AccueilNederlandVN-teams reageren op...

VN-teams reageren op dodelijke aardbeving in West-Nepal europahoy.new

De krachtige aardbeving met een kracht van 6,4 miljoen mensen trof de afgelegen en landelijke districten Rukum (west) en Jajarkot kort voor middernacht op vrijdag (lokale tijd), terwijl gezinnen sliepen in hun grotendeels lemen huizen, waardoor velen onder het puin terechtkwamen. Sindsdien zijn er verschillende naschokken gemeld.

De beving werd ook gevoeld in de hoofdstad Kathmandu, ongeveer 510 kilometer verderop. Mensen renden hun huizen uit, de herinneringen aan de dodelijke aardbevingen van april en mei 2015 nog vers in het geheugen.

De aardbevingen van 2015 eisten bijna 9.000 levens, vernietigden of beschadigden meer dan 500.000 huizen en legden eeuwenoude steden, scholen, ziekenhuizen en historische locaties in puin.

Huidige situatie en reactie van de VN

Volgens aan het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties (OCHA), zou de toegang tot Jajarkot worden belemmerd door aardverschuivingen als gevolg van de aardbeving. Er wordt gewerkt aan het heropenen van de weg.

De meeste schade is tot nu toe ontstaan ​​in Jajarkot en Rukum (west). De regering heeft legerhelikopters ingezet voor zoek- en reddingsacties en extra medisch personeel naar regionale en veldhospitalen gestuurd.

De onmiddellijke behoeften omvatten medische ondersteuning, traumarespons, het verwijderen van mensen die vastzitten onder het puin en het evacueren van getroffen mensen naar veiligere locaties. De naderende komst van de winter heeft de cruciale behoefte aan warme kleding en onderdak, gezondheidszorg en voedsel benadrukt.

VN-agentschappen hebben hun reactie opgevoerd, met het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) implementeren hulpuitrusting en humanitaire goederen, waaronder dekens en zeilen.

Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Het is ook mobiliseren een reactie, terwijl het Satellietcentrum van de Verenigde Naties (UNOSAT) is geactiveerd om schadebeoordelingen op afstand uit te voeren met behulp van satellietbeeldanalyse.

UNICEF-personeel laadt hulpgoederen in een vrachtwagen op weg naar het district Jajarkot.

UNICEF-personeel laadt hulpgoederen in een vrachtwagen op weg naar het district Jajarkot.

Verergerde kwetsbaarheden

Dit is de grootste aardbeving die Nepal heeft getroffen sinds de aardbeving met een kracht van 7,3 miljoen in 2015, en de laatste in een reeks aardbevingen die vorig jaar West-Nepal troffen.

“De impact van deze laatste aardbeving vergroot de moeilijkheden en kwetsbaarheden van gemeenschappen die zich nog steeds herstellen van eerdere crises in gebieden waar lage sociaal-economische indicatoren en beperkte coping-mechanismen al gangbaar waren”, aldus OCHA.Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.