AccueilNederlandVN-enquête europahoy.news

VN-enquête europahoy.news

Volgens de Afghanistan Opium Survey 2023, die zondag door het agentschap werd gepubliceerd, daalde het opiumaanbod met ongeveer 95 procent, van 6.200 ton in 2022 naar 333 ton in 2023, wat overeenkomt met een daling van het bebouwde areaal. Van 233.000 hectare naar slechts 10.800 hectare. gedurende dezelfde periode.

De bijna totale inkrimping van de opioïdeneconomie zal naar verwachting verstrekkende gevolgen hebben, aldus UNODC, en benadrukt de dringende behoefte aan alternatieve ontwikkelingssteun voor plattelandsgemeenschappen om een ​​opiumvrije toekomst voor het Afghaanse volk op te bouwen.

“Dit biedt een reële kans om resultaten op lange termijn te bereiken tegen de illegale opiummarkt en de schade die deze zowel lokaal als mondiaal veroorzaakt”, aldus Ghada Waly, uitvoerend directeur van UNODC.

“Tegelijkertijd zijn er belangrijke gevolgen en risico’s die moeten worden aangepakt om een ​​resultaat te bereiken dat uiteindelijk positief en duurzaam is, vooral voor de bevolking van Afghanistan”, voegde hij eraan toe.

Humanitaire gevolgen

Uit het onderzoek blijkt dat de scherpe daling onmiddellijke humanitaire gevolgen heeft gehad voor veel kwetsbare plattelandsgemeenschappen die afhankelijk waren van de inkomsten uit de opiumteelt.

Het inkomen van boeren uit de verkoop van in 2023 geoogste opium aan handelaren daalde met ruim 92 procent, van naar schatting 1,36 miljard dollar voor de oogst van 2022 naar 110 miljoen dollar in 2023, aldus het onderzoek.

“Vandaag de dag heeft de bevolking van Afghanistan dringend humanitaire hulp nodig om in hun meest directe behoeften te voorzien, de impact van verloren inkomsten op te vangen en levens te redden”, zei mevrouw Waly, erop wijzend dat het land de komende maanden zware investeringen in duurzaam levensonderhoud nodig zal hebben. . , om boeren andere mogelijkheden dan opium te bieden.

Beperkte behandelmogelijkheden

UNODC benadrukte ook dat, hoewel er in Afghanistan een hoog niveau van opioïdenconsumptie is, de op bewijs gebaseerde behandelingsopties beperkt blijven.

Hij riep op tot integratie van op bewijs gebaseerde behandeling in volksgezondheidsmaatregelen en -hulp, onder meer om te voorkomen dat mensen met opioïdengebruiksstoornissen zich tot mogelijk nog schadelijkere stoffen wenden.

Voorbij Afghanistan

Buiten Afghanistan zou minder heroïne kunnen leiden tot minder handel en gebruik, of tot de opkomst van schadelijke alternatieven, zoals fentanyl en andere synthetische opioïden, waarschuwde het UNODC.

Uit gegevens over inbeslagnames blijkt dat dealers opiumvoorraden van eerdere recordoogsten verkopen om de tekorten in 2023 aan te pakken, terwijl de verwerking van heroïne is vertraagd.

De handel in andere drugs, met name methamfetamine, is in de regio echter toegenomen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.