AccueilNederlandOproep tot bescherming...

Oproep tot bescherming voor vluchtelingen in Pakistan, lancering van het ‘One Health’-plan en radiogolven die levens redden europahoy.new

Volgens berichten in de media zijn de Pakistaanse veiligheidstroepen deze week op grond van het nieuwe beleid begonnen met het vasthouden en deporteren van tientallen Afghanen, nadat de deadline van de regering om het land te verlaten was verstreken.

De meeste vluchtelingen zonder papieren die zich al tientallen jaren in Pakistan hebben gevestigd, komen uit buurland Afghanistan, en nadat de Taliban de macht overnamen, vluchtten nog eens duizenden op zoek naar een toevluchtsoord.

Het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR, migratieagentschap IOM en kinderagentschap UNICEF zeiden dat ze “diep bezorgd zijn over de veiligheid en het welzijn van getroffen kinderen en gezinnen … en gealarmeerd door de mogelijke gevolgen van de implementatie van dit plan.

Bijna 30 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig en 3,3 miljoen mensen zijn binnen Afghanistan ontheemd als gevolg van elkaar overlappende crises.

Sinds 15 september hebben naar schatting 160.000 Afghanen Pakistan verlaten, waarbij 86 procent van de gezinnen de angst voor arrestatie als de meest voorkomende reden voor vertrek noemt.

‘Vrijgevigheid is nog steeds nodig’

“Pakistan heeft een trotse traditie in het opvangen van vluchtelingen en het redden van miljoenen levens. Deze vrijgevigheid is nog steeds nodig”, aldus de agentschappen.

Hoewel de mensen zonder papieren in fase één zijn aangewezen voor repatriëring, zijn er berichten dat geregistreerde vluchtelingen, waaronder houders van een Afghaanse staatsburgerschapskaart en Afghanen die op het punt staan ​​te worden hervestigd, onder druk worden gezet ondanks de verzekering dat ze zullen worden beschermd.”

Elke terugkeer moet vrijwillig zijn en op een veilige en ordelijke manier worden uitgevoerd.met volledig respect voor de rechten en bescherming van mensen in nood”, benadrukte UNHCR-vertegenwoordiger Philippa Candler.

UNICEF-vertegenwoordiger in Pakistan, Abdullah Fadil, zei: “Een kind is een kind. Kinderen over de hele wereld moeten te allen tijde worden beschermd om een ​​waardig leven te leiden, zodat ze kunnen groeien, leren en hun volledige potentieel kunnen bereiken.”

UNHCR, IOM en UNICEF blijven de internationale gemeenschap oproepen om de steun voor de opvang van kwetsbare kinderen, gezinnen en vluchtelingen in Pakistan te vergroten.

‘Onze beste gok om de volgende pandemie te voorkomen’: nieuwe ‘One Health’-aanpak gelanceerd

De VN-gezondheidsorganisatie, de WHO, riep vrijdag de wereldleiders op om te investeren in een holistische benadering van de aanpak van grote gezondheidsbedreigingen, waaronder zoönotische ziekten, waarbij de nadruk ligt op de verbanden tussen de menselijke gezondheid, dieren, planten en het milieu.

De “One Health”-aanpak, zoals bekend, “Het is zinvol voor de volksgezondheid, economisch verstand en gezond verstand.‘, aldus WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Het is duidelijk dat we de gezondheid van mensen alleen kunnen beschermen en bevorderen door de gezondheid van dieren en de planeet waarvan al het leven afhankelijk is, te beschermen en te bevorderen”, benadrukte hij.

Ter ondersteuning van de oproep schreef Inger Andersen, directeur van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties, vrijdag op sociaal platform X dat “een uniforme One Health-aanpak onze beste keuze is om de volgende pandemie te voorkomen en een toekomst op te bouwen.” die veerkrachtiger is voor iedereen.

Hij benadrukte dat menselijke activiteiten en onder druk staande ecosystemen het ontstaan ​​en de verspreiding van ziekten vergemakkelijken.

De WHO schat dat luchtvervuiling elk jaar zeven miljoen doden en verliezen van $3 biljoen veroorzaakt, terwijl antimicrobiële resistentie elk jaar vijf miljoen sterfgevallen veroorzaakt, met verliezen tot wel $100 miljard in 2050.

De WHO zei dat volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Wereldbank de inspanningen op het gebied van One Health “de wereldgemeenschap minstens 37 miljard dollar per jaar zouden kunnen opleveren”, terwijl voor het investeren in One Health minder middelen nodig zijn. dan 10 procent van dit bedrag. hoeveelheid.

Bescherm radiofrequenties tegen schadelijke interferentie, dringt er bij het hoofd van de WMO op aan

Het hebben van radiofrequentiebandbreedte is een sleutelvereiste voor alle weerwaarnemingssystemen die moeten worden beschermd tegen schadelijke interferentie, aldus het hoofd van de meteorologische dienst van de VN, WMO.

Secretaris-generaal Petteri Taalas schetste vrijdag de zorgen van de WMO in een publicatie van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), voorafgaand aan de komende Wereldradiocommunicatieconferentie van de Verenigde Naties.

«Toegang tot het radiofrequentiespectrum is essentieel aan de meteorologische en hydrologische infrastructuur die het weer en aanverwante milieudiensten over de hele wereld ondersteunt”, aldus de heer Talaas.

Ondersteund door radiogolven

« Satellieten, weerradars, hydrologische observatiesystemen en drijvende boeien werken op basis van radio- of microgolfuitzendingen », schrijft hij.

De veiligheid van mensenlevens en eigendommen is afhankelijk van weers- en milieuvoorspellingen.. “Verlengde waarschuwingstijden voor ernstige gebeurtenissen stellen burgers, civiele autoriteiten en eerstehulpverleners in staat actie te ondernemen.”

De Wereldradiocommunicatieconferentie in Dubai later deze maand zal de mondiale Radio Regulations actualiseren, het verdrag dat het radiospectrum en de satellietbanen regelt.

Voorafgaand aan de conferentie publiceerde ITU News een nummer gewijd aan Wetenschappelijke Diensten – Aardobservatie op de Wereldradiocommunicatieconferentie.

“Radionetwerken zijn essentieel om onze wereld duurzamer te maken, en WRC-23 kan ons helpen samen vooruit te komen op alle fronten”, aldus ITU-secretaris-generaal Doreen Bogdan-Martin.

“Een van die fronten is klimaatmonitoring, mitigatie en aanpassing. “ITU is een belangrijke partner in Early Warnings for All, het innovatieve initiatief van de secretaris-generaal van de VN om ervoor te zorgen dat iedereen op aarde tegen eind 2027 beschermd is tegen klimaatgevaren en rampen door middel van levensreddende waarschuwingen.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.