AccueilNederlandOnverzettelijke vervolging van...

Onverzettelijke vervolging van bahá’í-vrouwen in Iran

Bahá’í-vrouwen / De vervolging van vrouwen door de bahá’í-gemeenschap in Iran is snel toegenomen. Dit artikel onderzoekt gevallen van arrestaties, gevangenneming en mensenrechtenschendingen die aan de bahá’í-gemeenschap zijn opgelegd. Het benadrukt de kracht en solidariteit van deze gemarginaliseerde groep.

In de loop van het jaar heeft de Iraanse regering haar inspanningen om de bahá’í-gemeenschap te onderdrukken aanzienlijk geïntensiveerd. Tientallen bahá’ís zijn onterecht gearresteerd, berecht, opgeroepen om gevangenisstraffen te beginnen of zijn verhinderd toegang te krijgen tot hoger onderwijs of de kost te verdienen. De Bahá’í Internationale Gemeenschap meldt dat maar liefst 180 bahá’ís het doelwit waren, waaronder een 90-jarige man, Jamaloddin Khanjani, die twee weken lang werd vastgehouden en ondervraagd.

Geconfronteerd met dergelijke tegenslagen, heeft de Bahá’í-gemeenschap reageerde met een krachtige campagne, #OurStoryIsOne, waarin hun gedeelde strijd voor gelijkheid en vrijheid werd benadrukt. De campagne is een bewijs van hun veerkracht en eenheid en laat zien dat de pogingen van de Iraanse regering om verdeeldheid onder de bahá’ís te zaaien tevergeefs zijn geweest.

De vertegenwoordiger van de Bahá’í Internationale Gemeenschap bij de Verenigde Naties in Genève, Simin Fahandej, bekritiseerde de acties van de Iraanse regering. Ze zei: “Door de vervolging van bahá’í-vrouwen in Iran te vergroten, laat de Iraanse regering opnieuw zien dat alle Iraniërs met dezelfde strijd voor gelijkheid en vrijheid te maken hebben. »

DE #OurStoryIsOne-campagne is een baken van hoop te midden van meedogenloze onderdrukking. Het benadrukt de eenheid van de bahá’í-gemeenschap en hun gedeelde visie op het opbouwen van een nieuw Iran waar iedereen, ongeacht geloof, afkomst en geslacht, leeft en bloeit.

Ondanks de vervolging door de Iraanse regeringgeeft de bahá’í-gemeenschap blijk van een enorme vastberadenheid. Hun veerkracht tegenover onderdrukking is een krachtig bewijs van hun onschuld en onwankelbare inzet voor gelijkheid en vrijheid.

De wereldgemeenschap kan niet zwijgen als er sprake is van mensenrechtenschendingen. Het is absoluut noodzakelijk om de regering verantwoordelijk te houden voor haar daden en verenigd te blijven met de bahá’í-gemeenschap.

Het verhaal van de Iraanse bahá’í-gemeenschap illustreert veerkracht, eenheid en een niet aflatende zoektocht naar gelijkheid en vrijheid. Het herinnert ons eraan dat de strijd voor de mensenrechten verre van overdreven is en dat solidariteit nu belangrijker is dan ooit.

Aanvullende informatie verstrekt door de BIC over de 36 laatste gevallen van vervolging Bahá’ís in Iran

  • De tien vrouwen die zijn gearresteerd door agenten van het ministerie van Inlichtingen in Isfahan zijn Neda Badakhsh, Arezou Sobhanian, Yeganeh Rouhbakhsh, Mojgan Shahrezaie, Parastou Hakim, Yeganeh Agahi, Bahareh Lotfi, Shana Shoghifar, Negin Khademi en Neda Emadi. locatie onbekend.
  • Mevrouw Shokoufeh Basiri, de heer Ahmad Naimi en de heer Iman Rashidi werden ook gearresteerd en verblijven nog steeds in het detentiecentrum van de Yazd Intelligence Department.
  • Mevrouw Nasim Sabeti, mevrouw Azita Foroughi, mevrouw Roya Ghane Ezzabadi en mevrouw Soheila Ahmadi, inwoners van Mashhad, werden elk door de revolutionaire rechtbank van deze stad veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.
  • Mevrouw Noushin Mesbah, een inwoner van Mashhad, werd veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.
  • De straf van mevrouw Sousan Badavam van vier jaar en één maand en zeventien dagen gevangenisstraf en sociale deprivatie werd bekrachtigd door het Hof van Beroep van de provincie Gilan.
  • De heer Hasan Salehi, de heer Vahid Dana en de heer Saied Abedi werden elk veroordeeld tot zes jaar, een maand en zeventien dagen gevangenisstraf onder controle van het elektronische systeem, een boete en sociale uitsluitingen door de eerste tak van het Revolutionaire Hof van Shiraz .
  • De heer Arsalan Yazdani, mevrouw Saiedeh Khozouei, de heer Iraj Shakour en de heer Pedram Abhar werden elk veroordeeld tot 6 jaar, en mevrouw Samira Ebrahimi en mevrouw Saba Sefidi werden elk veroordeeld tot 4 jaar en 5 maanden gevangenisstraf.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Omarm innovatie ‘om duurzaam transport voor iedereen werkelijkheid te maken’ europahoy.new

Het openen van uw Bijeenkomst op hoog niveau over duurzaam vervoerPresident van de Assembly, Dennis Francis, drong er bij landen op aan om de kans te grijpen om een ​​groene, inclusieve en welvarende toekomst vorm te geven voor vandaag...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.