondheid. Kinderen eisen verandering, maar te vaak worden hun behoeften naar de achtergrond verwezen.”

Volgens het rapport wordt het grootste aantal jonge mensen blootgesteld in de regio’s Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Azië, wat betekent dat ze op plaatsen leven met beperkte watervoorraden en hoge niveaus van seizoens- en interjaarlijkse variabiliteit, grondwaterdaling of risico op droogte. .

Oost-Afrika: sombere vooruitzichten voor miljoenen hongerige mensen, waarschuwt het WFP

In Oost-Afrika zorgen conflicten, hoge voedselprijzen en klimaatcrises er nog steeds voor dat miljoenen mensen niet weten waar hun volgende maaltijd vandaan zal komen, aldus het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties).PMA) waarschuwde maandag.

Het agentschap zei dat 62,6 miljoen mensen in de regio eind september voedselonzeker waren, waarbij Ethiopië, Somalië, Zuid-Soedan en Soedan tot de “ernstigste” mondiale voedselcrises behoorden.

Alle vier de landen hebben te maken gehad met openlijke conflicten of toegenomen geweld, waardoor mensen hun huizen moesten ontvluchten. Ruim 18 miljoen mensen in de regio zijn ontheemd, waaronder 12 miljoen binnen hun eigen land en vijf miljoen die de grens zijn overgestoken. grenzen Internationale.

Inflatie boven 13%

In Oost-Afrika blijven de hoge kosten voor voedsel en levensonderhoud bestaan, met een inflatie van gemiddeld 13,2 procent.

Het WFP zei dat hoewel de officiële inflatiecijfers voor het door oorlog verscheurde Soedan sinds februari niet meer zijn gepubliceerd, deze “naar verwachting tegen het einde van het jaar boven de 300 procent zullen uitkomen”.

Het VN-agentschap benadrukte dat de nijpende situatie waarschijnlijk tot begin 2024 zal voortduren.

Het El Niño-weerpatroon zal naar verwachting in januari voor bovennormale regenval zorgen, wat een zegen kan zijn voor de landbouw; Het WFP waarschuwde echter dat ernstige overstromingen in laaggelegen gebieden van Somalië, Ethiopië en Oeganda de gewassen en het vee in gevaar zouden kunnen brengen, verdere ontheemding zouden kunnen veroorzaken en uitbraken van infectieziekten zouden kunnen aanwakkeren.

Irak: VN-migratiebureau verwelkomt nieuw Yazidi Genocide Memorial

In Irak, het VN-migratiebureau IOM heeft een nieuw monument in de provincie Sinjar geprezen op een plek waar in 2014 tientallen Jezidi-vrouwen werden vermoord door de terreurgroep ISIL als een “eerste stap op weg naar herstel”.

Bestandsfoto uit 2019 van Nadia Murad, Nobelprijswinnaar en Goodwill-ambassadeur voor de waardigheid van overlevenden van mensenhandel bij het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC).

Bestandsfoto uit 2019 van Nadia Murad, Nobelprijswinnaar en Goodwill-ambassadeur voor de waardigheid van overlevenden van mensenhandel bij het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC).

Het monument is gebouwd op verzoek van overlevenden door het Nadia Initiative, een organisatie onder leiding van overlevende en Nobelprijswinnaar voor de vrede Nadia Murad, samen met de IOM, en is een eerbetoon aan de veerkracht en moed van de jezidi’s.

Meer dan 3.000 mensen werden geëxecuteerd en begraven in massagraven door ISIL, ook bekend als Daesh, in wat de VN genocide heeft verklaard.

Mevrouw Murad, wier eigen moeder ter plaatse werd vermoord, had een deel van haar prijs gedoneerd om het land te kopen waar het monument staat.

‘Overlevingswet’

Giorgi Gigauri, hoofd van de IOM-missie in Irak, zei dat tijdige individuele herstelbetalingen en andere maatregelen voor overgangsjustitie een cruciaal onderdeel van het herstelproces zijn, zoals uiteengezet in de ‘Yazidi Survivors Law’ die in 2021 door het Iraakse parlement werd aangenomen.

Het VN-agentschap heeft nauw samengewerkt met de Iraakse autoriteiten om de wet te ontwikkelen en heeft het proces van herstelbetalingen ondersteund. Er zijn al meer dan 1.140 aanvragen verwerkt en bijna 900 geverifieerde overlevenden ontvangen op grond van de wetgeving maandelijks salarissen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.