AccueilNederlandVN-agentschappen roepen op...

VN-agentschappen roepen op tot internationale actie om een ​​einde te maken aan de aanvallen op ziekenhuizen europahoy.news

De regionale directeuren van de VN-organisatie voor seksuele en reproductieve gezondheidszorg (UNFPA), kinderagentschap UNICEF en gezondheidsagentschap WHO, zeiden dat ze “geschokt” waren door de laatste berichten dat velen – waaronder kinderen – zijn gestorven in faciliteiten in Gaza-stad en andere gebieden in het noorden van de Gazastrook.

De Palestijnse Rode Halve Maan meldt dat het op één na grootste ziekenhuis van Gaza, Al-Quds, feitelijk buiten dienst is vanwege brandstoftekorten en de NGO zegt dat het slechts sporadisch contact met het ziekenhuis heeft kunnen leggen.

Al Shifa ‘werkt niet’: Tedros

Schrijf op sociale netwerken Op perron

Hij zei dat de dokters geweest waren drie dagen zonder elektriciteit of water “en met een zeer slechte internetverbinding, die ons vermogen om essentiële zorg te verlenen ernstig heeft aangetast.

“De voortdurende beschietingen en beschietingen in het gebied hebben de toch al kritieke omstandigheden verergerd. Tragisch genoeg is het aantal Het aantal sterfgevallen onder patiënten is aanzienlijk toegenomen« hij voegde toe.

Hij zei dat het ziekenhuis « niet langer als ziekenhuis functioneert », en was het met de regionale directeuren eens dat er internationaal ingegrepen moet worden.

Communicatie uitgeschakeld

Volgens nieuwsberichten waarin het ministerie van Volksgezondheid wordt aangehaald, stierven begin zaterdag vijf gewonde patiënten omdat ze niet konden worden geopereerd vanwege een gebrek aan brandstof.

Twee baby’s op de intensive care zouden zaterdag zijn overleden, toen water, voedsel en elektriciteit werden afgesloten.

Tedros uitte zijn ernstige bezorgdheid over de veiligheid van het personeel en de patiënten die zaterdagavond in het kruisvuur terechtkwamen, en merkte op dat Israëlische tanks naar verluidt Al Shifa omsingelden.

Het Israëlische leger heeft herhaaldelijk ontkend dat zijn strijdkrachten ziekenhuizen aanvallen en beweert dat Hamas en andere militanten de faciliteiten als schild gebruiken met hun hoofdkwartier onder Al Shifa.

“De hevige vijandelijkheden rond verschillende ziekenhuizen in het noorden van Gaza verhinderen een veilige toegang tot medisch personeel, gewonden en andere patiënten”, aldus de verklaring van Laila Baker van UNFPA. UNICEF Regionaal directeur Adele Khodr en Dr. Ahmed Al-Mandhari, WHO.

baby’s sterven

“Premature baby’s en pasgeborenen die levensonderhoud krijgen, sterven naar verluidt als gevolg van stroom-, zuurstof- en waterstoringen in het Al-Shifa-ziekenhuis, terwijl anderen gevaar lopen. “Het personeel van verschillende ziekenhuizen meldt een gebrek aan brandstof, water en medische basisvoorzieningen, waardoor de levens van alle patiënten onmiddellijk in gevaar komen.”

Gedurende de afgelopen 36 dagen, WHO heeft minstens 137 aanvallen op de gezondheidszorg in Gaza geregistreerd, resulterend in 521 doden en 686 gewonden, waaronder 16 doden en 38 gewonden bij gezondheidswerkers, aldus regionale directeuren.

De wereld kan niet zwijgen terwijl ziekenhuizen, die veilige havens zouden moeten zijn, het toneel worden van dood, verwoesting en wanhoop.

Aanvallen op medische voorzieningen en burgers zijn onaanvaardbaar en vormen een schending van het internationaal recht, vervolgden ze.

Recht op medische hulp

‘Je kunt ze niet vergeven. “Het recht om medische hulp te zoeken mag nooit worden ontzegd, vooral niet in tijden van crisis”, aldus de verklaring.

Meer dan de helft van de ziekenhuizen in de Gazastrook is gesloten terwijl degenen die achterblijven ‘onder enorme druk staan’.

Tekorten aan water, voedsel en brandstof bedreigen ook het welzijn van duizenden ontheemden, waaronder vrouwen en kinderen, die hun toevlucht zoeken in ziekenhuizen.

Dood en wanhoop

“De wereld kan niet zwijgen terwijl ziekenhuizen, die veilige havens zouden moeten zijn, een toneel worden van dood, verwoesting en wanhoop.

Er is nu doortastend internationaal optreden nodig om een ​​onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren te garanderen. en verder verlies van mensenlevens voorkomen en de overblijfselen van het gezondheidszorgsysteem in Gaza behouden”, aldus de directeuren.

“Ongehinderde, veilige en duurzame toegang is nu nodig om brandstof, medische benodigdheden en water voor deze levensreddende diensten te kunnen leveren. Het geweld moet nu eindigen.«

De humanitaire coördinator voor de bezette Palestijnse gebieden, Lynn Hastings, waarschuwde dat de brandstof niet alleen levens in ziekenhuizen in gevaar brengt, maar dat waterpompen, ontziltingsinstallaties en afvalwaterzuiveringscentra ‘verlamd’ zijn.

Ze twitterde dat er volksgezondheidscrises aan het ontstaan ​​zijn en dat ‘humanitaire operaties de volgende zullen zijn’.Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.