AccueilNederlandTe midden van...

Te midden van de angst voor oorlogsmisdaden herhaalt het hoofd van de mensenrechten van de VN de oproep om het geweld te stoppen en gijzelaars te bevrijden europahoy.news

“Water is schaars en angst is wijdverbreid” in Gaza, vertelde Türk aan verslaggevers in Amman, waarin hij een gesprek vertelde dat hij enkele minuten eerder had met een collega in Gaza die met zijn gezin de Israëlische bombardementen moest ontvluchten. “Zijn kinderen, negen en zeven jaar oud, stellen hem vragen waarop hij geen antwoord weet: ‘Waarom overkomt ons dit?’ We deden?' »

Later vrijdag zei de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen OOPSbevestigde dat Meer dan 100 van zijn medewerkers zijn omgekomen sinds het begin van de Israëlische bombardementen.

De opmerkingen van de heer Türk kwamen vrijdagochtend te midden van nieuwe berichten dat een binnenplaats van het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad, waar duizenden ontheemde Palestijnen schuilden, werd getroffen door beschietingen.

“Stop het geweld, zorg voor de veiligheid van humanitaire hulpverleners, zorg voor veilige toegang om ervoor te zorgen dat humanitaire hulp iedereen in nood kan bereiken, Zorg ervoor dat mensen voldoende voedsel, schoon drinkwater, medische zorg en onderdak hebben.“Laat de gijzelaars vrij, stel verantwoordelijk en breng, in overeenstemming met het internationaal humanitair recht, de daders van ernstige schendingen voor het gerecht”, benadrukte het hoofd van de mensenrechten van de VN.

Gerechtigheid voor de slachtoffers van Hamas-aanvallen

Sprekend over de bloedbaden die Hamas op 7 oktober in Zuid-Israël heeft aangericht, zei de heer Türk dat deze aanvallen “ieder van ons verontwaardigd zouden moeten maken.”

Er moet gerechtigheid, verantwoordelijkheid en schadeloosstelling zijn voor de slachtoffers van deze gruwelijke misdaden.« , hij stond erop.

Hij riep de 240 gijzelaars op om naar huis terug te keren en dat het “willekeurige afvuren van raketten op Israël” door Palestijnse gewapende groepen zou stoppen.

Een kind verzamelt water in een gebombardeerde wijk in Gaza.

Een kind verzamelt water in een gebombardeerde wijk in Gaza.

Kinderen ‘lijden verschrikkelijk’

Het hoofd van de mensenrechten van de VN rondde een vijfdaags bezoek aan het Midden-Oosten af ​​en sprak over zijn bezoek aan het El Arish-ziekenhuis in Rafah, Egypte, waar hij jonge kinderen zag die ernstig gewond waren geraakt in Gaza.

“Dit waren de ‘gelukkige’ kinderen die vreselijk hebben geleden, maar nog steeds leven en de juiste medische behandeling krijgen”, zei hij, eraan herinnerend dat volgens de gezondheidsautoriteiten van de enclave sommigen Nog eens 4.400 kinderen zijn gedood in Gaza vorige maand raakten meer dan 26.000 gewond, terwijl mensen met een handicap hun verzorgers verloren en onder bommen strandden.

Stop de ‘pijn’ van Gaza-burgers

“De totale belegering die nu meer dan een maand duurt, heeft het voor de inwoners van Gaza een kwelling gemaakt om basisbehoeften te vinden en, eerlijk gezegd, te overleven”, zei Türk, erop aandringend dat “aan alle vormen van collectieve bestraffing een einde moet komen.”

Tot nu toe in totaal Er zijn 821 hulpvrachtwagens toegelaten Gaza vanuit Egypte via de grensovergang bij Rafah sinds de leveringen op 21 oktober zijn hervat. Vóór de huidige crisis doorkruisten gemiddeld 500 vrachtwagens per dag de enclave.

Oproep om aanvallen te onderzoeken

Het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken OCHA Hij zei vrijdag dat er geen toegang is tot hulp voor honderdduizenden mensen die in het noorden van Gaza achterblijven. Deze sombere beoordeling weerspiegelde eerdere opmerkingen van het VN-hoofd van de mensenrechten, die beschreef hoe Israëls ‘uitgebreide bombardement op Gaza, inclusief het gebruik van vuurwapens van hoog en laag niveau’, krachtige wapens in dichtbevolkte gebieden’, ‘tienduizenden gebouwen’ met de grond gelijk had gemaakt.

“Israël moet onmiddellijk afmaken het gebruik van dergelijke methoden en middelen voor oorlogvoering, en de aanvallen moeten worden onderzocht”, zei hij.

‘Geen enkele plek is veilig’

Het hoofd van de mensenrechten van de VN herhaalde dat, hoewel burgers beschermd moeten worden door het internationaal recht “waar ze ook zijn”, op dit moment “nergens in Gaza veilig is” en dat de door het Israëlische leger aangewezen veilige zones twijfels doen rijzen over echte veiligheidsgaranties.

