AccueilNederlandVN-teams reageren op...

VN-teams reageren op dodelijke aardbeving in West-Nepal europahoy.new

De krachtige aardbeving met een kracht van 6,4 miljoen mensen trof de afgelegen en landelijke districten Rukum (west) en Jajarkot kort voor middernacht op vrijdag (lokale tijd), terwijl gezinnen sliepen in hun grotendeels lemen huizen, waardoor velen onder het puin terechtkwamen. Sindsdien zijn er verschillende naschokken gemeld.

De beving werd ook gevoeld in de hoofdstad Kathmandu, ongeveer 510 kilometer verderop. Mensen renden hun huizen uit, de herinneringen aan de dodelijke aardbevingen van april en mei 2015 nog vers in het geheugen.

De aardbevingen van 2015 eisten bijna 9.000 levens, vernietigden of beschadigden meer dan 500.000 huizen en legden eeuwenoude steden, scholen, ziekenhuizen en historische locaties in puin.

Huidige situatie en reactie van de VN

Volgens aan het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties (OCHA), zou de toegang tot Jajarkot worden belemmerd door aardverschuivingen als gevolg van de aardbeving. Er wordt gewerkt aan het heropenen van de weg.

De meeste schade is tot nu toe ontstaan ​​in Jajarkot en Rukum (west). De regering heeft legerhelikopters ingezet voor zoek- en reddingsacties en extra medisch personeel naar regionale en veldhospitalen gestuurd.

De onmiddellijke behoeften omvatten medische ondersteuning, traumarespons, het verwijderen van mensen die vastzitten onder het puin en het evacueren van getroffen mensen naar veiligere locaties. De naderende komst van de winter heeft de cruciale behoefte aan warme kleding en onderdak, gezondheidszorg en voedsel benadrukt.

VN-agentschappen hebben hun reactie opgevoerd, met het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) implementeren hulpuitrusting en humanitaire goederen, waaronder dekens en zeilen.

Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Het is ook mobiliseren een reactie, terwijl het Satellietcentrum van de Verenigde Naties (UNOSAT) is geactiveerd om schadebeoordelingen op afstand uit te voeren met behulp van satellietbeeldanalyse.

UNICEF-personeel laadt hulpgoederen in een vrachtwagen op weg naar het district Jajarkot.

UNICEF-personeel laadt hulpgoederen in een vrachtwagen op weg naar het district Jajarkot.

Verergerde kwetsbaarheden

Dit is de grootste aardbeving die Nepal heeft getroffen sinds de aardbeving met een kracht van 7,3 miljoen in 2015, en de laatste in een reeks aardbevingen die vorig jaar West-Nepal troffen.

“De impact van deze laatste aardbeving vergroot de moeilijkheden en kwetsbaarheden van gemeenschappen die zich nog steeds herstellen van eerdere crises in gebieden waar lage sociaal-economische indicatoren en beperkte coping-mechanismen al gangbaar waren”, aldus OCHA.Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.