AccueilNederlandRusland trekt zich...

Rusland trekt zich terug uit het verdrag voor een verbod op kernproeven, de ‘gezondheidscrisis’ in het klimaat, de afwijzing van intimidatie europahoy.new

Het werd in 1996 opengesteld voor ondertekening en is door 178 landen geratificeerd. Sommige grote mogendheden, waaronder de Verenigde Staten en China, hebben dit nog niet gedaan en het is nog niet in werking getreden, omdat het de noodzakelijke steun ontbeert.

Volgens berichten in de media zorgt deze stap, volgens het Kremlin, voor een gelijker speelveld op het gebied van kernwapens, aangezien enkele belangrijke kernwapenstaten het verdrag niet hebben geratificeerd.

De uitvoerend secretaris van de Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty Organization (CTBTO), Robert Floyd, zei in een verklaring dat het besluit van de Russische Doema “in strijd is met de hernieuwde mondiale vastberadenheid om het in werking te laten treden.”

Hij zei dat het Kernstopverdrag bijdraagt ​​aan de mondiale vrede en veiligheid en tastbare voordelen voor de mensheid oplevert.

Hij voegde eraan toe dat de Russische start van het intrekkingsproces “niet betekent dat het land zich terugtrekt uit het CTBT en zich blijft binden aan het Verdrag”, inclusief het hebben van meetstations op zijn grondgebied en het uitwisselen van gegevens.

Rusland heeft aangegeven lid te blijven van de Voorbereidende Commissie van de CTBTO, voegde hij eraan toe.

« De wereldgemeenschap zal haar koers niet veranderen », zei hij, en het doel van een wereld zonder kernproeven « is nu belangrijker dan ooit. »

De klimaatcrisis is ‘een gezondheidscrisis’ die steeds dodelijker wordt voor de meest kwetsbaren

Extreme hitte is de dodelijkste van alle ernstige klimaatgevaren, en de hittegerelateerde sterfte zou met een factor dertig kunnen toenemen, een zorgwekkende trend in onze snel opwarmende wereld.

Dit is volgens de bevindingen van een nieuw rapport van meerdere instanties onder leiding van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties, waaruit blijkt dat tussen 2000 en 2019 jaarlijks ongeveer 489.000 mensen stierven als gevolg van hitte, waarvan ongeveer de helft in Azië. en de gevolgen worden nog steeds grotendeels onderschat.

“De klimaatcrisis is een gezondheidscrisis”, zegt Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur van de VN-gezondheidsorganisatie (WHO), die een belangrijke bijdrage levert aan het rapport.

Er werd gewezen op een breed scala aan gezondheidsrisico’s als gevolg van steeds ernstiger en onvoorspelbaardere weersomstandigheden, versnelde overdracht van ziekten, bedreigingen voor de voedselzekerheid en hogere aantallen niet-overdraagbare ziekten.

Beëindig geweld op scholen “om de gezondheid en het onderwijs te verbeteren”, dringt UNESCO aan

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Geweld en Pesten op School – inclusief online pesten – roept het Agentschap van de Verenigde Naties voor Cultuur en Onderwijs (UNESCO) alle belanghebbenden op om overal ter wereld een veiliger leerklimaat te bevorderen.

Op UNESCO Day wordt erkend dat geweld in de klas in al zijn vormen een schending is van de rechten van kinderen en adolescenten op onderwijs, gezondheidszorg en welzijn.

over het onderwerp Er is geen plaats voor angst: het beëindigen van geweld op school om de geestelijke gezondheid en het onderwijs te verbeterenHet agentschap roept alle lidstaten en relevante instanties op om de bewustzijn over het probleem, waaronder de groeiende plaag van cyberpesten.

“De dag roept studenten, ouders, leden van onderwijsgemeenschappen” en anderen – inclusief de technologie-industrie – op om deel te nemen aan het voorkomen van alle vormen van geweld en het bevorderen van veilig leren voor iedereen.

UNESCO zei dat de bezorgdheid over de geestelijke gezondheid en het welzijn van studenten blijft groeien, vooral na de COVID-19-pandemie.

“De sterke verbanden tussen geestelijke gezondheid en geweld op school zijn zorgwekkend: ervaringen zoals geweld, pesten en discriminatie op school kunnen bijdragen aan een slechte geestelijke gezondheid en het leerproces beïnvloeden, terwijl gevoelens van veiligheid verband houden met betere resultaten op het gebied van onderwijs en geestelijke gezondheid.

Het bureau benadrukte dat we een einde moeten maken aan het geweld en een goede geestelijke gezondheid op scholen moeten bevorderen om ervoor te zorgen dat leerlingen leren en gedijen in veilige en ondersteunende ruimtes.

De VN roept belanghebbenden op “om onze scholen en onderwijsinstellingen veiliger en levendiger te maken voor alle studenten.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.