Donderdag zei VN-woordvoerder Stéphane Dujarric, in reactie op een Amerikaanse aankondiging dat Israël ermee had ingestemd de militaire operaties in het noorden van Gaza stop te zetten om dagelijkse humanitaire pauzes van vier uur mogelijk te maken, dat elk plan voor pauzes in de kortetermijnactie in de gevechten in Gaza moet worden uitgevoerd. in coördinatie met de Verenigde Naties en na instemming van alle partijen.

Meer dan honderd VN-personeelsleden gedood in Gaza

Meer dan 100 medewerkers van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen, UNRWA, zijn in slechts één maand tijd vermoord, bevestigde de directeur van het agentschap, Philippe Lazzarini, vrijdagochtend in een tweet.

«Ouders, leraren, verpleegkundigen en artsen, ondersteunend personeel. UNRWA rouwt, Palestijnen rouwen, Israëliërs rouwen. Om deze tragedie te beëindigen is nu een humanitair staakt-het-vuren nodig”, schreef hij.

Respecteer de oorlogswetten.

Sprekend over de “bijzonder intense” aanvallen op ziekenhuizen en hun omgeving in Gaza-stad, benadrukte Türk dat het internationaal humanitair recht speciale bescherming biedt aan medische eenheden en vereist dat deze te allen tijde worden beschermd en gerespecteerd.

“Elk gebruik door Palestijnse gewapende groepen van burgers en burgerobjecten om zichzelf tegen aanvallen te beschermen is in overtreding van het oorlogsrecht. Maar dergelijk gedrag door Palestijnse gewapende groepen ontslaat Israël niet van zijn verplichting om te garanderen dat burgers worden gerespecteerd: dat de principes van onderscheid, voorzorgsmaatregelen bij aanvallen en proportionaliteit worden gerespecteerd,’ verklaarde hij.

Het hoofd van de mensenrechten van de VN zei ook dat het “uiterst schrijnend” was om te zien wat er met VN-personeel in Gaza gebeurt – het verlies aan mensenlevens onder UNRWA-collega’s is “ongekend”.

Türk omschreef het feit als “onaanvaardbaar” dat meer dan 600 ontheemden die hun toevlucht zochten zijn vermoord in scholen die worden beheerd door de UNRWA. “Er bestaat een beginsel van onschendbaarheid van VN-faciliteiten”, benadrukte hij.

Westelijke Jordaanoever: ‘maak een einde aan de cyclus van geweld’

Met betrekking tot de bezette Westelijke Jordaanoever riep Türk de Israëlische autoriteiten op om de bescherming van de Palestijnen daar te waarborgen, die dagelijks te maken krijgen met “geweld van Israëlische strijdkrachten en kolonisten, mishandeling, arrestaties, uitzettingen, intimidatie en vernedering.”

Vóór 7 en 7 oktober waren al ongeveer 200 Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever vermoord Sindsdien zijn nog eens 176 mensen gestorven.zei de heer Turk. Het geweld van de kolonisten verwoestte levens en middelen van bestaan ​​en zorgde voor ontheemding, terwijl de straffeloosheid nog steeds voortduurde.

De heer Türk drong er bij de Israëlische autoriteiten op aan om de aanbevelingen van de “talrijke rapporten over de mensenrechten in de bezette Palestijnse gebieden” van zijn bureau, die door de jaren heen zijn gepubliceerd, ten uitvoer te leggen en gehoor te geven aan de oproepen tot “zinvol onderzoek en verantwoording afleggen”. hele gemeenschappen.” .

“Als de nationale autoriteiten dergelijke onderzoeken niet willen of kunnen uitvoeren, en als er betwiste verhalen zijn over bijzonder belangrijke incidenten, moet er onafhankelijk internationaal onderzoek, » hij zei.

Toename

Hoge Commissaris Türk, die nog geen toegang heeft gekregen tot Israël en de bezette Palestijnse gebieden als onderdeel van zijn bezoek aan de regio, zei dat hij telefonisch had gesproken met mensenrechtenverdedigers aan beide kanten.

Palestijnse mensenrechtenverdedigers “benadrukten het onvermogen van de internationale gemeenschap om haar verplichting na te komen om de eerbiediging van het internationale humanitaire recht te garanderen en om haar invloed aan te wenden om het gewetenloze lijden van burgers te midden van deze waanzin te stoppen.”

Het hoofd van de mensenrechten van de VN drong er bij de internationale gemeenschap krachtig op aan haar verantwoordelijkheden te nemen, waarbij hij de noodzaak benadrukte om universele normen toe te passen “in elke situatie in de wereld”.

Invloedrijke lidstaten moeten harder werken dan ooit ‘Breng de partijen zonder verder uitstel tot een staakt-het-vuren’, zei hij.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Gaza : près de 800 000 personnes désormais déplacées de Rafah

"Encore une fois, près de la moitié de la population de Rafah soit 800 000 personnes sont sur la route », a écrit le commissaire général Philippe Lazzarini dans un message sur la plateforme de médias sociaux X. anciennement...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.