AccueilNederlandScherpe toename van...

Scherpe toename van de gevechten in Myanmar, rapport van humanitaire VN-organisaties europahoy.news

Volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties werden de botsingen zondag heviger en gingen de hele week door, waarbij het noordoosten en het zuidoosten van Myanmar aanzienlijk werden getroffen en meer dan 48.000 mensen werden gedwongen hun huizen te ontvluchten vanwege de groeiende behoeften.OCHA).

Er zijn ook berichten dat een alliantie van drie rebellengroepen steden in het noorden van het land heeft overgenomen en meer dan 90 buitenposten van het leger heeft bezet. Het leger heeft naar verluidt het verlies van ten minste drie steden erkend.

Berichten over nieuwe ontheemden in Shan (Noord), Myanmar. Sommige cijfers worden momenteel geverifieerd.

Route snijden

in een flash-update Donderdagavond meldde OCHA dat de controleposten van de strijdkrachten van Myanmar (MAF) en de Ethical Armed Organization (EAO) vitale transportverbindingen hadden geblokkeerd die de noordelijke Shan met China verbinden.

Minstens één cruciale brug was verwoest, en talloze locaties in het noorden van Shan, het oosten van de staten Bago en Kayin werden geconfronteerd met “grote verstoringen” van mobiele data en telecommunicatie.

Dertien burgers, waaronder kinderen, kwamen om bij de gevechten op verschillende locaties, en twee anderen stierven nadat ze geen toegang hadden tot medische noodhulpdiensten, aldus de onmiddellijke update. Er zouden meerdere mensen gewond zijn geraakt.

Humanitaire behoeften

Volgens OCHA bieden op geloof gebaseerde organisaties en gastgemeenschappen in de noordelijke deelstaat Shan onmiddellijke hulp, waaronder onderdak, voedsel, drinkwater, hygiënevoorzieningen en non-foodartikelen.

Bijna alle nieuwe ontheemden sinds 27 oktober zoeken hun toevlucht in religieuze kampen en van weinigen is bekend dat ze reeds bestaande ontheemdenlocaties (IDP) zijn binnengegaan.

Hiaten en uitdagingen

OCHA onderstreepte de noodzaak van veilige en onbelemmerde humanitaire toegang om tijdige hulp te kunnen bieden. Hij voegde eraan toe dat de verstoring van de telecommunicatie, vooral in het noorden van Shan, de hulpverlening belemmert.

“Aanhoudende vijandelijkheden, in combinatie met controleposten, wegafsluitingen en structurele schade aan bruggen, beperken ernstig het vermogen van humanitaire organisaties om de getroffen mensen te bereiken, de behoeften te verifiëren en essentiële voorraden te vervoeren”, zei hij.

Situatie van de mensenrechten

Ondertussen is de mensenrechtencrisis in het land ‘slecht en wordt deze exponentieel erger’. Speciale rapporteur Tom Andrews gezegde.

In een interview met VN-nieuws vorige week in New York, aan de zijlijn van hem rapport Tijdens de Algemene Vergadering beschreef de onafhankelijke mensenrechtendeskundige de situatie in het land en voegde eraan toe dat niemand veilig is.

Luister hieronder naar het volledige interview

UN News-interview met Tom Andrews, speciaal rapporteur voor de mensenrechtensituatie in Myanmar

De VN benoemt speciale rapporteurs en andere onafhankelijke deskundigen Raad voor de Mensenrechten en maken deel uit van wat bekend staat als de speciale procedures. Zij dienen op individuele basis, zijn geen VN-personeel en ontvangen geen salarissen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.