AccueilNederlandVN-enquête europahoy.news

VN-enquête europahoy.news

Volgens de Afghanistan Opium Survey 2023, die zondag door het agentschap werd gepubliceerd, daalde het opiumaanbod met ongeveer 95 procent, van 6.200 ton in 2022 naar 333 ton in 2023, wat overeenkomt met een daling van het bebouwde areaal. Van 233.000 hectare naar slechts 10.800 hectare. gedurende dezelfde periode.

De bijna totale inkrimping van de opioïdeneconomie zal naar verwachting verstrekkende gevolgen hebben, aldus UNODC, en benadrukt de dringende behoefte aan alternatieve ontwikkelingssteun voor plattelandsgemeenschappen om een ​​opiumvrije toekomst voor het Afghaanse volk op te bouwen.

“Dit biedt een reële kans om resultaten op lange termijn te bereiken tegen de illegale opiummarkt en de schade die deze zowel lokaal als mondiaal veroorzaakt”, aldus Ghada Waly, uitvoerend directeur van UNODC.

“Tegelijkertijd zijn er belangrijke gevolgen en risico’s die moeten worden aangepakt om een ​​resultaat te bereiken dat uiteindelijk positief en duurzaam is, vooral voor de bevolking van Afghanistan”, voegde hij eraan toe.

Humanitaire gevolgen

Uit het onderzoek blijkt dat de scherpe daling onmiddellijke humanitaire gevolgen heeft gehad voor veel kwetsbare plattelandsgemeenschappen die afhankelijk waren van de inkomsten uit de opiumteelt.

Het inkomen van boeren uit de verkoop van in 2023 geoogste opium aan handelaren daalde met ruim 92 procent, van naar schatting 1,36 miljard dollar voor de oogst van 2022 naar 110 miljoen dollar in 2023, aldus het onderzoek.

“Vandaag de dag heeft de bevolking van Afghanistan dringend humanitaire hulp nodig om in hun meest directe behoeften te voorzien, de impact van verloren inkomsten op te vangen en levens te redden”, zei mevrouw Waly, erop wijzend dat het land de komende maanden zware investeringen in duurzaam levensonderhoud nodig zal hebben. . , om boeren andere mogelijkheden dan opium te bieden.

Beperkte behandelmogelijkheden

UNODC benadrukte ook dat, hoewel er in Afghanistan een hoog niveau van opioïdenconsumptie is, de op bewijs gebaseerde behandelingsopties beperkt blijven.

Hij riep op tot integratie van op bewijs gebaseerde behandeling in volksgezondheidsmaatregelen en -hulp, onder meer om te voorkomen dat mensen met opioïdengebruiksstoornissen zich tot mogelijk nog schadelijkere stoffen wenden.

Voorbij Afghanistan

Buiten Afghanistan zou minder heroïne kunnen leiden tot minder handel en gebruik, of tot de opkomst van schadelijke alternatieven, zoals fentanyl en andere synthetische opioïden, waarschuwde het UNODC.

Uit gegevens over inbeslagnames blijkt dat dealers opiumvoorraden van eerdere recordoogsten verkopen om de tekorten in 2023 aan te pakken, terwijl de verwerking van heroïne is vertraagd.

De handel in andere drugs, met name methamfetamine, is in de regio echter toegenomen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.