AccueilNederlandProducenten van fossiele...

Producenten van fossiele brandstoffen ‘verdubbelen letterlijk’, waarschuwt een nieuw UNEP-rapport europahoy.new

“Het Output Gap Report 2023 is een verbluffende aanklacht tegen de ongecontroleerde klimaatverandering”, zei VN-secretaris-generaal António Guterres in de boodschap bij het baanbrekende rapport.

Deze toename van de brandstofwinning komt ondanks het feit dat 151 nationale regeringen zich hebben gecommitteerd aan het bereiken van een netto nuluitstoot.

De jongste prognoses suggereren dat de mondiale vraag naar steenkool, olie en gas dit decennium zijn hoogtepunt zal bereiken, zelfs zonder nieuw beleid.

Gecombineerd zouden de overheidsplannen tot 2030 leiden tot een toename van de mondiale steenkoolproductie, terwijl de mondiale olie- en gasproductie tot minstens 2050 zal blijven groeien.

« Met andere woorden, Overheden verdubbelen letterlijk de productie van fossiele brandstoffen.; “Dat betekent een dubbel probleem voor mens en planeet”, aldus de VN-chef.

Alarmerende gegevens

Onderzoek door het Stockholm Environment Institute (SEI), Climate Analytics, E3G, het International Institute for Sustainable Development (IISD) en het United Nations Environment Programme (UNEP) spoort landen aan om te streven naar een vrijwel totale eliminatie van de steenkoolproductie en het gebruik tegen 2040 .

Het rapport roept ook op tot een vermindering van ten minste 75 procent van de olie- en gasproductie in 2050, vergeleken met het niveau van 2020. Dit alles is van het grootste belang, omdat de risico’s en onzekerheden van het afvangen en opslaan van koolstof, evenals de verwijdering van koolstofdioxide , zijn aanzienlijk.

Terwijl 17 van de 20 in het rapport opgenomen landen zich hebben gecommitteerd aan het bereiken van een netto-nuluitstoot (en velen initiatieven hebben gelanceerd om de uitstoot door de productie van fossiele brandstoffen te verminderen), heeft geen enkele zich ertoe verbonden de steenkoolproductie, olie en gas terug te dringen in overeenstemming met mondiale beperkingen . opwarming tot 1,5 graden Celsius.

Hoewel regeringen tijdens de 26e Conferentie van de Partijen (COP26) in Glasgow twee jaar geleden overeenkwamen om de inspanningen te versnellen om “op steenkool gebaseerde energie uit te faseren”, heeft de productie en het gebruik van fossiele brandstoffen nog steeds een recordniveau bereikt.

Zonne-energie helpt Ethiopische boeren hun gewassen efficiënter te bewateren.

“Landen moeten steenkool geleidelijk afschaffen: tegen 2030 in de OESO-landen en tegen 2040 elders. En de G20 moet het voortouw nemen om een ​​einde te maken aan de licentieverlening en financiering van nieuwe olie en gas”, zei Guterres, terwijl hij de wereldleiders opriep om “de mensheid te redden van de ergste gevolgen van de klimaatchaos en de buitengewone voordelen van hernieuwbare energie te plukken”. «

duidelijk signaal

De co-auteurs van het rapport zijn van mening dat regeringen met een grotere capaciteit om af te stappen van fossiele brandstoffen moeten streven naar ambitieuzere reducties en transitieprocessen moeten helpen ondersteunen in landen met beperkte middelen.

De VN-chef is van mening dat de wereldleiders op COP28 – de VN-klimaattop in Dubai later deze maand – een duidelijk signaal moeten afgeven dat ‘het tijdperk van de fossiele brandstoffen geen benzine meer heeft’, en dat het einde ervan onvermijdelijk is.

Om dat te bereiken zijn geloofwaardige toezeggingen nodig om hernieuwbare energie op te schalen, fossiele brandstoffen geleidelijk af te schaffen en de energie-efficiëntie te vergroten om een ​​rechtvaardige en rechtvaardige transitie te waarborgen.

“Fossiele brandstoffen zorgen ervoor dat essentiële klimaatdoelstellingen verdwijnen. Het is tijd voor verandering”, aldus Guterres.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.