AccueilNederlandOp heilige grond...

Op heilige grond in Nepal roept VN-chef op tot mondiale actie voor vrede europahoy.news

“Het is een eer om hier in Lumbini te zijn, een plaats van spiritualiteit, sereniteit en vrede”, begon Guterres.

« Ik ben diep ontroerd dat ik ben uitgenodigd om hulde te brengen aan Heer Boeddha. »

NAAR UNESCO Werelderfgoed Lumbini in het zuiden van Nepal staat bekend als de geboorteplaats van Heer Boeddha. Het heeft een enorme spirituele betekenis en trekt honderdduizenden pelgrims van over de hele wereld.

Denk na over de boodschap van Boeddha.

Guterres spoorde iedereen aan om na te denken over de fundamentele leringen van het boeddhisme en hun relevantie in de turbulente wereld van vandaag.

Er werd aandacht besteed aan conflicten in regio’s van het Midden-Oosten tot Oekraïne, en van de Sahel tot Soedan, de verzwakking van mondiale regels en instellingen, en de verwoestende impact van deze conflicten op gewone mensen, vooral vrouwen en kinderen.

De secretaris-generaal uitte ook zijn bezorgdheid over het recordaantal mensen dat uit hun huizen is verdreven door geweld, conflicten en vervolging, evenals over de aanhoudende uitdagingen van armoede en ongelijkheid, en de verergerende gevolgen van klimaatcrises.

Een duidelijke keuze

De boodschap van de VN-chef was duidelijk: “de mensheid heeft een keuze. De weg naar vrede is de onze. Het is niet altijd gemakkelijk, maar geleid door het eeuwige voorbeeld van de Heer Boeddha, geloof ik dat het een visie is die we door actie kunnen verwezenlijken.”

Hij beschreef maatregelen die het voortouw kunnen nemen, de mensenrechten en waardigheid beschermen, vertrouwen en begrip opbouwen en de doelstellingen bereiken Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG) en de klimaatcrisis aanpakken door de uitstoot van broeikasgassen dringend terug te dringen en de biodiversiteit te herstellen.

Guterres benadrukte de boeddhistische boodschap van mededogen, geweldloosheid en onderlinge afhankelijkheid als inspiratie voor iedereen en een bron van eenheid.

“Vrede is meer dan een nobele visie; Het is een oorlogskreet. “Vanuit deze heilige tuinen roep ik de wereld op om nu in actie te komen voor vrede”, concludeerde Guterres.

Secretaris-generaal António Guterres spreekt de gezamenlijke zitting van het Nepalese parlement in Kathmandu toe.

VN Nepal/Narendra Shrestha

Secretaris-generaal António Guterres spreekt de gezamenlijke zitting van het Nepalese parlement in Kathmandu toe.

Toespraak tot het Parlement

Tijdens een officieel bezoek aan Nepal op uitnodiging van de regering sprak de secretaris-generaal dinsdag ook een gezamenlijke zitting van het Nepalese parlement toe, waar hij de vooruitgang benadrukte die het land heeft geboekt na een tien jaar lang intern gewapend conflict.

“Ze bereiden de laatste fasen voor van hun door Nepal geleide vredesproces: het helen van de wonden van de oorlog door middel van overgangsjustitie”, zei hij.

“We weten dat overgangsjustitie de grootste kans op succes heeft als deze inclusief en alomvattend is en de slachtoffers centraal stelt”, voegde hij eraan toe, erop wijzend dat de VN bereid is het slachtoffergerichte proces en de implementatie ervan te ondersteunen in overeenstemming met de internationale richtlijnen. normen. en uitspraken van het Hooggerechtshof.

In zijn toespraak erkende de VN-chef ook de bijdragen van Nepal aan VN-vredeshandhavingsoperaties wereldwijd, de uitdagingen van klimaatverandering, multilateralisme en technologie en digitale inclusie.

Bekijk hieronder de volledige toespraak van de secretaris-generaal

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vous pouvez louer cette propriété du roi Charles III -europeantimes.news-

En 2006, il achète une propriété en Roumanie qui comprend une maison, une forêt, une prairie à perte de vue et un atelier artisanal. Très probablement, jusqu'à présent, vous associiez uniquement la Transylvanie au comte Dracula. Il est temps d'ajouter à...

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.